המרכיבים (תבנית בקוטר 24 ס"מ או בגודל 20X20 ס"מ)
לבצק
- 1 כוס (240 מ"ל) חלב, אחוזי שומן לפי הטעם
- 100 גרם חמאה
- 1 כף סוכר
- 1/4 כפית מלח
- 1 כוס (140 גרם) קמח תופח
- 4 ביצים בגודל L
לקרם השוקולד
- 300 גרם שוקולד מריר (אפשר גם לערבב עם שוקולד חלב או לבן)
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% שומן ומעלה
לקרם הווניל
- 3 חפיסות (240 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
- 3 1/3 כוסות (800 מ"ל) חלב, אחוזי שומן לפי הטעם
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% שומן ומעלה
אפשרות לקישוט: כ־25 גרם שוקולד מריר או חלב, מגורר או מגולף
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. משמנים את התבנית היטב.
2. הבצק: שמים בסיר או בסוטאז' את החלב, החמאה, הסוכר והמלח ומחממים על להבה בינונית־גבוהה עד שהחמאה נמסה. מנמיכים את גובה הלהבה, מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים מיד, נמרצות, בכף עץ, עד שהרביכה מסמיכה. מסירים מהכיריים וממשיכים לערבב עד שהרביכה נפרדת מדופנות הסיר. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, ומערבבים היטב, עד שמתקבל בצק חלק. יוצקים לתבנית ומשטחים.
3. אופים כ־35 דקות, עד שהבצק מזהיב ותופח. מוציאים ומניחים לצינון מלא.
4. קרם השוקולד: שמים את השוקולד והשמנת בכלי מתאים וממיסים בהדרגה, במיקרוגל או בסיר אדים כפול (באן־מארי), עד שאפשר לערבב לקרם חלק. מניחים לצינון קל. מורחים את הקרם על הבצק. מאחסנים במקרר שעה לפחות (ועד יממה).
5. קרם הווניל: שמים בקערת המערבל את אבקת הפודינג, החלב והשמנת ומקציפים במהירות גבוהה 3-2 דקות, לקרם אחיד. יוצקים את הקרם לתבנית ומיישרים. אם רוצים, מפזרים את השוקולד המגורר (או המגולף). מאחסנים במקרר 4 שעות לפחות (ועד לילה).
- זמן הכנה: כ־35 דקות, לא כולל אפייה וצינון
- דרגת קושי: בינוני
- איך שומרים: עד 3 ימים, במקרר. מגישים בטמפרטורת החדר