שף
שף
קציצות דגים וחומוס

שנהיה לראש: 3 מתכוני דגים לראש השנה

שיפודוני סלמון עם תפוחים למנת פתיח, דג במנגולד וצימוקים כמנה עיקרית וקציצות דגים וחומוס שכיף לאכול קרות גם יום אחרי

מערכת שף
פורסם:

קציצות דגים וחומוס

הקציצות האלה כל כך טעימות, שהן יתאימו גם לאלה שפחות אוהבים דגים. אפשר לאכול אותן חמות או קרות, ומומלץ לסחוט עליהן מעט לימון לפני ההגשה.

עוד מתכונים לראש השנה בשף

המרכיבים (כ־25 קציצות)
לקציצות
  • 1 קילו פילה דג לבן טחון (הליבוט, סול, קוד, בקלה, ואפשר גם לערבב)
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1 כפית שמיר יבש
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 1 ביצה
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • לטיגון: 1/4 כוס שמן קנולה
לרוטב
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 2 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 5 עגבניות, מגוררות או 1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כוס מים
  • מלח, פלפל שחור
  • 300 גרם גרגירי חומוס, מבושלים, מופשרים או משומרים (מסוננים ושטופים היטב)
  • אפשרות להגשה: מיץ לימון
ההכנה
1. הקציצות: שמים בקערה את כל מרכיביהן ומערבבים היטב לעיסה אחידה. מכסים ומאחסנים במקרר כשעה, לספיגת טעמים.
2. צרים מהעיסה קציצות קטנות.
3. יוצקים למחבת רחבה את השמן ומחממים על להבה בינונית. ממלאים את המחבת בקציצות ומטגנים 3-2 דקות מכל צד (הקציצות יישארו עדיין לבנות וזה בסדר). מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
4. הרוטב: יוצקים את שמן הזית לסיר ומחממים. מוסיפים את הפפריקה והשום, מערבבים ומטגנים כמה שניות. מוסיפים את העגבניות ואת רסק העגבניות ומערבבים. מוסיפים את המים, מלח ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את החומוס ומבשלים על להבה בינונית כ־15 דקות.
5. מכניסים את הקציצות לסיר בזהירות. מטים את הסיר בעדינות כדי שהקציצות יכוסו ברוטב. מכסים ומבשלים כ־15 דקות. מסירים מהכיריים. אם רוצים, יוצקים על הקציצות מעט מיץ לימון טרי. מגישים.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.
  • איך מכינים מראש? עד יומיים לפני ההגשה. שומרים במקרר. מחממים על להבה בינונית (ואפשר גם לאכול קר).


שיפודוני סלמון עם תפוחים ולימונים

מנה ראשונה אלגנטית ומתקתקה של סלמון בדבש, לימון וג'ינג'ר. בין נתחי הדג שילבנו פרוסות של תפוחים ולימונים. אם זה ישמח את הסועדים, מומלץ להכניס למשרה נגיעה של חריפות בעזרת פלפל צ'ילי (ראו במתכון).
3 צפייה בגלריה
שיפודי סלמון עם תפוחים ולימונים
שיפודי סלמון עם תפוחים ולימונים
שיפודי סלמון עם תפוחים ולימונים
(צילום: בועז לביא, סגנון: טליה הדר)

המרכיבים (כ־8 יחידות)
  • כ־500 גרם פילה סלמון, ללא העור, חתוך לקוביות בגודל 3 סמ"ר
  • 1 תפוח ירוק, פרוס לעיגולים דקים
  • 1 לימון, בקליפתו, פרוס לעיגולים דקים
למשרה
  • 2 כפות דבש
  • 1 כף שמן זית
  • 3 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • אפשרות: כ־1 כפית פלפל צ'ילי קצוץ
  • מעט מלח, פלפל שחור גרוס
ההכנה
1. המשרה: מערבבים בכלי מתאים את כל מרכיביה. מוסיפים את הדג ומערבבים בעדינות. מכסים, מאחסנים במקרר ומשרים שעה לפחות (עד יממה).
2. משפדים על שיפודוני עץ את קוביות הסלמון ופרוסות התפוח והלימון לסירוגין (את פרוסות התפוח והלימון אפשר לקפל לשתיים, לפי הצורך). מפזרים מעט מלח ופלפל.
3. אם מכינים במחבת: מחממים מחבת עם מעט שמן זית וצורבים את השיפודונים 3-2 דקות מכל צד, עד שצבע הדג משתנה לחלוטין. אם אופים בתנור: מחממים אותו ל־220 מעלות (לא בתוכנית טורבו), מניחים את השיפודונים בתבנית ואופים כ־10 דקות (אין צורך לשמן או להפוך). מוציאים ומגישים חם.
בונוס: מטבל סויה־דבש להגשה מערבבים 2 כפות רוטב סויה, 1 כפית שמן שומשום, 1 כפית דבש, 1 כפית מיץ לימון ומעט צ'ילי קצוץ
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.
  • איך מכינים מראש? עד 6 שעות לפני ההגשה, צורבים את הדגים במחבת כ־2 דקות מכל צד. לפני ההגשה מחממים כ־5 דקות בתנור שחומם ל־200 מעלות.

דג במנגולד וצימוקים

הלימון, הרימונים והצימוקים יוצרים שילוב חמוץ־מתוק שמחמיא מאוד לטעמו העדין של הדג.
3 צפייה בגלריה
דג במנגולד וצימוקים
דג במנגולד וצימוקים
דג במנגולד וצימוקים
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעמה רן)

המרכיבים (8 מנות)

  • 5 כפות שמן זית
  • 2 בצלים סגולים, קלופים ופרוסים
  • 1 צרור מנגולד גדול , קצוץ דק
  • אפשרות: 1 פלפל צ'ילי, פרוס דק
  • 4 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ לימון
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ רימונים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/8 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס צימוקים בהירים (או חמוציות)
  • 800 גרם פילטים של דג לבן (כמו בורי, אמנון, לברק או אחרים)
  • אפשרות להגשה: שמן זית, מיץ לימון, עלי מנגולד טריים

ההכנה

1. יוצקים לסיר גדול ורחב את שמן הזית ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית־גבוהה כ־5 דקות, עד שקיפות. מוסיפים את המנגולד, ואם רוצים גם את הפלפל החריף, ומטגנים כ־5 דקות, תוך ערבוב, עד שהמנגולד מתרכך קלות. מוסיפים את השום, מיץ הלימון, מיץ הרימונים, המלח, הפלפל השחור והצימוקים (או החמוציות), מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות.
2. מניחים את נתחי הדג בתוך הרוטב. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־25 דקות, עד שהדג עשוי.
3. מעבירים לכלי הגשה. אם רוצים, יוצקים עוד מעט שמן זית ולימון, ומפזרים עלי מנגולד טריים. מגישים.
איך מכינים מראש? צולים בבוקר הארוחה. לפני ההגשה, מחממים על להבה קטנה.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button