קינוח נפלא לערב החג. הוא קליל ומרשים, טבעוני ופרווה, אבל ללא שום קיצורי דרך בטעם ובתחליפים. המתיקות של התפוחים והקרמל בשילוב עם הרכות של קרם הקוקוס נפלאים יחד. וההכנה? כמה דקות עבודה ולא יותר, ואפשר להכין גם יום לפני, להתייצבות, וכך בזמן הארוחה הקינוח כבר מוכן.
המרכיבים (10-8 מנות)
לתפוחים
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 1 כף שמן קוקוס או שמן קנולה
- 1 ק"ג תפוחים, קלופים וחתוכים לקוביות
למלבי
- 5 כפות (50 גרם) קורנפלור
- 2 כפות מי ורדים
- 1 קרטון (1 ליטר) קרם קוקוס
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
לעיטור
- 40 גרם קוקוס טחון
- סילאן (או דבש, בגרסה לא טבעונית)
- 50 גרם פיסטוקים, קלויים וקצוצים
- אפשרות: פרחים אכילים
ההכנה
1. התפוחים: שמים בסיר בינוני את הסוכר ומחממים עד שהוא נמס בקצוות והופך לחום בהיר. מוסיפים את השמן ואת התפוחים ומבשלים על להבה בינונית־נמוכה כ־20 דקות, תוך ערבוב מפעם לפעם, עד שהתפוחים מתרככים. מעבירים לכלי אחסון ומצננים במקרר עד לשימוש (לפחות 10 דקות).
2. מחלקים את התפוחים בין כלי ההגשה.
3. המלבי: שמים בקערה קטנה את הקורנפלור, מי הוורדים ו־1/3 כוס מקרם הקוקוס.
מערבבים עד שכל הגושים נעלמים.
4. שמים בסיר את יתרת קרם הקוקוס ואת הסוכר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את תמיסת הקורנפלור וטורפים מיד, היטב, עד שהנוזל מסמיך. מסירים מהכיריים ויוצקים מיד לכלי ההגשה. מכסים ומאחסנים במקרר 3 שעות לפחות.
5. ההגשה: מחממים מחבת נקייה וקולים את הקוקוס במשך כ־2 דקות, תוך כדי ערבוב, עד שהוא מזהיב קלות.
6. יוצקים את הסילאן (או הדבש) על המלבי, מפזרים את הפיסטוקים והקוקוס (ואם רוצים, גם פרחים אכילים). מגישים.
- איך שומרים? עד יומיים, במקרר.