שף
שף
ערגליות תוצרת בית

נוסטלגיה מתוקה: ערגליות תוצרת בית במילוי שוקולד או ריבת תות

גרסה קלה להכנה לעוגיות האהובות, שאפשר להקפיא ולהפשיר במהירות כשהאורחים דופקים בדלת

פורסם:

המרכיבים (30-25 יחידות)
למלית
  • 1/2 כוס ממרח שוקולד או אחר, לפי הטעם (אם משתמשים בריבה, הוסיפו עוד 1 כפית קורנפלור)
  • 1 כפית קורנפלור
לבצק
  • 200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 2 חלמונים
  • קורט מלח
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב, מיץ תפוזים או שמנת
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 3 כוסות (420 גרם) קמח
  • לפיזור: אבקת סוכר
ההכנה
1. המלית: שמים בקערה את הממרח הנבחר והקורנפלור ומערבבים לקרם אחיד. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר בקוטר 1 ס"מ.
2. פורסים ניייר אפייה על מגש מתאים. מזלפים מהקרם פסים באורך כ־5 ס"מ. מאחסנים במקפיא שעה לפחות.
3. הבצק: שמים בקערת מעבד המזון (או המערבל עם וו הגיטרה) את כל מרכיביו למעט הקמח, ומעבדים לתערובת קרמית אוורירית. מוסיפים את הקמח ומעבדים רק עד שנוצר כדור בצק ולא יותר. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר כ-45 דקות (עד יומיים. במקרה כזה מוציאים את הבצק 15 דקות לפני הרידוד).
4. מקמחים קלות את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל־3 חלקים. מרדדים כל אחד מהם לעלה בעובי כ־3 מ"מ וחותכים לריבועים בגודל 6X6 ס"מ. מוציאים את פסי השוקולד מהמקפיא ומניחים פס בקצה כל ריבוע בצק, מגלגלים, סוגרים את הקצוות ומהדקים. אם במהלך העבודה פסי השוקולד מתרככים, מקפיאים שוב (או שמלכתחילה מוציאים בקבוצות קטנות). מניחים את העוגיות בקופסה מתאימה (אם צריך, מפרידים בין שכבות בעזרת נייר אפייה). מאחסנים במקפיא 30-20 דקות (עד חודשיים).
5. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
6. מניחים את העוגיות בתבניות, במרווחים של 2-1 ס"מ זו מזו. אופים 18-17 דקות, עד שהן מזהיבות. מוציאים ומצננים. בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button