כמה טיפים לפני שמתחילים:
- במקום בתפוחים אפשר להשתמש באגסים, אפרסקים, תאנים ועוד.
- אפשר להוסיף לעיסת העוגה חופן קוביות תפוחים.
- אפשר לאפות את העוגה גם בתבנית אינגליש קייק או בתבניות מאפינס אישיות.
- את העוגה המוכנה אפשר לשמור עד 3-4 ימים במקרר.
המרכיבים (תבנית בקוטר 22 ס"מ)
למרכיבים הרטובים
- 1/4 1 כוסות משקה סויה
- 1 כף חומץ
- 1/3 כוס שמן
- 1/3 כוס מייפל או סילאן
- 1 כפית תמצית וניל
- 3 כפות רסק תפוחים
- 2/3 כוס סוכר חום
למרכיבים היבשים
- 1/3 2 כוסות קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1 כפית קינמון טחון
לקישוט
- 1 תפוח עץ אדום פרוס דק, אין צורך לקלף
- כ־1 כף אבקת סוכר
ההכנה
1. להדליק תנור על 175 מעלות.
2. בקערה, לערבב את המרכיבים הרטובים. לנפות פנימה את הקמח, להוסיף את שאר המרכיבים היבשים ולערבב במזלג או במטרפה. להעביר לתבנית משומנת היטב.
3. להניח מעל, בעדינות, את פרוסות תפוח העץ.
4. לאפות 45-40 דקות, עד ששיפוד שננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט נקי. להוציא ולצנן.
5. לקשט באבקת סוכר ולהגיש.