שף
שף
טופו טיקה מסאלה לחברים שפונו מהצפון

שקמה יעקבי מכינה מנה הודית כשרה לפסח לחברים שנאלצו לפנות את ביתם בצפון

"למרות המצב, למרות שאין שום צפי לשובם הביתה, אור ושני מצליחים לשמור על אופטימיות. מזל שהם אנשים כל כך מיוחדים ויפים" | פרויקט מיוחד: נבחרת המשפיעניות של "שף" בסדרת מתכונים לפסח, שמוקדשים לאלה שהמלחמה טלטלה את עולמם

פורסם:
את אור ושני הכרנו בהודו, לפני שמונה שנים, בקורס שתיקה שעשינו במנזר. הם הפכו לחברים ממש טובים שלנו. מאז שהם חזרו לארץ מאותו טיול, הם גרים בצפון. הם אמרו אז שהם רצו למצוא את דרמסאלה בישראל. מאז גם נולדו להם שני ילדים – יובל, בת ארבע וחצי ושיר, בן שנתיים וחצי. בשנה שעברה הם עברו לבית מדהים שהם בנו במו ידיהם, בכפר־סאלד. כן, הם נאלצו לעזוב אותו עם הפינוי מהצפון.
התקופה הראשונית, אחרי הפינוי, הייתה לא קלה. הם היו תלושים, לילדים לא היו מסגרות והם נדדו ברחבי הארץ, בין חברים. לבסוף הם התיישבו באזור עמק חפר, אבל זהו בית זמני, לזמן שאול, ואור ושני נוסעים הלוך ושוב למקומות עבודתם בצפון. למרות המצב, למרות שאין שום צפי לשובם הביתה, הם מצליחים לשמור על אופטימיות. מזל שהם אנשים כל כך מיוחדים ויפים. הם הצליחו להקיף את עצמם בחברים גם במקום החדש, למצוא מסגרות שמתאימות לדרך שבה הם רוצים שהילדים שלהם יגדלו, להתמקם.
אני מקדישה להם מתכון קליל וטעים לטופו טיקה מסאלה, מאכל הודי שמתאים גם לפסח ויזכיר לנו ימים יפים ואהבה גדולה של כולנו. אני בטוחה שהוא יעלה חיוך גדול על פניהם.
טופו טיקה מסאלה
(צילום ועריכה: שקמה יעקבי)

המרכיבים (5-4 מנות)
  • 3 כפות שמן או חמאה טבעונית
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 300 גרם טופו, חתוך לקוביות גדולות
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 כפות תבלין טיקה מסאלה או כל תבלין קארי
  • אפשרות: 1 כפית צ'ילי או יותר, לאוהבי חריף
  • מלח על פי הטעם
  • 400 מ"ל נוזל קוקוס או קרם קוקוס או שמנת טבעונית לבישול
  • 4 כפות רסק עגבניות טבעי
  • להגשה: חופן כוסברה קצוצה
ההכנה
1. במחבת גדולה ורחבה, מחממים את השמן או את החמאה. מטגנים את הבצל עד שיזהיב.
2. מוסיפים את הטופו ומטגנים עד שהוא צרוב מכל צידיו. מוסיפים את השום ואת התבלינים ומערבבים היטב.
3. מוסיפים את נוזל הקוקוס (או את תחליפיו) ואת רסק העגבניות, מערבבים ומבשלים עוד כ־10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. מפזרים מעט כוסברה ומגישים, מומלץ על אורז.

  • שקמה יעקבי היא בלוגרית, משפיענית רשת ויוצרת תוכן קולינרי־טבעוני. אינסטגרם וגם טיקטוק: tivoneat
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button