רוגלך גבינה מבצק פריך
המרכיבים ל-36-28 יחידות (תלוי בגודל):
לבצק:
- 4 כוסות קמח תופח
- ½1 גביעים (225 גרם) גבינת שמנת פילדלפיה ORIGINAL או גבינת שמנת פילדלפיה לייט
- 150 גרם גבינת מוצרלה, מגורדת
- 200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
- 100 גרם גבינה בולגרית, מפוררת
- 1 כפית מלח
- 1 ביצה גודל L
להברשה:
- 1 ביצה טרופה
- שומשום
אופן ההכנה:
1. מניחים את כל המרכיבים לבצק במעבד מזון ומערבלים עד לקבלת גוש בצק. מוציאים מהמעבד ומכניסים למקרר לצינון במשך שעה עד שעתיים.
2. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל-4 כדורים שווים.
3. מרדדים כל כדור למלבן בין שני ניירות אפייה. בעזרת גלגלת לפיצה (או סכין חדה) חותכים את המלבן למשולשים. מגלגלים כל משולש לרוגלך.
4. מניחים את הרוגלך בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
5. מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעליהם מעט שומשום.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-25 דקות, עד להזהבה.
לחמנייה חגיגית במילוי גבינת שמנת ותרד
מרכיבים ל-8 יחידות:
לבצק:
- 1/2 קילו קמח
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- 1 ביצה גודל M
- 1 כוס מים (כוס מדידה)
- 1/4 כוס שמן
- 1 כפית מלח
למלית:
- 2 גביעים (300 גרם) גבינת שמנת פילדלפיה ORIGINAL או גבינת שמנת פילדלפיה לייט
- 2 כוסות תרד טרי, נקי חתוך
להברשה:
- 1 ביצה טרופה
- שומשום
אופן ההכנה:
1. מניחים בקערת מיקסר את כל המרכיבים לבצק ומערבלים עד לקבלת גוש בצק. מניחים את הבצק להתפחה במשך שעה ורבע.
2. לאחר ההתפחה קורצים מהבצק 8 כדורים. מרדדים כל כדור למלבן ומורחים מלית על חצי מלבן. מגלגלים עד לאמצע המלבן (החלק המרוח במלית) ואת החלק הנותר חותכים לרצועות דקות בעזרת סכין חדה וממשיכים לגלגל עד לסוף המלבן (מתקבלת רצועת בצק מגולגלת עם טקסטורה של פסים).
3. מסדרים את הלחמניות בצורת פרסה (חצי עיגול) ומניחים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
4. מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעליהן שומשום.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במצב טורבו, עד להזהבה.
קובנייה במילוי בצל ירוק ושמנת פילדלפיה
המרכיבים:
לבצק:
- חצי קילו קמח
- 1 כוס מים (כוס מדידה)
- 2 וחצי כפות סוכר
- 1 כף שמרים
- 1 ביצה מידה L
- רבע כוס שמן (כוס מדידה )
- 1 כפית מלח
למילוי :
- 1 גביע (150 גרם) גבינת שמנת פילדלפיה ORIGINAL או גבינת שמנת פילדלפיה לייט
- 6-8 ענפים של בצל ירוק, שטופים וקצוצים
- 200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
להברשה וציפוי:
- 1 ביצה טרופה
- שומשום
אופן ההכנה :
1. שמים בקערה מיקסר עם וו לישה קמח, מים, סוכר ושמרים, עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד רבע שעה. בלי לערבב ולא לגעת !!!
2. לאחר רבע שעה מוסיפים ביצה, מפעילים את המיקסר ומתחילים ללוש. כאשר מתחילים להיווצר גושים מוסיפים שמן ומלח וממשיכים ללוש במהירות נמוכה 8 דקות לקבלת בצק אחיד.
3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים בתנור כבוי עם כוס מים רותחים ליד (האדים של המים יעשו לחות ופלאים להתפחה). מתפיחים כשעה ורבע עד להכפלת הנפח.
4. מוציאים את הבצק מהתנור ולשים ידנית להוצאת האוויר.
5. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק למלבן ארוך. מורחים גבינת שמנת פילדלפיה בשכבה אחידה ומפזרים מעל בצל ירוק ומוצרלה מגורדת .
6. חותכים לרצועות ברוחב 5-6 ס"מ, מגלגלים כל רצועה לצורת שבלול ומניחים בתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ / או תבנית בצורת לב / או תבנית מרובעת 30X30 ס"מ, במרווחים של 1-2 ס"מ זה מזה. מתפיחים בצד 15-30 דקות, עד להכפלת הנפח.
7. מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום מעל.
8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במצב טורבו עד להזהבה וקבלת גוון חום בהיר.
9. מוציאים מהתנור, מצננים ורק אז מחלצים מהתבנית (בערך חצי שעה צינון).
10. מחממים מעט ומגישים ומתעלפים כמה זה טעים.