שף
שף
עוגיות שיכורות

עוגיות שיכורות לפתיחת 2023

עוגיות שוקולד ממולאות בקרם אלכוהולי עשיר ושכבה של קרמל מלוח. איזו דרך נהדרת לחגוג את השנה האזרחית החדשה

פורסם:
המרכיבים (12-10 עוגיות סנדוויץ' ממולאות)
לרוטב הקרמל המלוח
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה או לבישול (15% שומן ומעלה)
  • 1/4 כפית מלח
לעוגיות השוקולד
  • 300 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
  • 3 כפות שמן
  • 2 ביצים בגודל L
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 3/4 כוס (105 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
לקרם השוקולד
  • 200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 1 מכל שמנת להקצפה, בטמפרטורת החדר
  • 2 כפות (30 גרם) סוכר
  • 1 כף (10 גרם) אבקת קקאו
  • 3-2 כפות רום, וויסקי או בורבון
ההכנה
1. רוטב הקרמל המלוח: מפזרים במחבת רחבה את הסוכר, בשכבה אחידה, ומחממים על להבה בינונית, תוך הטיית המחבת מפעם לפעם (בלי לערבב), עד שהסוכר הופך לקרמל. מוסיפים את השמנת (זהירות, זה משפריץ!), מערבבים בכף עץ ומבשלים 8-6 דקות, עד שנוצר רוטב סמיך. מוסיפים את המלח ומערבבים. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון קל. מאחסנים במקרר 30 דקות לפחות (ועד שבוע).
2. העוגיות: שמים בכלי מתאים 200 גרם מהשוקולד. מוסיפים את השמן וממיסים בהדרגה, במיקרוגל או בסיר אדים כפול, לקרם חלק. מניחים לצינון קל.
3. שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר ומקציפים במהירות גבוהה כ־3 דקות, לקצף בהיר ותפוח. מורידים את מהירות המערבל, מוסיפים את השוקולד המומס ומערבלים לאיחוד. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבלים עד שהם נטמעים. מוסיפים את יתרת השוקולד הקצוץ ומערבלים לפיזור אחיד. עוצרים. מאחסנים במקרר כ־30 דקות.
4. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
5. יוצרים מהעיסה, בעזרת 2 כפות או כף גלידה, כדורים בגודל של כדור פינג־פונג ופוחסים אותם מעט. מניחים בתבניות במרווחים קלים ביניהם.
6. אופים כ־10 דקות, עד שהעוגיות מתקשות בקצוות אך המרכז נשאר רך. מוציאים ומניחים לצינון מלא.
7. קרם השוקולד: שמים בכלי מתאים את השוקולד וממיסים בהדרגה, לקבלת קרם חלק. מצננים קלות.
8. שמים בקערת המערבל את השמנת והסוכר ומקציפים במהירות גבוהה לקצפת יציבה. מורידים את מהירות המערבל, מוסיפים את השוקולד המומס ומערבלים לאיחוד. מוסיפים את אבקת הקקאו והרום (או האלכוהול החלופי) ומערבלים לאיחוד. עוצרים. אם רוצים, מעבירים את הקרם לשק זילוף.
9. הרכבת העוגיות: הופכים מחצית מהעוגיות ומזלפים (או מניחים בכף) על צידן השטוח תלולית מהקרם. יוצקים עליה כפית מהקרמל המלוח. סוגרים ביתרת העוגיות ומהדקים קלות. מגישים.
טיפ 1: שימו לב - את השמנת לקרם השוקולד יש להוציא מהמקרר חצי שעה לפחות לפני השימוש. אם היא תהיה קרה מדי, עלולים להיווצר בקרם גושי שוקולד.
טיפ 2: אפשר להכין מראש ולהרכיב לפני ההגשה: את העוגיות ורוטב הקרמל מכינים עד שבוע מראש ואת הקרם עד יומיים מראש. מאחסנים הכל, בנפרד, במקרר.

זמן הכנה: כ־45 דקות, לא כולל צינון ואפייה
דרגת קושי: בינוני־מורכב
איך שומרים? את העוגיות המורכבות: עד יומיים במקרר
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button