המרכיבים (4–6 מנות):
- 1 חבילה (500 גרם) ספגטי או ספגטיני
- 500 גרם פילה סלמון או דג לבן
- מלח, פלפל גרוס גס
- 4 כפות שמן זית
- 3 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
- קליפה מגוררת ומיץ סחוט מ־1/2 לימון
- 2 כוסות ירקות קצוצים או 1/2 חבילה (400 גרם) ירק קפוא
- 1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק
- 1/2 כוס יין לבן
- אפשרות: פלפל צ'ילי פרוס דק או 1 כף צ'ילי מיובש כתוש
ההכנה:
- מבשלים את הפסטה לפי הנחיות היצרן, מסננים.
- במקביל, מתבלים את נתחי הדג במלח ובפלפל. מחממים את שמן הזית במחבת עמוקה (שתוכל להכיל גם את הפסטה) ומטגנים את נתחי הדג כ־2 דקות מכל צד. מפרקים־מפוררים אותם בכף, לחתיכות קטנות.
- מוסיפים את השום, את קליפת הלימון ואת הירק הנבחר ומטגנים תוך ערבוב, על להבה בינונית־גבוהה. מוסיפים חצי מכמות הבצל הירוק והצ'ילי (אם משתמשים) ומערבבים. יוצקים את היין ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים עוד דקה.
- מוסיפים את הפסטה ואת מיץ הלימון. מבשלים עוד כמה דקות תוך ערבוב (הכי נוח, במלקחיים). מכבים את הלהבה, מוסיפים את יתרת הבצל הירוק והצ'ילי ומערבבים שוב. מגישים.
פורסם לראשונה: 08:38, 29.03.22