במקום צ'ילי קון קרנה – כלומר צ'ילי עם בשר - אני שמחה להגיש בכל עת צ'ילי נון קרנה, כלומר גרסה טבעונית, מתובלת, ארומטית ושמחה. בונוס נוסף: היא מהירת הכנה. מעדיפים בשר? הכינו את המנה בדיוק אותו דבר, רק עם בשר טחון ונקניקיות רגילות.
המרכיבים
(6 מנות)
- 1 בצל, קלוף וחצוי
- 3-2 שיני שום, קלופות
- 1 פלפל צ'ילי, נקי מגרעינים ומסיבים לבנים
- אפשרות: 2 פלפלוני צ'יפוטלה משומרים (להשיג במעדניות ובחלק מהרשתות) או 1 כף פפריקה רגילה או מעושנת
- 1 כף שמן קנולה
- 400 גרם תחליף בשר טחון מן הצומח
- 2 "נקניקיות" צמחוניות, צ'וריסו או אחרות, פרוסות
- 1 כפית קינמון טחון,
- 1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה, פלפל שחור, 2 כפיות סוכר חום
- 1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות משומרות מרוסקות
ההכנה
1. שמים במעבד המזון את הבצל, השום, הצ'ילי, ואם רוצים, גם את הצ'יפוטלה (אם משתמשים בפפריקה, לא מכניסים אותה בשלב זה). מעבדים למחית.
2. מחממים את השמן במחבת עמוקה או בסיר רחב. מוסיפים את תחליף הבשר והנקניקיות ומטגנים על להבה בינונית־גבוהה במשך 5-4 דקות. מערבבים ומפוררים את הבשר תוך כדי טיגון. מוסיפים את המחית ואת התבלינים, כולל הפפריקה (אם לא השתמשנו בצ'יפוטלה). מוסיפים גם את העגבניות המשומרות. מערבבים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ־25 דקות, עד שהתבשיל מסמיך.
3. מגישים, מומלץ על טורטיות, עם נאצ'וס או על ערימה של אורז לבן (התבשיל יישמר במקרר, עד 4 ימים).