שף
שף
עוגיות שוקולד-צ'יפס במיקרוגל

ב-10 דקות: עוגיות שוקולד צ'יפס במיקרוגל

נתקפתם בחשק עז למתוק? בתוך דקות ספורות יכולה להיות לכם ביד עוגייה ריחנית תוצרת בית

פורסם:

המרכיבים (כ־25 עוגיות)

  • 100 גרם חמאה, מומסת
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
  • קורט קינמון טחון
  • קורט מלח
  • 1 ביצה, בגודל M או L
  • 1 כף חלב
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
  • 1/2 כוס (50 גרם) שיבולת שועל מהירת הכנה
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 100-50 גרם שוקולד מריר קצוץ או שוקולד־צ'יפס
  • אפשרות: 1/3 כוס (30 גרם) אגוזי פקאן, קצוצים
ההכנה
1. שמים את החמאה, הסוכר וסוכר הווניל בקערה ומערבבים. מוסיפים את הקינמון, המלח, הביצה והחלב וטורפים לבלילה אחידה.
2. שמים בקערה נפרדת את הקמח, שיבולת השועל ואבקת האפייה ומערבבים. מוסיפים את השוקולד, ואם רוצים את אגוזי הפקאן, ומערבבים לפיזור אחיד. מוסיפים את התערובת לבלילת החמאה והביצה ומערבבים לעיסה אחידה (ואפשר גם ללוש בידיים).
3. פורסים נייר אפייה על צלחת שטוחה שמתאימה למיקרוגל. יוצרים מהעיסה כדורים בקוטר כ־2 ס"מ, משטחים אותם ומניחים בצלחת במרווחים של כ־1 ס"מ ביניהם.
4. מפעילים את המיקרוגל ואופים 5-3 דקות (אחרי 3 דקות עוצרים ובודקים), עד שהעוגיות מבהירות ומרקמן משתנה מרטוב ליבש. מוציאים ומניחים לצינון (העוגיות יוצאות רכות ומתייצבות לאחר הצינון). מכינים כך את כל הכמות. מגישים.
טיפ: מעדיפים תנור? אופים 15-12 דקות ב־180 מעלות, עד ששולי העוגיות מזהיבים
  • זמן הכנה: כ־10 דקות, כולל אפייה
  • דרגת קושי: קל
  • איך שומרים? בכלי אטום, כשבוע, או במקפיא עד 3 חודשים
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button