בראשי לנדס אשד - אדריכלות ועיצוב פנים
מי אנחנו?
“בראשי לנדס אשד הוא סטודיו לאדריכלות ועיצוב. בסטודיו שותפים רונן לנדס, יובל בראשי וארנון אשד – כל אחד מגיע עם עולמות תוכן מגוונים מעולם האדריכלות, עיצוב פנים, מוזיקה, אמנות, יזמות ובנייה. הסטודיו עוסק בתכנון ובעיצוב של חללים מסחריים, מקומות בילוי, משרדים, בתים ודירות. השירות ניתן משלב התכנון הראשוני ובניית הקונספט ועד עיצוב הפרט האחרון. בנוסף, המשרד מספק ייעוץ על הגישה ודרכי הפעולה המתאימים לכל פרויקט”.
מה השתנה אצלכם מתחילת הדרך במקצוע ועד היום?
“ההבנה שהכל אפשרי ואין צורך להתפשר”.
איזה שינוי הייתם רוצה לראות בתחום העיצוב בעתיד?
“אנחנו חושבים שתחום העיצוב בעולם בכלל ובארץ בפרט נמצא בהתפתחות תמידית. תקופת הקורונה אף העצימה את תחושת הנחיצות בחשיבה מחודשת למרחבי עבודה ולמידה חדשים גם בחללים מסחריים וגם במגזר הפרטי. בכלל מרחב העבודה והמגורים שלנו זכה להתבוננות פנימית מחודשת שבאה לידי ביטוי בעיצובים מגוונים. היינו רוצים לראות עיצובים יותר פשוטים ונקיים ופחות טרנדיים, עיצובים שרואים את הצורך האמיתי של המשתמש”.
איזה טיפ יש לכם עבור מי שרוצה לשנות את הבית שלו אבל לא יכול כרגע לעצב את כולו מחדש?
“שינוי הוא מילה כל כך גדולה ולפעמים גם מפחידה. לא פעם רק נגזרת קטנה מעולם העיצוב – כמו צבע, החלפת ריהוט וטקסטיל – יכולה ליצור אווירה וחוויה חדשה בכל מרחב”.
דניאלה פרישמן - עיצוב ואדריכלות פנים
מי אני?
“עיקר עיסוקי הוא עיצוב דירות, בתים ומשרדים. למדתי עיצוב פנים בבירת העיצוב העולמית מילאנו שבאיטליה. אני עוסקת בעיצוב כבר יותר מעשור. את ההשראה שלי לעיצוב אני שואבת, בראש ובראשונה, מתוך הסיפור האישי של הלקוח. אני קשובה לרצונות שלו וביחד איתו רוקמת את החלום ומגשימה אותו לכדי מציאות. הלקוח לא תמיד יודע לבטא את החלום ואת הוויז’ן שלו בתחילת השיחה, וכאן אני נכנסת לתמונה, ובדיאלוג אישי ומעמיק ביני לבינו ההיכרות מתהדקת, הצרכים והרצונות שלו מתבהרים לשנינו, וכך מתחיל תהליך העיצוב, כשבסוף התוצאה היא קונספט שמשלב בין הפנטזיות והצרכים שלו ובין הקו העיצובי שלי”.
מה השתנה אצלך מתחילת הדרך במקצוע ועד היום?
“מעצב טוב הוא סוג של פסיכולוג. הפגישה שלי עם הלקוח היא כמו פסיכותרפיה. אני צריכה לשאוב מהלקוח את החלום שלו, לסייע לו להגדיר את המחשבות שלו, לבטא אותם ולתרגם אותם לתמונה חזותית ואפשרית לביצוע. ככל שאני פוגשת יותר לקוחות, חלומות ורצונות, כך אני מצליחה להשתפר, לצמוח ולבצע את העבודה שלי בצורה מדויקת ומקצועית יותר ויותר – מבחינתי השמים הם הגבול. ככל שאני צומחת, כך עולה באופן ישיר גם שביעות הרצון של הלקוחות שלי, וזו בסוף מטרת־העל”.
איזה שינוי היית רוצה לראות בתחום העיצוב בעתיד?
“הייתי רוצה לראות את הקהל הישראלי לומד להעריך עיצוב. הייתי שמחה אם היינו לומדים שגם בעיצוב הבית שם המשחק הוא לא להתפשר או לוותר אלא להתאזר בהרבה סבלנות. עיצוב נכון של חלל הוא כזה שצומח עם השנים. זו היכולת להכניס לתוך החלל אלמנטים ודברים בעלי משמעות סימבולית שנאספו עם השנים ויש להם ערך סנטימנטלי. לא הכל קורה ‘כאן ועכשיו’, כך למדתי באיטליה, ואת התפיסה הזאת אני מנסה להנחיל ללקוחותיי”.
איזה טיפ יש לך עבור מי שרוצה לשנות את הבית שלו אבל לא יכול כרגע לעצב את כולו מחדש?
“הייתי ממליצה להתחיל כל פעם מאזור אחר, לא חייבים לאכול את כל העוגה בפעם אחת. אפשר לאכול אותה פרוסה־פרוסה, ואז ההנאה נמשכת זמן רב יותר. כמן כן, הייתי ממליצה להשקיע בתשתית טובה ובמעטפת ניטרלית ואיכותית שתאפשר להאיר גם פריטים ישנים שאי אפשר להחליפם בשלב זה”.
חגית שכטר - אדריכלות ועיצוב פנים
מי אני?
“אני בת 37, אם לארבעה ילדים, גרה ברעננה, חרדית, אדריכלית ומעצבת למגזר הכללי ומובילה במגזר החרדי־דתי ללקוחות מהארץ ומחו”ל. אני בעלת 15 שנות ניסיון בתכנון ובעיצוב בבנייה פרטית ומסחרית. האני מאמין שלי הוא Your Dream is my Command. תכנון ועיצוב הבית הוא מסע מרגש, מטלטל ומגשים חלומות. אני בונה קונספט ייחודי ללקוח – ‘חליפה בהוט קוטור’ – המעורר השראה ויצירתיות שמשלבות וירטואוזיות רבה בין הצד היצירתי התכנוני והביצועי, וזאת תוך הקפדה על הנדסת אנוש, פונקציונליות, איכות ומחיר הוגן. כמעצבת היוצרת מציאות יש לי משיכה וכמיהה מצד אחד לסגנון הקלאסי האירופי ומצד שני לשילוב אלמנטים וחומרים מהעולם המודרני העכשווי וליצירת חיבור הלא מובן מאליו שמקפיץ ומשדרג כל בית, ובכל העת לדלג על גבול מעטפת החדשנות/קלאסיות העכשווית”.
מה השתנה אצלך מתחילת הדרך במקצוע ועד היום?
“מכל פרויקט אני למדה ומרחיבה את הדעת. למדתי למקד את הלקוח, החל מבחירת התוכניות המוצעות לו ולאורך כל אבני הדרך. למדתי להתאהב בחלומו של הלקוח”.
איזה טיפ יש לך עבור מי שרוצה לשנות את הבית שלו אבל לא יכול כרגע לעצב את כולו מחדש?
“אציע ללקוח לבחור אזור אחד בבית ולעצב אותו בשלמותו, שתהיה זו פינה שתעורר בו את הרצון להמשיך בתהליך לכשירווח לו”.
טלפון: 052-4824446 | דוא”ל
מיטל סלומון - סטודיו לעיצוב פנים
מי אני?
“גדלתי בין חוברות בורדה לחוטים ובדים, על ברכי סבתי שהייתה תופרת מעולה. אני מעצבת פנים שמחוברת בכל נימיה לעולם האופנה, ומשם אני שואבת את ההשראות שלי, בהן פריטים אהובים של המעצבים הקלאסיים הגדולים, הרמס ולואי ויטון, שהיוו השראה לדירות שעיצבתי. אני נשואה, אמא לשלושה ובעלים של סטודיו מיטל סלומון – סטודיו לעיצוב פנים. הסטודיו מתמחה בבתים ובדירות יוקרה, בחללים מסחריים, בדירות לדוגמה, במשרדי מכירות, בבתי מלון ובאתרי נופש ברחבי העולם”.
מה השתנה אצלך מתחילת הדרך במקצוע ועד היום?
“תכנון מוקפד וירידה לפרטים הקטנים, בלי קיצורי דרך, הוא המפתח לתוצאות מושלמות. לעתים מגיעים לסטודיו לקוחות שרוצים להתחיל מיד בביצוע וחושבים שאפשר ‘לדלג’ על שלב התכנון. החשיבות של שלב התכנון הוטמעה עם הזמן, עד כדי הבנה שהתכנון לעולם לא יזדנב אחר שלב הביצוע, אלא יוביל אותו. תכנון מוקפד מביא לחיסכון בזמן וכסף”.
איזה שינוי היית רוצה לראות בתחום העיצוב בעתיד?
“שימוש בחומרים טבעיים, מתכלים, ידידותיים לסביבה, שימוש חוזר של חומרים, שימוש בחומרים עמידים לאורך זמן – עיצוב עם חשיבה על המחר”.
איזה טיפ יש לך עבור מי שרוצה לשנות את הבית שלו אבל לא יכול כרגע לעצב את כולו מחדש?
“כשרוצים לשפץ ולרענן את הבית בלי להיכנס להוצאות גדולות, אני ממליצה ליצור שיפוץ פנים בלבד, בלי לגעת במערכות השונות של הבית, כמו מערכות צנרת, חשמל וכו’. בעזרת חיפויים נפלאים שקיימים היום בעולם העיצוב ניתן לחפות כל משטח ולשחק עם שכבות, טקסטורות צבעים, להחליף או להוסיף גופי תאורה, וילונות, שטיחים וריהוט”.
עדי שטיינהוף - עיצוב פנים
מי אני?
“בת 48, נשואה, אמא לעילי, 19, ולעילם ועלמה, 13. ההשראה שלי לעיצוב שאובה משילוב של עולמות הקולינריה והאופנה. כשהייתי בת שלוש בחרתי לעצמי סנדלים לקיץ בשילוב של אדום וצהוב. אני זוכרת שלא מעט אנשים קרובים הגיבו בפליאה לבחירה שלי, אבל כבר אז הייתי נחושה ושונה – עם אמירה. בעברי היה לי קייטרינג בוטיק, וצלחות ההגשה היו בסיס ליצירות האמנות הקולינריות שלי. אחר כך יצאתי ‘מהמטבח’ והתחלתי לעצב בתים שלמים. אני עוסקת בעיצוב של חללי עבודה מסחריים לצד משרדים, דירות, בתים פרטיים ודירות קבלן. החברה היא תחנת עיצוב שמאפשרת בית לכל צורכי הלקוח: בנייה מהיסוד, שיפוצים בכל הרמות, דירות קבלן – החל משלב התכנון על הנייר, דרך ליווי הפרויקט וכמובן כל פרט עד לשלב הגמר”.
מה השתנה אצלך מתחילת הדרך במקצוע ועד היום?
“במהלך עשר השנים האחרונות אני מקפידה להיות מעודכנת. הפילוסופיה העיצובית שלי גורסת שהעיצוב החדש – אולי בבואה של דמותנו העכשווית – צריך לכלול בתוכו גם נגיעות מהעבר שלנו, להשאיר עקבות מהבית הקודם. אני מבקשת מלקוחותיי לא להשליך חפצים משמעותיים או זיכרונות. אני דואגת לתת להם את המקום הראוי בחללים החדשים. אני מאמינה בצורך ליצירת עיצוב על־זמני – כזה שתמיד יהיה בר קיימא ויהיה אפשר לשנות אותו בקלות בנגיעות קטנות. מרתק אותי שילוב של חומרים, לכאורה זרים, שהמפגש ביניהם מייצר הרמוניה”.
איזה שינוי היית רוצה לראות בתחום העיצוב בעתיד?
“אני שואפת לעבוד עם לקוחות שמבינים עיצוב ומכירים בערך שלו כתחום אמנותי מובהק. אני מתחברת ללקוחות שיש להם אומץ ונכונות לטביעת אצבע ייחודית שלהם, להגדרה עיצובית שמשקפת אותם ואת אורח חייהם. לאורך שנות הקריירה השתניתי. אני מניחה שזו גם בגרות אישית לצד בשלות עיצובית. לצד הקפדנות והאהבה לעיצוב למדתי לשים דגש ולהתייחס בכבוד הראוי גם לצד הפרקטי. אני מדמיינת את עתיד העיצוב כך שיאפשר תקציב קבוע ומתוכנן מראש לצד יד עיצובית חופשית שתינתן לי לאחר תחקיר מעמיק את צורכי הלקוח. אני מאמינה במקוריות עיצובית, בלקוחות שמעיזים ללכת עד הסוף עם הטעם שלהם. הייתי מאושרת ושלמה לראות בתים שמתעצבים במקוריות באופן שמשקף בצורה מיטבית את הבעלים ועדיין שטביעת האצבע שלי תהיה שם. אני מתרגשת כשאנשים יודעים לזהות בתים שאני עיצבתי”.
איזה טיפ יש לך עבור מי שרוצה לשנות את הבית שלו אבל לא יכול כרגע לעצב את כולו מחדש?
“אני תמיד ממליצה ללקוחותיי להשקיע קודם כל בתשתיות. להניח יסודות שאם לא עושים אותם בהתחלה, סביר שכבר לא חוזרים אליהם – חשמל, אינסטלציה, ריצוף, חדרי רחצה ומטבח. מבחינת סדרי עדיפויות בעיניי ספה או שולחן הם משניים”.
טלפון: 054-2122255 | אינסטגרם
עופר סגס - אדריכל
מי אני?
“אני אדריכל עצמאי ובעל משרד משלי כבר 23 שנים. את לימודי האדריכלות התחלתי ב־Temple University שבארצות הברית ובבצלאל. מאז ומתמיד אהבתי את יחסי הגומלין שבין האדם לסביבה ואת היחסים בין עיצוב החלל לאדם המשתמש בו. עולם האדריכלות פתח בפניי צוהר רחב לשימוש בצורות וצבעים בממדים השונים. באמצעות כלים אלה אני בוחר להפעיל את החלל שאני מתכנן עבור הלקוחות, תוך כדי שיתוף פעולה עמם והתאמתו לצורכיהם. עבורי תכנון החלל בצורה נכונה הוא הצעד הראשון והמשמעותי, שאחריו יגיעו עיצוב הפרטים הקטנים ובחירת חומרי הגמר לפרויקט. כל פרויקט הוא יצירת שפה חדשה שבעזרתה אני מפעיל את החלל הסובב, תוך יצירת קשר עם הסביבה הקרובה וגם הרחוקה”.
מה השתנה אצלך מתחילת הדרך במקצוע ועד היום?
“לאורך השנים צברתי ניסיון רב בעבודה על פרויקטים בארץ ובחו”ל, למדתי להבין את צורכיהם המיידיים של לקוחותיי, ועם זאת להתייחס גם לצורכיהם העתידיים ולהרגלים התרבותיים שאותם הם מביאים לתוך הפרויקט. בצורה זו כל פרויקט ילבש צורה ייחודית המתאימה ותפורה למידותיו של הלקוח ולתרבות שהוא מביא איתו, תוך שהוא משתלב במרקם שבו הוא מתקיים”.
איזה שינוי היית רוצה לראות בתחום העיצוב בעתיד?
“כיום, כאשר תרבויות שונות מתערבבות, מיטשטשות וחוצות גבולות בקלות ברשתות המחשבים והרשתות החברתיות, הייתי מבקש לשמור על זהות תרבותית בתוך העיצוב שאני יוצר, ועם זאת להישאר נאמן גם לקידמה שמאפשרת לנו לייעל את חיינו”.
יש לך טיפ עבור לקוח המבקש לבנות או לעצב את ביתו?
“פעמים רבות לקוחות מבקשים ליצור פרויקטים מיוחדים ושונים. הטיפ שלי הוא לבקש מהלקוח להביט פנימה ולהביא תכנים אישיים שהוא נושא איתו הקשורים לביתו, ומנסה להבין יחד איתו חוויות והרגלים משמעותיים עבורו או עבור משפחתו. יחד איתו הייתי מנסה לפענח את האלמנט הייחודי לו ולמשפחתו. תהליך זה ייצור פרויקט שונה וייחודי וגם מותאם עבור הלקוח”.
עליזה כהן - סטודיו לעיצוב פנים
מי אני?
“אני נשואה + שלושה, סבתא לשלושה נכדים מדהימים, יונתן, לני ודניאל, גרה בשוהם. אני עוסקת במקצוע שאני הכי אוהבת בעולם. יש לי ותק של כמעט 15 שנה בעיצוב בתים, משרדים וחללים מסחריים”.
מה השתנה אצלך מתחילת הדרך במקצוע ועד היום?
“השינוי הכי גדול זה בהתמקצעות מפרויקט לפרויקט, אני למדה טוב יותר מה הכי טוב ללקוחות שלי”.
איזה שינוי היית רוצה לראות בתחום העיצוב בעתיד?
“יותר אתרים מכירתיים מונגשים ללקוחות. חנויות שהן סופר־ברנד שנותנות מענה לכל מה שקשור בעיצוב הבית אבל בסגנון קטן ובוטיקי”.
איזה טיפ יש לך עבור מי שרוצה לשנות את הבית שלו אבל לא יכול כרגע לעצב את כולו מחדש?
“לעקוב ברשתות החברתיות אחרי מעצבים שאתם אוהבים ולקרוא על סגנונות עיצוב שונים. אני ממליצה בחום להיעזר באיש מקצוע גם אם זה לליווי נקודתי, שעתי, כדי למקסם את התהליך”.
פנינית שרת אזולאי - תכנון ועיצוב פנים
מי אני?
“אני בעלת סטודיו לתכנון ועיצוב פנים של דירות יוקרה, בתים פרטיים ומשרדים, בהתאמה אישית לצרכים הפונקציונליים, לאורחות החיים ולהעדפות האסתטיות של אלה החיים או עובדים בהם. העבודות שלי מתאפיינות בתכנון מדויק, נקי וקלאסי שעומד במבחן הזמן, ובעיצוב בהיר וחם עשיר בפרטים. טביעת האצבע שלי באה לידי ביטוי בשימוש בהקשרים, במינונים ובפרופורציות של חומרים, טקסטורות וצבע. אני אוהבת לעבוד עם חומרים טבעיים, לשלב בין סגנונות וחומרים שונים, בין ישן לחדש, בין מודרני לקלאסי, לייצר מרחבי חיים ועבודה אקלקטיים וייחודיים”.
מה השתנה אצלך מתחילת הדרך במקצוע ועד היום?
“הניסיון והידע שרכשתי במהלך השנים בניהול פרויקט בהיבט הטכני מאפשרים לי היום לשלב בין המערכות הגדולות של כל חלל ובין הפרטים הקטנים ביותר שלו. התוצאה היא שהיום הפרויקטים שלי שלמים ומהודקים גם מבחינה טכנית וגם מבחינה עיצובית, עם הקפדה על כל פרט – גדול כקטן. מעבר לזה, בפן העיצובי, אני יודעת היום שהכל אפשרי ומעיזה להשתמש בחומרים ופרטים מורכבים ומאתגרים יותר כדי לתרגם חלומות למציאות”.
איזה שינוי היית רוצה לראות בתחום העיצוב בעתיד?
“יותר שימוש בחומרים טבעיים ובפרטים ייחודיים, הימנעות מטרנדים יומרניים שאינם מתאימים לחללים, ושילוב משמעותי יותר של אמנות בתוך עיצוב של חללים. אני מאוד אוהבת אמנות וספרים, ומאמינה שהם האקססוריז הכי משמעותי בעיצוב פנים”.
איזה טיפ יש לך עבור מי שרוצה לשנות את הבית שלו אבל לא יכול כרגע לעצב את כולו מחדש?
“ממליצה להתמקד בחלל אחד משמעותי ולטפל בו באופן מלא ושלם, ובהמשך, כשמתאפשר, לעבור לטפל בחללים נוספים. אני לא מאמינה במתיחות פנים קוסמטיות שטחיות. זה לא מחזיק במבחן הזמן, וחבל על הכסף”.
קרן אלבוים - עיצוב פנים
מי אני?
“אני אמא לשני בנים מקסימים, מעצבת פנים בעלת סטודיו בוטיק לעיצוב פנים המתמחה בעיצוב משרדים, דירות יוקרה ומלונות”.
מה השתנה אצלך מתחילת הדרך במקצוע ועד היום?
“ללא ספק במהלך השנים צוברים ידע וניסיון ונחשפים לחומרים ולטכנולוגיות חדשות שמקנים לנו כלים ותובנות להצלחה של כל פרויקט. אני בעיקר לומדת להיות קשובה וחדה יותר כלפי ניואנסים שונים, לומדת להוביל את התהליך ולהביא את הלקוח ליהנות מהתוצאה אבל גם מהדרך”.
איזה שינוי היית רוצה לראות בתחום העיצוב בעתיד?
“בשנים האחרונות ללא ספק יש שינויים גדולים בתחום העיצוב. תמיד קיים המקום לשאוף להתפתח יותר ברמת הגימור של המוצרים, בעבודה עם חומרי גלם וגמר איכותיים יותר, דיוק מרבי והקפדה על הפרטים הקטנים”.
איזה טיפ יש לך עבור מי שרוצה לשנות את הבית שלו אבל לא יכול כרגע לעצב את כולו מחדש?
“האמת שלפעמים אין צורך במהפכות גדולות כדי להשיג תוצאות מרשימות. אפשר בעזרת טיפול נקודתי וקוסמטי של פינות שונות בחלל, כמו שינוי צבע, הוספת טקסטורות, שינוי מיקום של פריטים ותוספת של אקססוריז, להשיג שינוי בלי לעצב את כל החלל מחדש”.
רונית שיסמן - אדריכלית ומעצבת פנים
מי אני?
“אני אדריכלית ומעצבת פנים, נשואה + שלושה, בעלת משרד 15 שנים, אוהבת אתגרים, ספורטיבית בנפש, אוהבת אסתטיקה, ועיצוב ואמנות הם בדמי”.
מה השתנה אצלך מתחילת הדרך במקצוע ועד היום?
“עם השנים הפרקטיקה נעשתה מאוד חשובה. ההקשבה ללקוח תמיד הייתה אבל התחדדה עם הזמן”.
איזה שינוי היית רוצה לראות בתחום העיצוב בעתיד?
“בתחום העיצוב הייתי רוצה לראות יותר חיבור עם עולם האופנה והאסתטיקה”.
איזה טיפ יש לך עבור מי שרוצה לשנות את הבית שלו אבל לא יכול כרגע לעצב את כולו מחדש?
“להתרכז בצבעוניות של הבית ובעיקר באבזור. תמיד גוון יפה לקיר, שטיח וקצת אקססוריז יכולים להרים ולשפר את המראה”.
איפור: שחר טישלר ל"סולו", שיער: קארין טומין ל"סולו", ע. צלם: דיויד רוז