שף
שף
טוסט אבוקדו עם ביצה עלומה

בראנץ' בארבעה מרכיבים

כמחווה לארבעת המינים ולמנהג לארח בסוכה, טליה הדר הכינה מנות בוקר טעימות ומפתיעות במינימום קניות

פורסם:
  • מה לא ספרנו ברשימת המרכיבים? מים, שמן זית, חומץ, מלח ופלפל.

טוסט אבוקדו עם ביצים עלומות

המנה הכי מבוקשת בבתי הקפה, זאת שנראית מתוחכמת, היא דווקא מנה פשוטה להכנה. אפילו הוספנו לנו עוד דרגה של שיקיות, עם קצף עגבניות קליל. מקובל לבשל ביצים עלומות אחת־אחת, אבל מטעמי חיסכון בזמן, אני מכינה אותן ביחד, ויש גם טיפ להכנה במיקרוגל.
7 צפייה בגלריה
טוסט אבוקדו עם ביצה עלומה
טוסט אבוקדו עם ביצה עלומה
טוסט אבוקדו עם ביצה עלומה
(צילום: בועז לביא, סגנון: טליה הדר)

במקום סלט ירוק: חסה צרובה

המנה הזו מפתיעה ממש. מהמנות האלה שאחרי שטועמים אותן שואלים את עצמנו איך לא חשבנו על זה קודם. כמה פשוט ככה טעים בהגזמה.
7 צפייה בגלריה
חסה צרובה
חסה צרובה
חסה צרובה
(צילום: בועז לביא, סגנון: טליה הדר)

טבעוני: חציל קלוי על פילו

המנה הזו יפהפייה, וכשמה כן היא: פרוסת חציל קלוי המונחת על שכבה דקיקה וקריספית של פילו עם טחינה (ששמים לפני ואחרי האפייה). כל מה שנשאר לעשות זה לבחור אם לשלב פרוסות עגבנייה או עלי רוקט טריים. מומלץ לחתוך את המאפה לסלייסים עם גלגלת פיצה.
7 צפייה בגלריה
מאפה חצילים על בצק פילו
מאפה חצילים על בצק פילו
מאפה חצילים על בצק פילו
(צילום: בועז לביא, סגנון: טליה הדר)

טבעוני: קרפצ'ו פטריות ברוטב חרדל מתקתק

המנה הזו היא גרסה למנה שפגשתי לראשונה במסעדה נחשבת בברצלונה. בתפריט היה כתוב קרפצ'ו פטריות ברוטב חרדל. הזמנתי בגלל הסקרנות. המלצר הגיש ערימת פטריות ושפך עליה רוטב שכיסה את כולה. ביס אחד הספיק לי כדי לדעת שאני חוזרת הביתה ומשחזרת את המתכון. הרוטב חריף־מתקתק, דומיננטי בחרדליותו (לא אוהבים חרדל? המשיכו הלאה), ומשהו בשילוב המרקמים בפה - הניטרליות והרכות של הפטריות, עם המתיקות המתפצפצת של גרגירי הרימון והתוספת של הרוטב – יוצר ביס שהוא וואו.
7 צפייה בגלריה
סלט פטריות ברוטב חרדל
סלט פטריות ברוטב חרדל
סלט פטריות ברוטב חרדל
(צילום: בועז לביא, סגנון: טליה הדר)

פרווה וללא ביצים: עוגיות שקדים ופיסטוק

רכות, עשירות וטעימות, מוכנות תוך כמה דקות ומתאימות מאוד לצד הקפה של הבוקר או הקינוח של הערב (ההמלצה שלי – לטבול אותן באפוגטו! ראו מתכון בהמשך).
7 צפייה בגלריה
עוגיות שקדים ופיסטוקים ללא גלוטן
עוגיות שקדים ופיסטוקים ללא גלוטן
עוגיות שקדים ופיסטוקים ללא גלוטן
(צילום: בועז לביא, סגנון: טליה הדר)

ללא גלוטן: אפוגטו שוקולד־הל חגיגי

הקינוח האיטלקי הקלאסי והאהוב בתוספת טוויסט של הל וטוויל שוקולד מריר שנותנים את הטאץ'. כל אחד או אחת מוזגים מהקפה לקערת הגלידה, וכולם נהנים ביחד. קינוח משגע באפס מאמץ. אגב, אם תשתמשו בגלידה מתאימה, המנה תהיה פרווה/טבעונית.
7 צפייה בגלריה
לקינוח: אפוגטו עם קישוט שוקולד
לקינוח: אפוגטו עם קישוט שוקולד
לקינוח: אפוגטו עם קישוט שוקולד
(צילום: בועז לביא, סגנון: טליה הדר)
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button