אלה ימים קשים ועצובים, ואני משתדלת למצוא נחמה, גם אם רגעית, בהכנת אוכל מזין ומשביע, שמתאים לכל המשפחה. הבולונז הטבעוני הוא בדיוק כזה: הוא טעים לכולם, הוא גיוון נהדר לתפריט והוא מזין את הגוף וגם את הנפש. בנוסף, אפשר לארוז אותו במנות ולהעביר למי שצריך, וגם לשמור אותו במקרר – לימים הבאים.
הלב והגוף שלי מרגישים הרבה יותר טוב אחרי ארוחה מזינה מהטבע. מקווה שגם אתם תרגישו ככה.
המרכיבים (4-6 מנות)
- 1 בצל
- 2 גזרים
- 2 גבעולי סלרי
- שמן זית
- 2 סלסילות של פטריות
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כפית פפריקה
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית אורגנו יבש או עלים מ־3 גבעולי תימין
- 3 כפות רסק עגבניות
- 1 כוס עדשים שחורות שטופות
- 1 בקבוק (700 גרם) מחית עגבניות ("פסאטה")
- 1 כוס מים
- 1 חבילה ספגטי מקמח מלא
ההכנה
1. קוצצים בסכין או במעבד מזון את הבצל, הגזר והסלרי לחתיכות קטנות.
2. במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים את הירקות עד שהם מתרככים.
3. קוצצים בנפרד את הפטריות, בקיצוץ דק. מוסיפים אותן ואת השום למחבת.
4. מטגנים עד שהפטריות מתרככות ומפרישות נוזלים.
5. מוסיפים את התבלינים ואת רסק העגבניות. מערבבים וממשיכים לטגן עוד 2–3 דקות.
6. מוסיפים את העדשים, את רוטב העגבניות ואת המים ומביאים לרתיחה.
7. מנמיכים את האש ומבשלים עוד חצי שעה.
8. במקביל, מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מגישים עם הרוטב.
- לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת #המשפיעניות של "שף"