אין כמו ארוחות צהריים תחת סכך הסוכה. באופן אישי אני אוהבת אותן אפילו יותר מאת ארוחת ערב החג. סלט העוף הטעים הזה יהיה מושלם לארוחה כזו קלילה. מגישים אותו לצד אורז דביק, ולי יש טריק להכנת האורז בלי מאמץ.
במקום להשרות את האורז, לסנן אותו, להעביר לחיתול בד ואז לבשל, אני עושה את כל הפעולות ברצף, כשהאורז נמצא כל הזמן בשקית בד לבישול של סנו סושי. ושכלול נוסף: אני אפילו מגישה בשקית הבד! גוזרת את חלקה העליון ומניחה כך.
טיפים:
- אין כלי אידוי? הניחו מסננת מתאימה בתוך סיר, שימו בה את שקית הבד לבישול עם האורז וכסו את הסיר. ודאו שהמים הרותחים בסיר לא נוגעים בשקית במהלך הבישול.
- אפשר להכין את העוף והרוטב מראש, ולערבב עם הבצלים והעלים לפני ההגשה.
- מומלץ להוסיף בהגשה עלי כרוב ומלפפון פרוס.
המרכיבים
לסטיקי רייס
- 2 כוסות אורז דביק (להשיג בחנויות למוצרי אסיה)
- 1 סנו סושי שקית בד לבישול
לסלט העוף
- 1/2 ק"ג חזה עוף
- 2 כפות שמן לטיגון
- 1/2 בצל סגול
- 1 בצל ירוק
- 1 פלפל צ'ילי אדום
- חופן עלי פטרוזיליה
- חופן עלי כוסברה
- חופן עלי בזיליקום (עדיף סגול)
- חופן עלי נענע
לרוטב
- 2 כפות סוכר חום
- 1 כפית צ'ילי גרוס
- מיץ סחוט מ־2 ליים או לימון
- 4 כפיות רוטב דגים או רוטב סויה
ההכנה
1. מלבישים על קנקן מתאים שקית בד לבישול של סנו סושי. ממלאים אותה באורז. מוציאים את השקית, סוגרים אותה ומניחים בקערה עם מים. משרים 6 שעות לפחות (למשך לילה).
2. למחרת, מרוקנים את הקערה ומעבירים את השקית הסגורה, עם האורז, לכלי אידוי.
3. מרתיחים מים בסיר מתאים, מניחים עליו את כלי האידוי ומכסים. מבשלים רבע שעה, פותחים את הכלי והופכים את שקית האורז לצד השני. סוגרים שוב, מאדים רבע שעה נוספת ומורידים מהאש.
4. מערבבים את חזה העוף עם מעט שמן ומטגנים במחבת חמה. מעבירים לקרש חיתוך ופורסים לרצועות. פורסים בנפרד, דק, את הבצל הסגול והבצל הירוק ואת הצ'ילי.
5. הרוטב: מערבבים את כל מרכיביו בקערה גדולה. מוסיפים אליה את פרוסות העוף ומערבבים היטב. מוסיפים את הבצל הסגול, הבצל הירוק והצ'ילי, מוסיפים את העלים ומערבבים שוב. מעבירים לכלי הגשה.
6. מגישים: גוזרים את הפתח של שקית הבד עם האורז או מעבירים אותו לצלחת. בוצעים בידיים כדורים מהאורז ואוכלים בביס עם הסלט.
- רוני כהן היא בלוגרית אוכל. אינסטגרם: ronis_recipes
- לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"
פורסם לראשונה: 08:24, 13.10.24