טיפ 1: מעדיפים לאפות עוגה אחת ולפרוס אותה לשתי שכבות? אפשר, אבל הכינו עוגה בקוטר 28-26 ס"מ
טיפ 2: שדרגנו בתותים, לציון סוף העונה, אבל זאת ממש לא חובה
המרכיבים
(2 תבניות בקוטר 26-24 ס"מ)
- 150 גרם חמאה רכה או מומסת ומצוננת
- 1/3 1 כוס (270 גרם) סוכר
- 3 ביצים, גודל M או L
- 3/4 כוס (180 מ"ל) חלב
- 1/8 כפית מלח
- 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
- אפשרות: 2 כפיות קליפת לימון או תפוז מגוררת (או תערובת)
- 1/4 2 כוסות (315 גרם) קמח תופח
למלית
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1 כף אבקת סוכר
- 1 כף אבקת אינסטנט פודינג וניל
- כ־1 כוס ריבת תות
- אפשרות: תותים טריים קצוצים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות (אין צורך בטורבו). משמנים את התבניות.
2. שמים בקערה (או בקערת המערבל עם בלון ההקצפה) את החמאה והסוכר וטורפים היטב. מוסיפים את הביצים וטורפים היטב. מוסיפים את החלב, המלח, סוכר הווניל וקליפות ההדרים (אם משתמשים) וטורפים. מוסיפים את הקמח וטורפים רק עד שהעיסה אחידה ולא יותר (נמנעים מערבוב יתר).
3. מחלקים את העיסה בין 2 התבניות. אופים כ־35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא נקי. מוציאים ומניחים לצינון.
4. המלית: שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר ופודינג הווניל ומקציפים לקצפת יציבה.
5. הרכבת העוגה: אם צריך, מיישרים את כיפת אחת העוגות בעזרת סכין לחם משוננת. מניחים אותה על צלחת שטוחה. מורחים עליה את הריבה וכ־2/3 מכמות הקצפת. אם רוצים, מפזרים כ־2/3 מכמות התותים. מניחים את העוגה השנייה, מורחים ביתרת הקצפת ומפזרים את התותים. מגישים.
- משך ההכנה: כ־25 דקות, לא כולל אפייה
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים? כשבוע, במקרר