המרכיבים:
(תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ):
- 100 גרם חמאה, רכה
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 3 ביצים בגודל M או L
- 1 גביע (150 גרם) יוגורט סמיך
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- 1 כפית תמצית וניל או 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
- קורט מלח
- 2/3 1 כוסות (230 גרם) קמח
- 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
לשיוש הפטל והמנגו:
- 1/2 כוס (60 גרם) פטל, טרי או מוקפא
- 4 כפות סוכר
- 2 כפות קמח
- 1/2 כוס (60 גרם) קוביות מנגו, טרי או מוקפא
להגשה:
- 1 כף אבקת סוכר
ההכנה:
- מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). משמנים את התבנית.
- שמים בקערת מעבד המזון או המערבל עם וו הגיטרה (ואפשר גם לערבב ידנית) את החמאה, הסוכר והביצים ומעבדים לקרם אוורירי. מוסיפים את היוגורט, מיץ הלימון וקליפתו, הווניל והמלח ומעבדים לאיחוד. מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומעבדים, רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר.
- השיוש: שמים בקערת הבלנדר (או בקערה רגילה וטוחנים עם בלנדר מוט) את הפטל, 2 כפות מהסוכר ו־1 כף מהקמח וטוחנים למרקם אחיד. מעבירים לכלי אחר ומנקים את הקערה. שמים בה את המנגו ואת יתרת הסוכר והקמח, וטוחנים למרקם אחיד.
- יוצקים לתבנית מחצית מעיסת העוגה. בעזרת כף מפזרים עליה מחצית ממחית הפטל ומחצית ממחית המנגו. יוצקים את יתרת העיסה ומפזרים עליה את יתרת השיושים. בעזרת סכין יוצרים בעוגה דוגמת שיש.
- אופים 45-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים ומניחים לצינון. בוזקים את אבקת הסוכר ומגישים.
טיפ: גביעי יוגורט בנפח 150 מ"ל של כל החברות נמכרים במארז של שמינייה. לא רוצים שמינייה?
ניתן להשתמש בגביע יוגורט יווני (130 מ"ל) ולהוסיף לו 2 כפות חלב.
- זמן הכנה: כ־30 דקות, לא כולל אפייה
- דרגת קושי: קל־בינוני
- איך שומרים? עד 4 ימים בטמפרטורת החדר או עד חודשיים במקפיא