שף
שף
אוזני המן עם שוקולד לבן

3 אוזני המן מיוחדות שיעשו שמח במשלוח מנות

אוזני המן מנומשות לאלו שרוצים להרשים, במילוי שוקולד לבן לאלו שחייבים לחדש, ומבצק פילו לאלו שלא רוצים לעבוד (ועל הדרך מחפשים גם תעסוקה לילדים). שלוש גרסאות מפתיעות לחג פורים

עודכן:
גם אם לא נוכל לחגוג השנה בתהלוכות, או במסיבות תחפושות המוניות - חלק ממנהגי פורים אפשר בהחלט לקיים וביניהם - להכין אוזני המן. הנה 3 הצעות מפתיעות:

אוזני המן מנומשות במלית מרציפן

מתכון של נעמה רן

לאלו שרוצים להרשים, גם אם זה רק את המשפחה: כוזני המן מתוקות, פריכות, נימוחות, ואיפה הפרג? הוא בבצק!

4 צפייה בגלריה
אוזני המן מנומשות במלית מרציפן
אוזני המן מנומשות במלית מרציפן
אוזני המן מנומשות במלית מרציפן
(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

המרכיבים (32 יחידות)
לבצק
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • ‭1/2‬ כפית אבקת אפייה
  • ‭2/3‬ כוס (60 גרם) שקדים טחונים
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 5 כפות (35 גרם) אבקת סוכר
  • 2 כפות פרג שלם
  • 2 כפות קליפה מגוררת מתפוז או לימון
למלית
  • 300 גרם מרציפן
  • להברשה: 1 חלמון טרוף עם 2 כפות מים
  • להגשה: אבקת סוכר
ההכנה
1. הבצק: שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיביו ומעבדים לבצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 30 דקות לפחות (ועד יום‭.(
2. המלית: מחלקים את המרציפן ל־32 כדורים קטנים, בקוטר של כ־1 ס"מ.
3. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
4. מקמחים את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל־4 חלקים, ומחזירים 3 מהם למקרר. מרדדים את החלק האחד לעלה בעובי כ־3 מ"מ, וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 8 ס"מ. שמים במרכז כל עיגול כדור מרציפן ואוספים את השוליים ליצירת משולש. מהדקים היטב ומעבירים לתבנית. מכינים כך את יתר חלקי הבצק. מברישים את האוזניים בחלמון הטרוף במים.
5. אופים 20-15 דקות, עד הזהבה. מצננים לגמרי, בוזקים מעט אבקת סוכר ומגישים.
  • איך שומרים? עד 4 ימים בכלי אטום, בטמפרטורת החדר.

מתכון פטנט: אוזני המן מבצק פילו

מתכון של מיכל לוי־אלחלל
לאלו שמחפשים תעסוקה לילדים: אוזניים עם מלית פרג מנצחת שמבשלים בקלות (אפשר להכין מראש ולשמור עד 4 ימים במקרר או עד חודש במקפיא) ומשדכים לבצק מוכן, עדין וקראנצ'י.
4 צפייה בגלריה
אוזני המן מבצק פילו
אוזני המן מבצק פילו
אוזני המן מבצק פילו
(צילום: דן לב, סגנון: פסי ברניצקי)


המרכיבים (כ־20 יחידות)

  • 6 דפי בצק פילו, מופשרים (כחצי חבילה)
  • 100 גרם חמאה, מומסת
למלית
  • 1 כוס (240‬ מ"ל) חלב
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 2 כפות דבש
  • 400 גרם פרג טרי טחון
  • 1 כוס (150 גרם) פירורי ביסקוויטים
  • קליפה מגוררת מ־1‬ תפוז או לימון
  • אפשרות לקישוט: 3 כפות אבקת סוכר
ההכנה
1. המלית: שמים בסיר את החלב, הסוכר והדבש ומבשלים עד לרתיחה. מוסיפים את הפרג ואת פירורי הביסקוויטים ומערבבים. מסירים מהכיריים, מוסיפים את קליפת הפרי ומערבבים. מצננים לפחות כחצי שעה, במקרר, לפני השימוש.
2. מחממים את התנור ‭ 175־ל‬מעלות ומרפדים‬‬ תבנית תנור בנייר אפייה.
3.‬ העיצוב: מברישים 3 מדפי הפילו במעט מהחמאה‬ המומסת ומניחים אותם זה על זה. קורצים בהם עיגולים בקוטר כ־6 ס"מ. מניחים במרכז כל‬ עיגול כף גדושה ממלית הפרג ומקפלים למרכז, לצורת אוזן המן. מעבירים לתבנית ומורחים את צדו החיצוני של הבצק בחמאה. מכינים כך גם את 3 דפי הפילו הנותרים.
4. אופים ‭ 15־כ‬דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר. אם רוצים,‬‬ מפזרים אבקת סוכר. מגישים.
  • איך שומרים? יומיים־שלושה במקרר או עד חודש במקפיא. מומלץ לחמם קלות לפני ההגשה.

אוזני המן עם שוקולד לבן

מתכון של מיכל לוי־אלחלל
לאלו שבכל זאת מעוניינים לחדש: אוזני המן מקופלות היטב, ובפנים – הפתעה לבנה.
4 צפייה בגלריה
אוזני המן עם שוקולד לבן
אוזני המן עם שוקולד לבן
אוזני המן עם שוקולד לבן
(צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)

המרכיבים (כ־35 יחידות)

לבצק
  • 180 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1/4 2 כוסות (315 גרם) קמח
  • 6 כפות גדושות (50 גרם) קקאו משובח
  • 1 ביצה + 1 ‬חלמון
  • 2 כפיות סירופ תירס או סירופ גלוקוז (להשיג בחנויות מתמחות) או דבש
  • 1 חבילה (100 גרם) אבקת סוכר
למלית
  • 250 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
  • להברשה: 1 ביצה טרופה
ההכנה
1.‬ הבצק: שמים את כל מרכיביו במעבד מזון עם להב סכין ומפעילים בהפסקות, עד שנוצרים פירורי בצק גדולים. מוציאים את פירורי הבצק למשטח עבודה מקומח ואוספים לבצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות (עד יומיים).
2. מחממים את התנור ל־170 מעלות. מרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.
3. מקמחים קלות משטח עבודה. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי כ־3 מ"מ. בעזרת חותכן או כוס, קורצים עיגולים בקוטר כ־6 ס"מ. את שאריות הבצק אוספים ומרדדים מחדש. מכינים כך את כל הבצק.
4. המלית: מניחים במרכז כל עיגול בצק 2 קוביות שוקולד וסוגרים משלושת הצדדים ליצירת אוזני המן. מהדקים היטב את הקצוות ומניחים בתבנית. מברישים את הבצק בביצה.
5. אופים כ־15 דקות, עד שהבצק מתייצב. מוציאים ומצננים על רשת כ־10 דקות. מגישים.
  • איך שומרים? עד 3 ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר או עד חודש במקפיא.
פורסם לראשונה: 08:51, 23.02.21
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button