שף
שף
עוגיות דאבל שוקולד ושיבולת שועל

עוגיות דאבל שוקולד בריאות יותר

על בסיס שיבולת שועל, בגרסה טבעונית או חלבית ובכמה דקות של עבודה (בלי מיקסר!) - אסי רוז מנבחרת המשפיעניות של "שף" עם עוד מתכון מנצח

פורסם:
עוגיות השוקולד ושיבולת השועל שלי מלאות באושר, עשירות במינרלים וסיבים תזונתיים, ומשדרגות את מה שנצמיד להן, מפירות טריים ועד כוס קפה או תה. כמה דקות של הכנה, והן מוכנות – במרקם סופר קריספי ובזמינות מלאה לחגוג אתכם.
טיפים:
  • את הביצה אפשר להחליף ב־1/3 כוס ממרח שקדים, ולהפוך את העוגיות לטבעוניות.
  • אפשר לוותר על ההמתקה (מייפל ותחליפיו), העוגיות מתוקות גם בלעדיה. אם בחרתם לוותר, הורידו 1/4 כוס מכמות שיבולת השועל (דקה או עבה).
  • את תוספת השוקולד הקצוץ אפשר להחליף בתוספות אחרות, למשל צימוקים, חמוציות, תמרים או אגוזים (הקפידו לקצוץ, אם צריך).
  • את העוגיות אפשר לשמור בקופסה אטומה במשך 4 ימים.


המרכיבים (12-10 עוגיות)
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות שמן זית, שמן קוקוס או חמאה מומסת
  • 1 ביצה במידה M או L
  • 1/4 כוס סירופ מייפל, סילאן או סירופ אגבה
  • קורט מלח
  • 1/2 1 כוסות שיבולת שועל דקה (אפשר להמיר ב־1/4 1 כוסות שיבולת שועל עבה)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • לתוספת: 100 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק
ההכנה
1. נחמם תנור ל־175 מעלות, עדיף במצב טורבו אבל לא חובה.
2. נמיס את השוקולד עם שמן הזית (או תחליפיו) במיקרוגל, בפולסים של 30 שניות בכל פעם.
3. נערבב את קרם השוקולד עם הביצה, סירופ המייפל והמלח.
4. נוסיף את שיבולת השועל ואבקת האפייה ונערבב שוב היטב, לקבלת עיסה דביקה.
5. נוסיף את השוקולד הקצוץ ונערבב שוב.
6. בעזרת שתי כפות ניצור מהעיסה תלוליות ונניח בתבנית האפייה. בידיים מעט רטובות ניצור מהתלוליות עוגיות עגולות. שימו לב, יש לעבוד בעדינות.
7. נכניס אל התנור החם ל־12–15 דקות ונוציא. העוגיות יתקשו רק לאחר הצינון.

  • אסי רוז היא נטורופתית ומומחית לקולינריה בריאה. אינסטגרם: Essyroz, בלוג: essyroz.com
  • לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת #המשפיעניות של "שף"
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button