שנה לא פשוטה עברה על משפחת זהבי:התחילה בחופשה משפחתית בתאילנד, עברה דרך הודעה על נגיף מסתורי שמשתולל בסין, השבתת המשחקים בסין, בידוד במלון ממשלתי סיני לחוזרים מחו"ל, מעבר לישראל, חזרה לסין לאחר שמונה חודשים של השבתת הליגה, שוב חזרה לישראל ותלונות מהשכנים בסביון על הפרעה לשלוות השכונה. לקינוח, זהבי חלה בקורונה, וכשנחת באמסטרדם גילה שזו הצרה האחרונה שלו. ההולנדים לא מרוצים מהכוכב הישראלי. אלה הרגעים שהופכים את שי זהבי (32) מאשתו היפה של הכדורגלן המצליח בן ה־33 ללביאה חושפת ניבים.
בקיצור, החודשים האחרונים היו סוערים עבור ערן: הוא עזב את ליגת־העל הסינית בטריקה לאחר שהיה מלך השערים, שיחק בשני משחקים של נבחרת ישראל (ורשם שער שוויון דרמטי מול סקוטלנד) והמשיך בהצעות מפנרבחצ'ה הטורקית ומאייאקס, וגם שמועות על ניסיונות להחזיר אותו למכבי תל־אביב, עד שלבסוף חתם בקבוצת פ.ס.וו איינדהובן ההולנדית. אבל מה שעשה את הכותרות היה המעצר שלו לאחר מסיבה רועשת בביתו השכור בסביון בעקבות 72 תלונות, לדבריו, של שכנים על רעש מחצר ביתו. "למה לדבר על הנושא הזה?", אומרת שי, "אין צורך להיכנס לעבר. עדיף להתרכז בדברים הטובים שקורים ובעסק החדש שלי".
אין בך כעס על משטרת ישראל שהובילה את בעלך אזוק לחקירה?
"משטרת ישראל עושה את עבודתה נאמנה. זה היה רגע של טעות של כל הצדדים המעורבים".
צוטטת כמי שאמרה שהשכנים בסביון כנראה לא אוהבים מוזיקה מזרחית.
"לא אמרתי דבר כזה. מי שרצה להבין את זה, הבין ככה. אני כן לוקחת מהמקרה הזה את כל אותם שכנים שהרעיפו אהבה ובאו לתמוך".
כמה הופתעתם כשהגיעה ההצעה מהולנד?
"ההצעה לעבור לשם הייתה די מפתיעה, וההחלטה הייתה מהירה. הרמנו את הבית צ'יק־צ'ק, ילדים ומזוודות, ועלינו למטוס".
לעבור קבוצה בשנה של משבר בריאות עולמי זה הדבר הנכון?
"זה לא קל. האווירה באמסטרדם היא לא כמו שכולם מכירים ואוהבים. היה לנו קשה למצוא בית. בדרך כלל יש תחלופה של זרים, וכל הזמן בתים מתפנים. זה לא היה המקרה שלנו. הפעם לקח חודשיים וחצי למצוא בית, התגוררנו בבית מלון, לא היה פשוט".
לפני כמה שבועות נמצא הבית עבור משפחת זהבי בשכונת Oud-Zuid, רבע שעה נסיעה ממרכז אמסטרדם. "זו שכונה מהממת למשפחות, בתי הספר קרובים, אנחנו מגיעים בהליכה לרחוב שיש בו חנויות. מתחילים למצוא את המקום שלנו".
"האווירה באמסטרדם היא לא כמו שכולם מכירים ואוהבים. היה קשה למצוא בית . בדרך כלל יש תחלופה של זרים, וכל הזמן בתים מתפנים, אבל לקח לנו חודשיים וחצי למצוא, גרנו במלון, לא היה פשוט"
היה רגע שאמרתם, 'אולי נסרב להצעה'?
"לא. הבית שלנו בסביון בבנייה, וייקח שנתיים עד שנסיים אותו. זה בדיוק השנתיים לצאת החוצה ולחזור לבית שלנו כשהוא מוכן. כן, היו לבטים, אבל אין לערן עוד הרבה זמן בקריירה, אולי חמש או שש שנים, וזה לא הרבה לשחקן. כל יציאה כזו לחו"ל זו חוויה לנו ולילדים, אז למה לא. מה גם שזה אמסטרדם, את יודעת. כשערן שיחק בפלרמו זה לא היה המקום הכי ידידותי לנו, כישראלים, וגם לפני שהגענו לסין כולם אמרו לי, 'איזה מקום, בשביל מה את נוסעת?', ובסוף היה מושלם. איך שתתייחסי ותביאי את עצמך למקום, זה מה שיהיה".
בינתיים תקשורת הספורט ההולנדית מכנה אותו 'כישלון'. מה חשבת?
"קראתי ואני לא דואגת, ולא מטרידות אותי הביקורות. לערן יש הרבה מה לתת ומה להראות. התקופה הזו קצת פחות טובה, וזה קרה לו בעבר בקריירה. בחצי השנה האחרונה הוא היה בסחרור של חיים לא נורמטיביים של כדורגלן. כל מה שהוא היה רגיל אליו, הדברים שהיה צריך, בית ומשפחה ואוכל בזמנים שלו, הכל היה שונה. חצי שנה כמעט לא היינו יחד, הוא היה סגור במלון בסין כמעט חודש וחצי בבידוד עם כל הקבוצות ואחר כך בארץ ועם הנבחרת, ואז חלה בקורונה, ועברנו להולנד. כל הקשיים והמעברים משפיעים על בן אדם, למרות שהוא חזק. צריך שנייה להירגע, להוריד מהלחץ, להבין שבונים את השגרה מחדש, וכל עוד אנחנו ביחד, לא משנה איפה, שום דבר לא יכול להזיז אותנו. זה משהו שלא יכולתי להגיד בעבר. כשגרנו באיטליה, כשהיינו יותר צעירים, היה לי רע ולא מצאתי נקודה חיובית. היום אני מצליחה למצוא בתוך הקושי גם אמונה שיבוא טוב. אנחנו בלתי מנוצחים ויכולים לעבור כל משבר ביחד".
"התקופה הזו קצת פחות טובה, וזה קרה לערן בעבר בקריירה. בחצי השנה האחרונה הוא היה בסחרור של חיים לא נורמטיביים של כדורגלן. כל הדברים שהיה צריך, בית ומשפחה ואוכל בזמנים שלו, הכל היה שונה"
ההולנדים עוד יאכלו את הכובע?
"אני יודעת מי זה בעלי, ברגע שזה יקרה, עוד משחק או שניים, זה יקרה ובגדול. יש לערן את הכוח והיכולת לגרום להולנדים לאכול את הכובע".
יש לי תחושה שאת מתגעגעת לסין.
"נכון. מאוד מתגעגעת אליה. היה שם משהו קסום. היו לנו חיים טובים, חברים שהפכו להיות משפחה. אני מתגעגעת אליהם, וגם לשגרה שקצת הלכה לאיבוד בשנה האחרונה".
לפני חודש השיקה שי, שלמדה תואר ראשון בפסיכולוגיה מהאוניברסיטה הפתוחה במהלך המגורים בסין, את העסק החדש שלה: רוז'ה (Roze), מותג צבעוני וסקסי של בגדי ספורט שנמכר אונליין (במחירים 199־399 שקל). זהבי אחראית על הפרטים הקטנים, מייצרת בטורקיה ובסין ומדגמנת את הקולקציה בעצמה.
ההשקה תוכננה להיות באביב שעבר, אבל הקורונה והחיים דחו את התוכניות, וזהבי, אישה חזקה וקשוחה בדרך כלל, הגיעה לקצה גבול היכולת. "המותג שלי היה צריך לצאת במרץ, ואז התחילה הקורונה והרגשתי שזה לא הזמן הנכון להשיק מותג קיץ. אבל כל הקולקציה הייתה לקיץ, והזמן הולך ואוזל, הקיץ נגמר ואת צריכה עכשיו להחליף לחורף ולייצר פריטים חדשים. בכיתי ואחר כך אמרתי, 'לשנות את המצב אני לא יכולה, מה אני יכולה להפיק הכי טוב?'. התעשתי, ייצרתי כמה ז'קטים ופוטרים של החורף והם אלה שיצאו עכשיו. בחורף הבא אהיה יותר מסודרת מבחינת הקולקציה".
"ערן אבא פעיל, עוזר לילדים להתקלח, מכין להם ארוחת ערב, מקריא להם סיפור לפני השינה. אין משהו שהוא לא עושה"
ב"אבא'לה", סדרת הדוקו־ריאליטי שבה משתתף ערן זהבי לצד זיו שילון, עדי ליאון ויורם כהן (תשודר החל מ־28.12 בימי שני־רביעי ב־19:30 ב־HOT Real וב־HOT), לא תראו את שי. היא עזבה את הבית בתחילת הצילומים והועברה למלון כדי לאפשר לו להיות עם הילדים לבד במשך שבוע.
זה לא עצוב שבשנת 2020 כל העניין הזה שגבר שמנסה להסתדר לבד בבית נתפס כמשעשע וראוי לתיעוד?
"דווקא נראה לי שבעולם המתקדם שלנו יש סטריאוטיפ על גברים שהם לא עושים כלום בבית. אני לא יודעת כמה זה נכון. היום אבות כן מעורבים בחיים של הילדים. אצלנו אני נמצאת קצת יותר עם הילדים, אבל כשהוא בבית, הוא פה במאה אחוז. זה לא זר לו. הוא ידע להתמודד. אני אמנם בסביבה אז יותר קל, אבל הוא אבא פעיל, עוזר לילדים להתקלח, מכין להם ארוחת ערב, מקריא להם סיפור לפני השינה. אין משהו שהוא לא עושה. הילדים שלי כבר יותר גדולים, זה יותר קל מתינוק שצריך לחתל ולהאכיל, למרות שגם את זה הוא עשה".