טיפ: לגרסה חלבית ועשירה יותר, מחליפים את נוזל הקוקוס בשמנת להקצפה ואת השוקולד המריר בשוקולד חלב.
המרכיבים (5-4 מנות בכוסות בנפח 250-180 מ"ל)
- 1/2 כוס (70 גרם) קמח
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 5 כפות (50 גרם) אבקת קקאו
- 1 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן קנולה או שמן קוקוס נוזלי
- 1/2 כוס (120 מ"ל) נוזל או קרם קוקוס
- 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
- אפשרות: 2 כפות קוקוס טחון
ההכנה
1. שמים בקערה את הקמח, הסוכר, אבקת הקקאו, אבקת האפייה והמלח ומערבבים. מוסיפים את השמן ונוזל הקוקוס (או הקרם) ומערבבים היטב לעיסה אחידה. מחלקים אותה בין הספלים (אין צורך לשמן). מניחים בכל ספל 3-2 קוביות שוקולד ומשקעים אותן בעיסה, כך ש"יטבעו" בה.
2. אם ניתן לשלוט על חום המיקרוגל, מכוונים אותו ל־800W (אם לא, מפעילים אותו כרגיל). מחממים כל ספל במשך כדקה וחצי, עד שפני העוגה יציבים (אפשר גם לחמם 2 ספלים יחד, במשך כ־2 דקות. לא מומלץ לחמם יותר מ־2 ספלים במקביל). מוציאים, אם רוצים מעטרים בקוקוס, ומגישים.
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר (לא מומלץ לחמם שנית)