טיפ: אפשר להפוך את קרם הדלורית לקרם בטטה – פשוט מחליפים את הדלורית ב־2 בטטות קטנות.
המרכיבים (מאפה אחד)
- 1 כיכר לחם לבן
- 200 גרם גבינות קשות מגוררות, מכל סוג שאוהבים (פרמזן, גאודה, קשקבל, מוצרלה, צהובה וכדומה)
- להברשה: שמן זית
לקרם הדלורית
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל, קלוף וקצוץ
- 1 דלורית בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
- 5-4 שיני שום, קצוצות
- 3 כפות (45 מ"ל) מים
- 1 כפית אורגנו טרי קצוץ או מיובש ומפורר
- 1 כפית פפריקה מעושנת או מתוקה
- קורט צ'ילי מיובש טחון
- מלח, פלפל שחור
ההכנה
1. קרם הדלורית: יוצקים את שמן הזית למחבת ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית כ־5 דקות. מוסיפים את הדלורית והשום ומטגנים כ־5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. מוסיפים את המים, מכסים ומבשלים כ־7 דקות, עד שהדלורית מתרככת. מדי פעם מערבבים ומוודאים שלא נחרך. מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומטגנים דקה נוספת. מסירים מהכיריים ומועכים במועך פירה או במזלג.
2. מחממים את התנור ל־200 מעלות.
3. פורשים על משטח העבודה יריעה גדולה של רדיד אלומיניום. מניחים עליו את כיכר הלחם. פורסים לאורכה חריצים עמוקים (כך שהלחם יישאר מחובר בתחתית), במרחק כ־2 ס"מ זה מזה. מורחים בין החריצים בנדיבות מממרח הדלורית.
4. פורסים חריצים עמוקים באותו אופן לרוחב כיכר הלחם. ממלאים אותם בגבינות המגוררות. מברישים את הכיכר בשמן זית ועוטפים היטב ברדיד האלומיניום.
5. אופים כ־30 דקות, עד שהגבינות נמסות. פותחים את הרדיד ואופים עוד 10 דקות, עד שהקרום פריך. מוציאים. מגישים חם.
- איך שומרים? עד 3 ימים במקרר או עד חודשיים במקפיא. לפני ההגשה מפשירים (במידת הצורך), עוטפים ברדיד אלומיניום ואופים 20 דקות ועוד 5 דקות ללא עטיפה, בחום של 200 מעלות.
פורסם לראשונה: 08:47, 20.05.24