שף
שף
קופיז: בראוניז של קפה, שוקולד ואגוזים

קופיז: חיתוכיות קפה, אגוזי לוז ושוקולד

קבלו את האח הבוגר והמתוחכם של הבראוניז והבלונדיז, כזה שקל להכין וכיף להגיש גם בסוכה

פורסם:
המרכיבים (תבנית בגודל 30X20 ס"מ)
  • 1 כף אבקת קפה נמס
  • 2 כפות מים רותחים
  • 200 גרם חמאה
  • 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר חום
  • 1/2 כוס (50 גרם) סוכר לבן
  • 3 ביצים בגודל M או L
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/3 כפית מלח
  • 1/2 כוס אגוזי לוז קלויים, קצוצים גס
  • 100 גרם שוקולד מריר (או תערובת של מריר ולבן), קצוץ
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות. משמנים את התבנית או מרפדים אותה בנייר אפייה.
2. שמים בקערית את אבקת הקפה, מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים לתמיסה אחידה.
3. שמים בסיר את החמאה ומבשלים על להבה בינונית, עד שהיא נמסה והופכת לחמאה חומה (ראו טיפ). מסירים מהכיריים ויוצקים לקערה.
4. מוסיפים לקערה את שני סוגי הסוכר ואת תמיסת הקפה ומערבבים. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, וטורפים היטב לאיחוד. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים לעיסה אחידה. מוסיפים את האגוזים והשוקולד ומערבבים לפיזור אחיד. יוצקים לתבנית ומיישרים.
5. אופים כ־25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי עם מעט פירורים לחים. מוציאים ומניחים לצינון מלא. אם רוצים, חותכים למרובעים. מגישים.

  • בונוס: מה זו חמאה חומה? יש לה צבע זהוב וטעם אגוזי משגע, וממש קל להכין אותה: פשוט מבשלים את החמאה עד שהשומן נפרד, מוצקי החלב מתחילים להיחרך ונוצרות בועות בצבע חום־בהיר.
  • זמן הכנה: כ־20 דקות, לא כולל אפייה וצינון
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים? עד שבוע במקרר או עד 3 חודשים במקפיא
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button