חביתה מגולגלת במילוי גבינת זיתים וירקות
במקום מקושקשת: מגולגלת
מתכון של עמית דונסקוי:
כידוע, לפעמים צורת ההגשה עושה את ההבדל: זאת ההזדמנות להתיידד לא רק עם ביצים, אלא גם עם ירקות וגבינה (שאפשר לגוון בהם, לפי הטעם).
המרכיבים (3 מנות)
- 6 כפות שמן זית
- 1 פלפל אדום,
- חתוך לקוביות
- 1 פלפל צהוב,
- חתוך לקוביות
- 1 עגבנייה, קלופה וחתוכה לקוביות קטנטנות
- 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ
- 3 ביצים
- מלח, פלפל שחור
- 1 קופסה גבינת שמנת זיתים 5% שומן ומעלה
ההכנה
1. מחממים 3 כפות משמן הזית במחבת, מוסיפים את קוביות הפלפלים ומטגנים כדקה וחצי. מוסיפים את העגבנייה, מערבבים ומסירים מהכיריים. מעבירים למסננת ומניחים לצינון.
2. כשהירקות צוננים מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים בעדינות.
3. מחממים מחבת קטנה (מומלץ בקוטר כ־15 ס"מ) ומוסיפים כף משמן הזית. טורפים את אחת הביצים, מוסיפים מעט מלח וכחצי כף מהירקות וטורפים שוב. יוצקים למחבת ומטגנים משני הצדדים לחביתה יציבה. מוציאים לצלחת. מכינים באותו אופן את שתי הביצים הנוספות.
4. מערבבים בקערה את הגבינה עם יתרת הירקות. מניחים ככף גדושה מהגבינה לאורך כל חביתה ומגלגלים לגליל. מגישים מיד.
ביצה על טורטייה עם פלפלים ומוצרלה
במקום חביתה בכריך: צנצנת עם כל מה שצריך
מתכון של נעמה רן:
מנה שמכינים בזריזות ונהנים לא רק מטעמה הטוב, אלא גם מההגשה היצירתית והמהנה. את הלחם מהכריך מחליפה טורטייה, שעליה מונחים ביצים, פלפלים וגבינות. הכול נאפה בבת אחת, בתוך צנצנת אישית, בתנור. שימו לב שיש להשתמש בצנצנות שמתאימות לאפייה (למשל, שאין בהן חלקים מגומי). מומלץ לבחור בצנצנת נמוכה ורחבה.
המרכיבים (8-6 מנות בצנצנות בנפח כ־300 מ"ל)
- 6 ביצים
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
- 3 כפות גבינת פרמזן מגוררת דק
- מלח, פלפל לבן
- 8-6 טורטיות
- 1 פלפל אדום קטן, קצוץ דק
- 250 גרם מוצרלה קצוצה (או כדורי מיני־מוצרלה)
- חופן עלי בזיליקום
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות.
2. טורפים בקערה את הביצים, השמנת, הפרמזן, מלח ופלפל.
3. קורצים בכל טורטייה עיגול בקוטר תחתית הצנצנת + 6 ס"מ. משמנים את הצנצנות ומניחים בהן את הטורטיות כך שירפדו גם חלק מגובה הדפנות.
4. יוצקים את בלילת הביצים לצנצנות. מפזרים עליה את הפלפל, המוצרלה ועלי הבזיליקום.
5. אופים 30-25 דקות, עד שהבלילה מתייצבת. מגישים מיד.
ביצים במטבוחה על לחם מתובל
במקום שקשוקה שגרתית: שקשוקה אישית
מתכון של עמית דונסקוי
כל מה שטעים בשקשוקה: הביצה, רוטב העגבניות והלחם לטבילה - בהגשה אישית מגניבה.
המרכיבים (5 מנות)
- 5 פרוסות עבות של לחם לבן או "אחיד", ללא הקרום הקשה
- 5 כפות שמן זית
- 5 שיני שום, כתושות
- 5 ביצים
למטבוחה המהירה
- 5 כפות שמן
- 3 שיני שום
- 8 עגבניות קלופות (אפשר משימורים), חתוכות לקוביות
- 1 כף רסק עגבניות
- פפריקה חריפה
- מלח, פלפל שחור
- 3 כפות שמן
ההכנה
1. המטבוחה: מחממים במחבת את השמן. מוסיפים את שיני השום ומטגנים קלות. מוסיפים את העגבניות ואת רסק העגבניות ומבשלים על להבה בינונית, תוך ערבוב מדי פעם, כ־30 דקות. מוסיפים את התבלינים ומסירים מהכיריים (אפשר להכין עד יומיים מראש, לאחסן במקרר ולחמם לפני השימוש).
2. בינתיים מחממים את התנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
3. מניחים את פרוסות הלחם בתבנית. מערבבים את שמן הזית והשום ומברישים את פרוסות הלחם. אופים כמה דקות, עד שהלחם מזהיב. מוציאים.
4. מניחים את הלחם הקלוי בתוך המטבוחה והופכים, כך שיכוסה כולו ברוטב העגבניות. מוציאים ומניחים בצלחות הגשה.
5. מחממים מחבת נוספת ומכינים ביצי עין.
6. הרכבת המנה: מניחים על כל פרוסה כף נוספת מהמטבוחה, מניחים עליה ביצת עין ומגישים מיד.
פריטטה עם בטטה, ריקוטה ואפונה ירוקה
במקום חביתה: פריטטה
מתכון של נעמה רן:
המנה האהובה, בין חביתה לפשטידה. בתוספת סלט קטן ליד, זו ארוחה שלמה. שימו לב, יש להשתמש במחבת שמתאימה גם לתנור.
המרכיבים (4 מנות, במחבת בקוטר 24 ס"מ)
- 6 ביצים
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
- 2/3 קופסה (160 גרם) גבינת ריקוטה
- 2 כפות גבינת פרמזן
- מגוררת דק
- 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
- מלח, פלפל שחור
- 2 שיני שום, קלופות וכתושות
- 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
- 4 כפות שמן זית
- 1 בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
- 1 בצל קטן, קלוף ופרוס דק
- 1 כוס אפונה ירוקה, טרייה או מופשרת
ההכנה
1. שמים בקערה את הביצים, השמנת, הריקוטה, הפרמזן, הפטרוזיליה, מלח ופלפל, השום ואגוז המוסקט וטורפים.
2. מחממים 2 כפות מהשמן במחבת שיכולה להיכנס גם לתנור. מוסיפים את הבטטה ומטגנים על להבה בינונית, תוך ערבוב מדי פעם, כ־10 דקות, עד שהיא רכה וזהובה. מעבירים לצלחת. מוסיפים למחבת את הבצל וממשיכים לטגן ולערבב, עד שהבצל מזהיב. מעבירים את תכולת המחבת לבלילת הביצים. מוסיפים גם את האפונה ומערבבים.
3. מחממים את התנור ל־180 מעלות.
4. מחממים במחבת את 2 כפות השמן שנותרו, מוודאים שהוא מכסה את תחתיתה. יוצקים את בלילת הביצים ומערבבים קלות, לפיזור אחיד של הירקות. מטגנים כ־5 דקות, עד שהתחתית מזהיבה (בודקים בעזרת תרווד) והשוליים מתייצבים. מעבירים לתנור ואופים כ־15 דקות, עד שהפריטטה מוצקה ופניה מזהיבים. מוציאים, מצננים כ־10 דקות ומגישים (אפשר לשמור עד 3 ימים, במקרר).
ביצים ממולאות בעצמן
במקום ביצה קשה: ביצה ממולאה
מתכון של עמית דונסקוי:
זאת מנת הדגל של אמא שלי, חוה, וגדלתי עליה מאז שהייתי ילדה. גם היא גדלה עליה: זאת מנה שהכינו עוד בבית הוריה.
המרכיבים (10 מנות)
- 10 ביצים קשות, מצוננות
- 3/4 כוס מיונז
- 1 כף שמיר קצוץ
- 2 כפות עירית קצוצה
- מלח, פלפל שחור
- אפשרות לעיטור: עגבניות שרי חתוכות, עלי שמיר
ההכנה
1. קולפים את הביצים, חוצים אותן ומעבירים את החלמונים לקערה.
2. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומועכים במזלג, לקבלת מרקם קרמי אחיד וללא גושים. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן.
3. מזליפים בעדינות לתוך חצאי הביצים ומניחים בצלחת. אם רוצים, מעטרים בעגבניות שרי ובשמיר. מגישים (אפשר לשמור עד 24 שעות, במקרר).