שף
שף
מרק אפונענע

מרק אפונענע

מרק אפונענע הוא בדיוק מה שאנחנו צריכים בסוף החורף הישראלי, כשיום אחד קר ויום אחד חם. רובי מיכאל מנבחרת המשפיעניות של שף עם המתכון המרענן של העונה

רובי מיכאל
פורסם:
מרק אפונענע הוא בדיוק מה שאנחנו צריכים בסוף החורף הישראלי: כשיום אחד קר ויום אחד חם - הכי מתאים מרק טרי ורענן. השף יובל מטלון לימד אותי להכין מרק אפונה, ואני הוספתי ונתתי לו את השדרוג שלי.
טיפים:
  • רוצים מרקם קטיפתי יותר? העבירו את המרק דרך מסננת לפני ההגשה. החיסרון: נאבד סיבים תזונתיים.
  • יש לחם, חלה או בגט קצת ישנים? הכינו קרוטונים! חתכו לקוביות קטנות, שפכו שמן זית בנדיבות, פזרו עשבי תיבול יבשים (תימין, רוזמרין, אורגנו, בזיליקום) ומעט מלח דק וערבבו. הכניסו לתנור ב־180 מעלות בתוכנית טורבו, עד לקבלת צבע זהוב (כ־10 דקות).


המרכיבים (6 מנות)
  • 50 גרם חמאה
  • 1 בצל לבן גדול, קצוץ גס
  • מלח
  • 2 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 2 ליטרים מים
  • גבעול סלרי + העלים (לא לקצוץ)
  • 1 גזר גדול, קלוף (לא לקצוץ)
  • 800 גרם אפונת גינה קפואה או טרייה (אפשר גם יבשה)
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
  • 1 כוס עלי נענע דחוסים
  • 1 כף מלח דק
  • 1 כפית שטוחה פלפל לבן
  • להגשה: גבינת גרנה פדנו, כמה שאוהבים
  • אפשרויות נוספות להגשה: קרוטונים, כף יוגורט עזים

ההכנה
1. בסיר, על אש בינונית, ממיסים את החמאה. מיד מוסיפים את הבצל יחד עם קורט מלח (המלח יעזור לבצל להזיע את הנוזלים שבו), ומבשלים עד לקבלת צבע שקוף לבצל - אין להשחים את הבצל, זה יגרום למרק לקבל גוון חום. ברגע שרואים שהבצל שקוף – מוסיפים את השום ומבשלים דקה בדיוק ולא יותר.
2. מוסיפים את המים, הסלרי וגזר שלם קלוף ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 20 דקות (נספור מרגע הרתיחה).
3. מוסיפים את האפונה לאחר שטיפה יסודית תחת מי ברז. מביאים לרתיחה חוזרת ומבשלים עוד 6 דקות.
4. מסננים את תוכן הסיר. מעבירים אותו למעבד המזון או מחזירים בחזרה לסיר. שומרים את נוזלי הבישול בנפרד.
5. מוציאים את הגזר והסלרי. מוסיפים לתוכן הסיר את השמנת המתוקה, הנענע, המלח והפלפל וטוחנים היטב. בשלב זה ההחלטה בידיכם, בהתאם לדרגת הסמיכות שבה תרצו את המרק: מוסיפים מנוזלי הבישול ששמרנו בצד בהדרגה, וטוחנים עד לקבלת המרקם הרצוי והאהוב (אני מוסיף 500 מ"ל נוזלים).
6. לפני ההגשה מחממים את המרק על אש נמוכה. מוזגים לקערות ומגררים גבינת גרנה פדנו. אם רוצים, מוסיפים קרוטונים ו/או יוגורט, ומוכן. תיהנו.

  • רובי מיכאל הוא שף, מתכונאי ומשפיען רשת. פייסבוק, אינסטגרם וטיקטוק: חפשו Rubi Michael או רובי מיכאל. אתר המתכונים: mr-m.co.il
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button