ארוחה שלמה בסיר אחד שאני מכינה לפחות פעם בשבוע לצהריים. היא משביעה, מהירה וקלה להכנה ואהובה מאוד על הילדים שלי. אני אוהבת במיוחד להשתמש בחזה עוף טחון: הוא מתבשל במהירות והופך לפירורים קטנים שמתמזגים עם פירורי הבורגול והקוביות הקטנות של הירקות.
טיפ: אפשר לשחק עם הירקות ולהחליף אותם בכל ירק אחר שאוהבים, כמו פטריות קצוצות, כרובית מפורקת לפרחים קטנים, גזר קצוץ, אפונה, תירס ועוד.
המרכיבים (6-4 מנות)
- 4 כפות שמן
- 1/2 קילו חזה עוף טחון
- 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1 בצל סגול, קצוץ
- כ־1 כוס כרוב לבן חתוך לקוביות קטנות
- 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
- 1 קישוא, חתוך לקוביות קטנות
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 כפית כורכום
- 1/2 כפית כמון
- 1 כפית מלח
- מעט פלפל שחור
- 1 כוס בורגול, שטוף
- 2 כוסות מים רותחים
- כ־1/2 צרור פטרוזיליה או כוסברה, קצוץ
ההכנה
1. לחמם על אש גבוהה 2 כפות שמן בסיר בינוני. להוסיף את חזה העוף הטחון, לפזר עליו את אבקת הסודה לשתייה ולטגן תוך כדי פירוק העוף לפירורים, עד שהעוף קצת מזהיב. להוציא את העוף לצלחת ולשמור בצד.
2. להוסיף לסיר 2 כפות שמן ואת הבצל הסגול הקצוץ, ולטגן עד שהבצל הופך לשקוף, 2–3 דקות. להוסיף כרוב, פלפל אדום וקישוא ולטגן כמה דקות, עד שהירקות מקבלים הזהבה קלה.
3. להוסיף את השום הכתוש ולטגן כמה שניות. להוסיף את הכורכום, הכמון, המלח והפלפל השחור ולערבב.
4. להוסיף את הבורגול והעוף הטחון המטוגן ולערבב. להוסיף מים רותחים ולהביא לרתיחה חוזרת. לכסות במכסה ולהעביר לאש הכי נמוכה. לבשל 15 דקות. להסיר מהכיריים.
5. לפתוח את המכסה, להוסיף פטרוזיליה או כוסברה קצוצות, לערבב, לסגור את המכסה ולתת מנוחה של 5 דקות.
6. לערבב ולהגיש.
- חן מזרחי היא בעלת בלוג האוכל "חן במטבח" ויוטיוברית. בלוג: heninthekitchen.com אינסטגרם: heninthekitchen