שורטברד היא עוגיית חמאה סקוטית, מסורתית ופריכה. היא הוגשה באזור הצפוני של האי הבריטי כבר במאה ה־12, אולם חייבת את הפופולריות שלה, כמו גם את השיוך התרבותי, למרי מלכת הסקוטים. הסקוטים נהגו להגיש שורטברד עם תה בערב חג המולד והשנה החדשה, וגם לשבור שורטברד מעל לראשה של כלה הנכנסת לביתה החדש.
המרכיבים
(תבנית טארט בגודל 35X11 ס"מ או 25X20 ס"מ או בקוטר 26-24 ס"מ)
- 200 גרם חמאה, רכה
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 3/4 1 כוסות (250 גרם) קמח
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית ג'ינג'ר יבש טחון או קינמון טחון
- 1 כף קליפת לימון מגוררת
- 1/3 כוס אפרסק מיובש וקצוץ (או מנגו או משמשים מיובשים או צימוקים)
- להגשה: אבקת סוכר
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־150 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו). משמנים את התבנית.
2. שמים בקערת מעבד המזון (ואפשר גם בקערה ולעבד בקצות האצבעות) את החמאה, הסוכר, הקמח, המלח, הג'ינג'ר (או הקינמון) וקליפת הלימון ומעבדים בהפסקות (פולסים), עד שמתחילים להיווצר גושי בצק. מוסיפים את האפרסק המיובש (או הפירות המיובשים האחרים) ומעבדים קצרות, לפיזור אחיד ולא יותר. מעבירים את הבצק לתבנית, משטחים ומהדקים בידיים.
3. אופים כ־45 דקות, עד שהשורטברד מתחיל להזהיב. מוציאים ומניחים לצינון מלא. פורסים ובוזקים אבקת סוכר. מגישים.
- זמן הכנה: כ־10 דקות
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים? עד 5 ימים במקרר או עד 3 חודשים במקפיא