שימו לב שצריכים להשרות את הצימוקים באלכוהול כשעתיים מראש
המרכיבים
(תבנית בגודל 30X20 ס"מ)
- 1/2 כוס (75 גרם) צימוקים
- 1/2 כוס (120 מ"ל) רום או ברנדי
- 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן זרעי ענבים או שמן צמחי אחר
- 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר לבן
- 1 כפית תמצית וניל
- 4 ביצים בגודל L, טרופות
- 1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים
- 1 כוס (140 גרם) קמח תפוחי אדמה
- 1/4 1 כוסות (125 גרם) קוקוס טחון
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/8 כפית מלח
- לזרייה: אבקת סוכר
ההכנה
1. שמים את הצימוקים בקערית, יוצקים עליהם את הרום (או הברנדי) ומניחים לכשעתיים בטמפרטורת החדר.
2. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). משמנים היטב את התבנית.
3. שמים בקערה את שאר מרכיבי העוגה, חוץ מהצימוקים, וטורפים לעיסה אחידה. מוסיפים את תכולת קערית הצימוקים ומערבבים לפיזור אחיד. יוצקים את העיסה לתבנית ומיישרים.
4. אופים 45-40 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. אם פני העוגה משחימים לפני שהיא מוכנה, מניחים עליה רדיד אלומיניום (אין צורך להדק). מוציאים ומניחים לצינון. זורים אבקת סוכר ומגישים.
- זמן הכנה: כ־10 דקות, לא כולל השריה ואפייה
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים? עד 4 ימים (בקיץ במקרר) או עד חודשיים במקפיא