המרכיבים (תבנית 35X30 ס"מ או בקוטר 26 ס"מ)
לעוגה
- 4 ביצים
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- קליפה מגוררת מ־1/2 תפוז
- 150 גרם חמאה מומסת או 1/2 כוס שמן
- 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח
- 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
- קורט מלח
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים
לקרם הגבינה
- 1/2 1 מכלים (375 גרם) גבינה לבנה, 5%-9% שומן
- 1/2 שקית (50 גרם) אבקת סוכר
- 1/2 שקית (40 גרם) אינסטנט פודינג וניל
- 1 ביצה
- אפשרות: אבקת סוכר
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־175 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. מרפדים את בסיס התבנית בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות.
2. העוגה: שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר ומקציפים במהירות בינונית כדקה, עד שמתקבלת בלילה בהירה. מורידים את מהירות המערבל, מוסיפים את כל שאר מרכיבי העוגה ומקציפים לאט לקבלת עיסה אחידה. יוצקים לתבנית ומיישרים.
3. קרם הגבינה: שמים בקערה נפרדת את כל מרכיביו וטורפים במטרפה למרקם אחיד. מעבירים את הקרם לשק זילוף.
4. מזליפים על פני העוגה פסים אלכסוניים ברווח של כ־3 ס"מ זה מזה. מזליפים באותו האופן פסים בכיוון המנוגד, כך שייווצרו מעוינים בתבנית.
5. אופים 40-35 דקות, עד שהעוגה מזהיבה. מוציאים ומניחים לצינון קל. אם רוצים, מפזרים אבקת סוכר. מגישים חמים.
- זמן הכנה: 20–25 דקות, לא כולל אפייה
- דרגת קושי: קל־בינוני
- איך שומרים: 3–4 ימים, במקרר