חיתוכיות עוגת כדורי שוקולד אוראו ומסקרפונה

הבלוגרית נטלי לוין מכינה 4 מתכוני קינוחים מפנקים לאירוח בחג

הקונדיטורית ויוצרת התוכן, בעלת הבלוג עוגיו.נט, יצרה עבורכם ארבעה קינוחים שונים לשבועות - מעוגת גבינה שיש עם פילדלפיה ועד רוגעלך רכים, כולם בשילוב עוגיות אוראו האהובות. תתכוננו למחמאות מכל המשפחה

נטלי לוין, מוגש מטעם אוראו
פורסם:
  • כל המתכונים מאת נטלי לוין, בעלת הבלוג עוגיו.נט: www.oogio.net

עוגת גבינה שיש אוראו

בינוני | 30 דקות | תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ

5 צפייה בגלריה
עוגת גבינה שיש אוראו
עוגת גבינה שיש אוראו
עוגת גבינה שיש אוראו
(צילום: בועז לביא)

המרכיבים ל־8־10 מנות:
לבסיס:
  • 16 עוגיות אוראו במילוי וניל
  • 150 גרם ביסקוויטים שוקו או וניל
  • 150 גרם חמאה מומסת
למלית גבינה שיש אוראו:
  • 3 גביעים (450 גרם) גבינת שמנת פילדלפיה ORIGINAL
  • 2 מכלים (400 מ"ל) שמנת חמוצה 15%
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 5 ביצים גודל L
  • 1/4 כוס (35 גרם) קמח
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת להקצפה 38%
  • 8 עוגיות אוראו במילוי וניל, מרוסקות
לרוטב שוקולד:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38%
להגשה:
  • 4־5 עוגיות אוראו במילוי וניל, מפוררות
אופן ההכנה:
1. בסיס: שמים במעבד מזון עוגיות אוראו וביסקוויטים וטוחנים לאבקה דקה. מוסיפים את החמאה וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת במרקם חול רטוב. מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים לבסיס ולדפנות ליצירת קלתית גבוהה. מקפיאים למשך כחצי שעה להתייצבות.
2. מלית גבינה שיש אוראו: בקערה גדולה שמים גבינת שמנת, שמנת חמוצה, סוכר, וניל ומלח וטורפים לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו וטורפים היטב בין הוספה להוספה (אין צורך להקציף). מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהוא נטמע בתערובת. בקערה נפרדת ממיסים יחד שוקולד ושמנת עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים עוגיות מרוסקות ומערבבים. יוצקים מחצית מתערובת הגבינה לתוך תערובת השוקולד והעוגיות וטורפים היטב עד לקבלת בלילה אחידה. מעבירים את תערובת השוקולד בחזרה לקערה עם הבלילה הבהירה ובעזרת מרית מקשקשים קלות ליצירת דוגמת שיש.
3. מחממים תנור ל־130 מעלות (ללא טורבו).
4. יוצקים את בלילת השיש לתוך הקלתית הקפואה. אופים במשך 75־90 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה מעט, מתייצבת בשוליים אך עדיין רוטטת מעט במרכז. מצננים לחלוטין בטמפ' החדר. מעבירים לקירור במקרר במשך לילה לפחות לפני ההגשה.
5. רוטב שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים שמנת וממיסים יחד במיקרוגל עד לקבלת רוטב אחיד.
6. הגשה: פורסים מהעוגה ומניחים על צלחת הגשה. מגישים עם רוטב שוקולד חם ופירורי עוגיות אוראו.

חיתוכיות עוגת כדורי שוקולד אוראו ומסקרפונה

קל | 30 דקות | תבנית 20X20 ס"מ

5 צפייה בגלריה
חיתוכיות עוגת כדורי שוקולד אוראו ומסקרפונה
חיתוכיות עוגת כדורי שוקולד אוראו ומסקרפונה
חיתוכיות עוגת כדורי שוקולד אוראו ומסקרפונה
(צילום: בועז לביא)

המרכיבים ל־12־16 מנות:
לבסיס כדורי שוקולד אוראו:
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38%
  • 16 עוגיות אוראו במילוי וניל
  • 100 גרם ביסקוויטים פתי בר וניל או שוקו
לקרם שמנת וניל:
  • 2 גביעים (300 גרם) גבינת שמנת פילדלפיה ORIGINAL בטמפ' החדר
  • 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
  • 1 כף אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 1 כוסות (375 מ"ל) שמנת להקצפה 38%, קרה מאוד
לציפוי שוקולד:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38%
לקישוט:
  • קצפת
  • עוגיות אוראו מיני שלמות או עוגיות אוראו במילוי וניל, מפוררות
אופן ההכנה:
1. בסיס כדורי שוקולד אוראו: שמים בקערה שוקולד ושמנת וממיסים יחד במיקרוגל עד לקבלת תערובת אחידה. שמים את עוגיות האוראו והביסקוויטים בתוך שקית ומרסקים באמצעות מערוך לפירורים גסים. מוסיפים את פירורי העוגיות לתערובת השוקולד ומערבבים היטב. יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים את החלק העליון. מקפיאים למשך כשעה להתייצבות.
2. קרם שמנת וניל: בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים גבינת שמנת, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג ותמצית ניל ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמנת בזרם דק תוך כדי הקצפה מהירה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קרם אחיד ויציב. יוצקים את הקרם על גבי שכבת בסיס כדורי השוקולד ומיישרים את החלק העליון. מקפיאים למשך כשעתיים להתייצבות.
3. ציפוי שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים שמנת וממיסים יחד במיקרוגל עד לקבלת רוטב אחיד. יוצקים את הציפוי על גבי העוגה הקרה ומיישרים בשכבה אחידה ודקה. מעבירים למקפיא במשך כשעה להתייצבות. חותכים לריבועים בגודל הרצוי.
4. קישוט והגשה: מזלפים תלולית קצפת על כל אחד מהריבועים ומקשטים בעוגיות אוראו מיני או בעוגיות אוראו מפוררות.

עוגת גבינה אוראו היער השחור

בינוני | 40 דקות | תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ

5 צפייה בגלריה
עוגת גבינה אוראו היער השחור
עוגת גבינה אוראו היער השחור
עוגת גבינה אוראו היער השחור
(צילום: בועז לביא)

המרכיבים ל־8־10 מנות:
לבסיס:
  • 24 עוגיות אוראו במילוי וניל
  • 75 גרם חמאה מומסת
למלית גבינה שוקולדית:
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת לבישול 15%
  • 2 גביעים (500 גרם) גבינה לבנה 9%
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 27%
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • קורט מלח
  • 5 ביצים גודל L
  • 1 כף (10 גרם) אבקת קקאו
  • 4 כפות (40 גרם) קורנפלור
לקצפת:
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38%
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1 כף אינסטנט פודינג וניל
לרוטב דובדבנים:
  • 300־350 גרם דובדבנים מגולענים
  • 3־4 כפות סוכר
  • 1 כפית קורנפלור
לקישוט:
  • עוגיות אוראו מיני
אופן ההכנה:
1. בסיס: שמים במעבד מזון עוגיות אוראו וטוחנים לאבקה דקה. מוסיפים את החמאה וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת במרקם חול רטוב. מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים לבסיס ולדפנות ליצירת קלתית גבוהה. מקפיאים למשך כחצי שעה להתייצבות.
2. מלית גבינה שוקולדית: שמים בקערה קטנה שוקולד ושמנת וממיסים יחד במיקרוגל עד לקבלת גנאש אחיד. בקערה גדולה שמים גבינה לבנה, שמנת חמוצה, סוכר ומלח וטורפים לתערובת אחידה. מוסיפים ביצים בזו אחר זו וטורפים היטב בין הוספה להוספה. מנפים פנימה אבקת קקאו וקורנפלור ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים פנימה את תערובת השוקולד המומסת ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה. יוצקים את הבלילה על גבי הקלתית הקפואה.
3. מחממים תנור ל־130 מעלות (ללא טורבו).
4. אופים את העוגה במשך 75־90 דקות או עד שהיא מתייצבת בשוליים אך עדיין רוטטת מעט במרכזה. מצננים לחלוטין בטמפ' החדר.
5. קצפת: בקערת מיקסר שמים שמנת, אבקת סוכר ואינסטנט פודינג ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קצפת יציבה מאוד. יוצקים את הקצפת על העוגה ומיישרים את החלק העליון. אם רוצים, מזלפים את הקצפת בצדדים.
6. רוטב דובדבנים: שמים דובדבנים וסוכר בסיר ומחממים עד לרתיחה ובעבוע. הסוכר צריך להתמוסס לחלוטין והדובדבנים יתחילו להגיר נוזלים. בקערה קטנה מערבבים קורנפלור עם מעט מים ומוסיפים לתוך הסיר עם הדובדבנים. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מסירים מהלהבה ומצננים לחלוטין בטמפר' החדר.
7. קישוט והגשה: יוצקים את רוטב הדובדבנים על גבי הקצפת ומקשטים בעוגיות אוראו מיני.

רוגלעך אוראו ומסקרפונה

קל | 45 דקות | תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה

5 צפייה בגלריה
רוגלעך אוראו ומסקרפונה
רוגלעך אוראו ומסקרפונה
רוגלעך אוראו ומסקרפונה
(צילום: בועז לביא)

המרכיבים ל־20־25 רוגלעך:
לבצק:
  • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח
  • 2 כפיות (10 גרם) שמרים יבשים
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 2 כפיות (10 גרם) מלח דק
למלית מסקרפונה ואוראו:
  • 1 מכל (250 מ"ל) גבינת מסקרפונה
  • 16 עוגיות אוראו במילוי וניל, מרוסקות
לסירופ:
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
לקישוט:
  • עוגיות אוראו במילוי וניל, מפוררות
אופן ההכנה:
1. בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, שמן, מים, סוכר ומלח ולשים במשך 12־15 דקות עד לקבלת בצק אחיד, חלק ורך. מכסים ומתפיחים במשך 1־2 שעות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. מלית מסקרפונה ואוראו: שמים בקערה גבינת מסקרפונה ומערבבים לריכוך בעזרת מרית. מוסיפים עוגיות אוראו מרוסקות ומערבבים היטב בעזרת מרית עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה.
3. עיצוב הרוגלעך: מחלקים את הבצק ל־2 חלקים. מרדדים חלק אחד על משטח מקומח למלבן בעובי 1/2 ס"מ ומורחים עליו חצי מכמות המלית. מקפלים את הבצק לשניים (כך שהמלית "מתחבאת" במרכז) ומרדדים שוב בצורה הזאת. בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה חותכים משולשים ומגלגלים לצורת רוגלעך. מניחים בתבנית. חוזרים על הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המלית. מכסים ומתפיחים במשך כשעה לפני האפייה.
4. מחממים תנור ל־170 מעלות.
5. אופים את הרוגלעך במשך 15־20 דקות או עד שהם זהובים ותפוחים. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפ' החדר.
6. סירופ: בסיר קטן שמים סוכר ומים ומחממים עד לרתיחה. מבשלים עוד 1־2 דקות ברתיחה ומסירים מהלהבה.
7. קישוט והגשה: מברישים את הרוגלעך בסירופ בנדיבות ומקשטים בעוגיות מפוררות.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button