המרכיבים (18 יחידות)
- 2 ביצים בגודל L
- 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן
- 2/3 כוס (140 גרם) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל או 1 שקיק סוכר וניל
- 1/2 כוס (115 גרם) רסק תפוחים
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- 2 כפות חומץ תפוחים או רגיל 5%
- 1/8 כפית מלח
- 1/4 כוס (30 גרם) קמח תירס דק מהיר הכנה לפולנטה
- 1/2 כוס (50 גרם) שקדים טחונים
- 3/4 כוס (75 גרם) שיבולת שועל מהירת הכנה ללא גלוטן
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 2/3 כוס ענבים חצויים, ירוקים או סגולים
- להגשה: אבקת סוכר
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את תבניות השקעים בעטרות נייר המתאימות לאפייה.
2. שמים בקערה את הביצים וטורפים. מוסיפים את השמן, הסוכר, תמצית או סוכר הווניל, רסק התפוחים, קליפת הלימון, החומץ והמלח וטורפים לבלילה אחידה.
3. מוסיפים את קמח התירס, השקדים הטחונים, שיבולת השועל, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה וטורפים לעיסה אחידה. מוסיפים 3/4 מכמות הענבים ומערבבים לפיזור אחיד.
4. יוצקים את העיסה לתבניות ומפזרים עליה את הענבים הנותרים.
5. אופים כ־35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפים יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון.
6. בוזקים אבקת סוכר. מגישים.
- זמן הכנה: כ־10 דקות, לא כולל אפייה
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים: בכלי אטום (בקיץ, במקרר), עד 5 ימים