שף
שף
קלפוטי שזיפים  עם שטרויזל מהיר

קלפוטי שזיפים עם שטרויזל מהיר, במיוחד לקיץ הישראלי

הקינוח הצרפתי האפוי בגרסה קיצית, עם או בלי גלוטן. אין בבית שזיפים? אפשר להמיר  בתאנים או בנקטרינות

פורסם:
המרכיבים
(תבנית אינגליש רחבה באורך 25 ס"מ או עגולה בקוטר24-22 ס"מ)
  • 7–10 שזיפים (500–600 גרם)
  • 3 כפות סוכר חום
  • 1 כף מיץ לימון
  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס + 2 כפות (120 גרם) סוכר
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה או לבישול
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 4 כפות (40 גרם) קמח או קורנפלור
  • לתבנית: מעט חמאה + 1 כפית קמח
לציפוי
  • 5-4 ביסקוויטים (עם או בלי גלוטן)
  • 15 גרם חמאה מומסת

ההכנה
1. מגלענים את השזיפים וחותכים אותם לרבעים. מעבירים לקערה, מוסיפים את הסוכר החום ואת מיץ הלימון ומערבבים היטב. מניחים בצד עד להמשך השימוש.
2. מחממים את התנור ל־180 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו).
3. שמים בקערה נפרדת את הביצים והסוכר וטורפים כ־2 דקות, עד שהביצים מבהירות מעט. מוסיפים את השמנת ואת הווניל ומערבבים לבלילה אחידה. מוסיפים את הקמח ומערבבים למרקם אחיד.
4. משמנים את התבנית (תחתית ודפנות) במעט חמאה ומפזרים מעט קמח. יוצקים לתבנית את הבלילה, מומלץ דרך מסננת. מניחים עליה את השזיפים, בצפיפות.
5. הציפוי: שוברים את הביסקוויטים לפירורים בינוניים. מוסיפים את החמאה ומערבבים. מפזרים על השזיפים.
6. אופים 35-30 דקות, עד שהמאפה מזהיב ויציב גם במרכזו. מוציאים. מגישים חם.

  • משך ההכנה: כ־15 דקות (לא כולל אפייה)
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים: עד 3 ימים, במקרר
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button