שף
שף
 עוגת ריקוטה־לימון

עוגת ריקוטה-לימון עם שקדים קלויים ועוד 4 קינוחי גבינה עם טוויסט מלוח

כמעט לכל עוגה נהוג להוסיף קורט מלח, אבל הפעם לקחנו את זה צעד אחד קדימה: בכל עוגות הגבינה והקינוחים המפנקים שרקח דניאל שכטר מסתתר מרכיב מלוח, שמעשיר ומשדרג את המתוק

דניאל שכטר
פורסם:

בחושה: עוגת ריקוטה־לימון עם ציפוי מפתיע

עוגת גבינה בחושה, רכה ונימוחה. רשימת המרכיבים לא קצרה, אך היא קלה להכנה וההצלחה מובטחת. השימוש במיץ לימון ובקליפתו מבטיח עוגה קלילה ורעננה, הריקוטה אחראית למרקם הנעים, והציפוי המתוק־מלוח מוסיף עוד שכבה של טעם ועניין.

המרכיבים (תבנית קפיץ בקוטר 22 ס"מ)
  • 115 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 1/2 6 כפות (100 גרם) סוכר חום
  • 1/2 6 כפות (85 גרם) סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 ביצים
  • קליפה מגוררת מ־1 לימון
  • 4 כפות (60 מ"ל) מיץ לימון
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינת ריקוטה
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת להקצפה
לציפוי
  • 1/2 1 שקיות (150 גרם) אבקת סוכר + אפשרות לעוד קצת
  • 3 כפות גבינת לאבנה + אפשרות לעוד קצת
  • 1 כף מים
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • אפשרות לעיטור: שקדים קלויים
  • 30 גרם שקדים פרוסים
  • קורט מלח
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו) ומשמנים את התבנית.
2. שמים בקערת המערבל את החמאה, שני סוגי הסוכר והווניל. מקציפים כ־2 דקות, למרקם אחיד ומעט תפוח. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, ומקציפים עד לאיחוד המרכיבים. מנמיכים את מהירות המערבל, מוסיפים את קליפת הלימון והמיץ, הקמח, אבקת האפייה והריקוטה ומקציפים לאט. מוסיפים את השמנת וממשיכים לערבל עוד קצת, עד לאיחוד כל המרכיבים. יוצקים לתבנית.
3. אופים 35-30 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים עליו. מוציאים ומצננים שעה לפחות.
4. הציפוי: שמים בקערה את כל מרכיביו וטורפים במטרפה למרקם אחיד וסמיך. אם המרקם נוזלי מדי, מוסיפים עוד אבקת סוכר. אם סמיך מדי, מוסיפים מעט לאבנה.
5. אם רוצים, מכינים את השקדים: מחממים את התנור ל־150 מעלות. מפזרים את השקדים בתבנית ומערבבים עם מעט מלח. קולים אותם כ־10 דקות, עד להזהבה. מוציאים ומצננים.
6. הרכבת העוגה: מחלצים את העוגה מהתבנית ומניחים על צלחת הגשה. יוצקים עליה את הציפוי, כך שייזל גם על דופנותיה. אם רוצים, מפזרים את השקדים. מאחסנים במקרר לפחות כרבע שעה, לייצוב הציפוי. מגישים.
  • איך שומרים? עד 5 ימים, במקרר.


בכוסות: עוגת גבינה מפורקת

מוס גבינה במתיקות מעודנת, קראמבל מלוח מתובל בגבינה כחולה, ריבת דובדבנים מתוקה־חמוצה וקצת תימין, שנותן עוד ממד של ארומה.
5 צפייה בגלריה
עוגת גבינה מפורקת בכוסות
עוגת גבינה מפורקת בכוסות
עוגת גבינה מפורקת בכוסות
(צילום וסגנון: דניאל שכטר)

המרכיבים (6 מנות)
לקרם הגבינה
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה
  • 2 כפות שמנת חמוצה 15% שומן
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה 5% שומן
  • 2 שקיקים (20 גרם) סוכר וניל
  • 4 כפות סוכר
לקראמבל
  • 3/4 כוס (35 גרם) פירורי לחם מסוג פאנקו (או רגילים)
  • 5 כפות (50 גרם) קמח לבן
  • 50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית מלח
  • 50 גרם גבינה כחולה (אפשר רוקפור, גורגונזולה וכדומה)
להגשה
  • 5 כפות ריבת דובדבנים (או כל ריבה אחרת, מומלץ חמצמצה)
  • 1 כף מים
  • מעט תימין
ההכנה
1. הקרם: שמים בקערת המערבל את השמנת להקצפה, השמנת החמוצה והגבינה ומקציפים כדקה במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה את סוכר הווניל והסוכר הלבן. מקציפים עד שהמרקם יציב ואחיד (כ־2 דקות נוספות).
2. מחלקים את הקרם בין כוסות ההגשה, מכסים ומאחסנים במקרר 6 שעות לפחות.
3. הקראמבל: מחממים את התנור ל־170 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
4. שמים בקערת מעבד המזון (או בקערה רגילה, ומעבדים בידיים) את כל מרכיבי הקראמבל ומעבדים לפירורים. מפזרים בתבנית בשכבה אחידה.
5. אופים כ־10 דקות, עד שפירורי הקרמאבל מזהיבים. מוציאים ומצננים רבע שעה לפחות.
6. ההגשה: שמים את הריבה בסיר קטן, מוסיפים את המים ומחממים על להבה קטנה, עד שהריבה נוזלית יותר. מסירים מהכיריים ומצננים כ־5 דקות.
7. מניחים 2-1 כפיות ריבה בכל כוס, מפזרים מעט מהקראמבל (עד 2 כפות) ומניחים עלי תימין. מגישים.
  • איך שומרים? במקרר, עד 3 ימים (מומלץ לשמור את הקראמבל בנפרד).

אישי: עיגולי קדאיף עם גבינת עזים ונקטרינות בתנור

קינוח אישי במתיקות מעודנת, שיכול לשמש גם כמנה ראשונה – אם תחשבו טיפה מחוץ לקופסה. הקראנצ'יות של הקדאיף מתפוצצת בפה, גבינת העזים מוסיפה מרקם מלטף, והפרי נותן חמצמצות ומתיקות המבשרות את בואו של הקיץ.
5 צפייה בגלריה
עיגולי קדאיף עם גבינת עזים ונקטרינות בתנור
עיגולי קדאיף עם גבינת עזים ונקטרינות בתנור
עיגולי קדאיף עם גבינת עזים ונקטרינות בתנור
(צילום וסגנון: דניאל שכטר)

המרכיבים (10 יחידות אישיות)
  • 200 גרם שערות קדאיף (מופשרות, אם צריך), קרועות גס
  • 80 גרם חמאה, מומסת
  • 80 גרם גבינת פרמזן, מגוררת
  • 1 גליל גבינת עזים (דוגמת פרומעז)
  • לעיטור: אבקת סוכר
לנקטרינות הצלויות
  • 4 נקטרינות קטנות או 2 גדולות (אפשר להחליף בשזיפים, באפרסקים או במשמשים)
  • 2 כפות סוכר חום
  • 4 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות סילאן
ההכנה
1. הנקטרינות: מחממים את התנור ל־200 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו).
2. פורסים את הנקטרינות לפרוסות בעובי 1/2 ס''מ ומניחים בתבנית קטנה. מפזרים עליהן את הסוכר, הבלסמי, המלח והסילאן ומערבבים היטב, בעדינות.
3. צולים כ־10 דקות, מעבירים את התנור למצב גריל וצולים 5 דקות נוספות. מוציאים ומניחים לצינון. מורידים את חום התנור ל־175 מעלות.
4. שמים בקערה את שערות הקדאיף, מוסיפים את החמאה והפרמזן ומערבבים היטב.
5. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מחלקים את תערובת הקדאיף ל־10 חתיכות ויוצרים מכל אחת מהן, בידיים, משטח עגול.
6. פורסים את גבינת העזים ל־10 פרוסות בעובי 1/2 ס"מ. מניחים פרוסה על כל יחידת קדאיף. אופים 12-10 דקות, עד שהקדאיף משחים. מוציאים.
7. מניחים פרוסות פרי על כל יחידה ומוסיפים מעט מהנוזלים שנקוו בתבנית הנקטרינות. מפזרים את אבקת הסוכר. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.
איך שומרים? המנה במיטבה ביום ההכנה, ומומלץ להניח את הפירות בסמוך להגשה. אפשר לחמם קלות בתנור (200 מעלות בתוכנית טורבו).

ללא גלוטן, ללא אפייה: כדורי גבינה ושוקולד לבן

כדורי ביס קלים להכנה, שיהיו אהובים על הילדים ועל המבוגרים. למרקם הנימוח של הגבינה והשקדים הטחונים נוסף ציפוי מתוק־מלוח של שברי שקדים מקורמלים, שנותנים את כל הטוויסט. מתכון מנצח.
5 צפייה בגלריה
כדורי גבינה ושוקולד לבן
כדורי גבינה ושוקולד לבן
כדורי גבינה ושוקולד לבן
(צילום וסגנון: דניאל שכטר)

המרכיבים (כ־20 יחידות)
לכדורי הגבינה
  • 100 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
  • 1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינת מסקרפונה
  • 50 גרם חמאה, מומסת
  • 1/3 כוס (65 גרם) סוכר לבן
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
לציפוי השקדים המקורמלים
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 2 כפות (30 מ"ל) מים
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 150 גרם שקדים, קצוצים גס
ההכנה
1. כדורי הגבינה: ממיסים בעדינות (במיקרוגל או בסיר אדים כפול) את השוקולד הלבן. מצננים כ־5 דקות. מוסיפים לקרם את כל שאר המרכיבים ומערבבים למרקם אחיד. מאחסנים במקרר שעתיים לפחות (עד יום).
2. הציפוי: פורסים נייר אפייה על משטח העבודה. שמים במחבת את הסוכר, המים והמלח ומחממים על להבה קטנה, תוך כדי ערבוב, כדקה. מוסיפים את השקדים הקצוצים ומבשלים תוך ערבוב עוד כ־5 דקות, עד שהסוכר מתגבש מסביב לשקדים ומשחים קלות. מסירים מהכיריים ומפזרים על נייר האפייה. מניחים לצינון.
3. קוצצים את השקדים המקורמלים לחתיכות גסות בעזרת סכין חדה וגדולה ומניחים בקערה.
4. יוצרים מהעיסה כדורים קטנים (בקוטר 4-3 ס"מ). מעבירים אותם לקערת השקדים ומגלגלים לציפוי מלא. מניחים בכלי מתאים ומאחסנים במקרר 8-6 שעות (אפשר להסתפק ב־3 שעות, אם אין ברירה). מגישים.
  • איך שומרים? עד 5 ימים במקרר או עד שבועיים במקפיא.

קלאסית: עוגת סבלה עם קרם יוגורט ואוכמניות

עוגה מרשימה שמתבקש להגיש בחגיגיות למרכז השולחן. החלק התחתון הוא בסגנון סָבּלֶה – בצק צרפתי נימוח ופירורי (Sable בצרפתית זה חול), ויש בו נגיעות מלח. הקרם שמזלפים (או מניחים) עליו עשיר ועדין גם יחד, והאוכמניות, בתוספת עלי נענע, מוסיפות רעננות.
5 צפייה בגלריה
עוגת סבלה עם קרם יוגורט ואוכמניות
עוגת סבלה עם קרם יוגורט ואוכמניות
עוגת סבלה עם קרם יוגורט ואוכמניות
(צילום וסגנון: דניאל שכטר)

המרכיבים (תבנית קפיץ בקוטר 22 ס"מ)
לקרם
  • 200 מ"ל יוגורט יווני
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת להקצפה, קרה
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כוס (30 גרם) אבקת סוכר
  • 1 כפית קורנפלור
לעוגת הסבלה
  • 1/2 כוס פחות 1 כף (85 גרם) סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1/3 1 כוסות (185 גרם) קמח
  • 130 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
לעיטור
  • 1 חבילה אוכמניות טריות (או פירות אחרים, לפי הטעם)
  • עלי נענע
  • אבקת סוכר
ההכנה
1. קרם היוגורט: שמים בקערת המערבל את היוגורט, השמנת והווניל ומקציפים כדקה במהירות גבוהה. מוסיפים את אבקת הסוכר והקורנפלור ומקציפים עוד כ־2 דקות, לקרם אחיד ויציב. מאחסנים במקרר כשעה, לצינון.
2. העוגה: מחממים את התנור ל־175 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו). משמנים קלות את התבנית.
3. שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה (או במעבד המזון) את כל מרכיבי הקלתית ומעבדים כדקה, לתערובת פירורית. מעבירים אותה לתבנית, ובעזרת הידיים משטחים ומהדקים לכיסוי אחיד של תחתית התבנית.
4. אופים כ־20 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים ומניחים לצינון מלא.
5. הרכבת העוגה: אם רוצים, מעבירים את קרם היוגורט לשקית זילוף עם צנתר עגול. מניחים את הקרם על העוגה ומיישרים בכף או שמזלפים אותו בעיגולים – מתחילים במעגל החיצוני של העוגה, במרחק 1 ס"מ מהקצה, וממלאים כך את העוגה בעיגולים. מקשטים באוכמניות ובעלי הנענע ומפזרים קצת אבקת סוכר. מומלץ לצנן במקרר כשעה. מגישים.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button