- מה לא ספרנו ברשימת המרכיבים? מים, שמן זית, חומץ, מלח ופלפל.
טוסט אבוקדו עם ביצים עלומות
המנה הכי מבוקשת בבתי הקפה, זאת שנראית מתוחכמת, היא דווקא מנה פשוטה להכנה. אפילו הוספנו לנו עוד דרגה של שיקיות, עם קצף עגבניות קליל. מקובל לבשל ביצים עלומות אחת־אחת, אבל מטעמי חיסכון בזמן, אני מכינה אותן ביחד, ויש גם טיפ להכנה במיקרוגל.
במקום סלט ירוק: חסה צרובה
המנה הזו מפתיעה ממש. מהמנות האלה שאחרי שטועמים אותן שואלים את עצמנו איך לא חשבנו על זה קודם. כמה פשוט ככה טעים בהגזמה.
טבעוני: חציל קלוי על פילו
המנה הזו יפהפייה, וכשמה כן היא: פרוסת חציל קלוי המונחת על שכבה דקיקה וקריספית של פילו עם טחינה (ששמים לפני ואחרי האפייה). כל מה שנשאר לעשות זה לבחור אם לשלב פרוסות עגבנייה או עלי רוקט טריים. מומלץ לחתוך את המאפה לסלייסים עם גלגלת פיצה.
טבעוני: קרפצ'ו פטריות ברוטב חרדל מתקתק
המנה הזו היא גרסה למנה שפגשתי לראשונה במסעדה נחשבת בברצלונה. בתפריט היה כתוב קרפצ'ו פטריות ברוטב חרדל. הזמנתי בגלל הסקרנות. המלצר הגיש ערימת פטריות ושפך עליה רוטב שכיסה את כולה. ביס אחד הספיק לי כדי לדעת שאני חוזרת הביתה ומשחזרת את המתכון. הרוטב חריף־מתקתק, דומיננטי בחרדליותו (לא אוהבים חרדל? המשיכו הלאה), ומשהו בשילוב המרקמים בפה - הניטרליות והרכות של הפטריות, עם המתיקות המתפצפצת של גרגירי הרימון והתוספת של הרוטב – יוצר ביס שהוא וואו.
פרווה וללא ביצים: עוגיות שקדים ופיסטוק
רכות, עשירות וטעימות, מוכנות תוך כמה דקות ומתאימות מאוד לצד הקפה של הבוקר או הקינוח של הערב (ההמלצה שלי – לטבול אותן באפוגטו! ראו מתכון בהמשך).
ללא גלוטן: אפוגטו שוקולד־הל חגיגי
הקינוח האיטלקי הקלאסי והאהוב בתוספת טוויסט של הל וטוויל שוקולד מריר שנותנים את הטאץ'. כל אחד או אחת מוזגים מהקפה לקערת הגלידה, וכולם נהנים ביחד. קינוח משגע באפס מאמץ. אגב, אם תשתמשו בגלידה מתאימה, המנה תהיה פרווה/טבעונית.