מאז שאני זוכרת את עצמי, בכל חנוכה בהדלקת נר אצל סבתא, עוד בשלב הטיגונים, כל הנכדים מתגנבים בתורות למטבח, כדי לקחת סופגניה. כולם היו חוזרים לסלון עם פרצוף מפודר באבקת סוכר ומחייכים כאילו שאף אחד לא יודע ולא שם לב.
גם היום אלה הסופגניות הכי טעימות שיש, והבונוס הוא שאין שום דרך להסתבך עם ההכנה שלהן – פשוט מערבבים ומטגנים. מאז שגיליתי את סנו סושי רב מגבת ג'מבו, ההכנה אפילו עוד יותר קלה, כי אלה לא מגבות נייר רגילות כמו כל נייר מגבת, הן עמידות יותר וסופגות יותר, ולא נדבקות לאוכל אחרי הספיגה.
שיהיה לכולנו חנוכה מלא אור.
המרכיבים (כ־50 יחידות)
- 2 גביעי אשל (400 מ"ל סה"כ)
- 2 ביצים
- 1/2 2 כוסות קמח תופח
- 1/4 כוס סוכר
- 1/2 כפית מיץ לימון או קלמנטינה
- 2 כפיות תמצית וניל
- לטיגון: שמן
- לספיגה: סנו סושי רב מגבת ג'מבו
- לפיזור: אבקת סוכר
ההכנה
1. מערבבים בקערה את האשל, הביצים, הקמח התופח, הסוכר, המיץ והווניל, עד שמתקבלת בלילה אחידה.
2. מחממים בסיר את השמן לחום בינוני־גבוה.
3. בעזרת 2 כפיות, מניחים בכל פעם כמות קטנה מהבלילה בשמן. מטגנים 4-3 דקות, עד שהסופגניות זהובות.
4. מוציאים לצלחת מרופדת בסנו סושי רב מגבת ג'מבו. נותנים לשמן רגע להיספג (ולא צריך לחשוש מכך שהנייר יידבק לסופגניות, כי המגבת לא משאירה שאריות שנדבקות לאוכל אחרי הספיגה, כפי שלעתים קורה עם מגבות נייר רגילות). מפזרים אבקת סוכר, מעבירים לצלחת הגשה ומגישים.
- רוני כהן היא בלוגרית אוכל. אינסטגרם: ronis_recipes
- לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"