שף
שף
לביבות עגבניות וגבינה

לביבות עגבניות וגבינה שאפשר לאפות או לטגן

גרסה טעימה במיוחד ללביבות המשמחות של החג. הן טעימות חמות או קרות, מטוגנות או אפויות, עם או בלי מטבל ליד

פורסם:
גרסה טעימה במיוחד ללביבות המשמחות של החג. הן טעימות חמות או קרות, מטוגנות או אפויות, עם או בלי מטבל ליד. רק תבחרו, והאורחים יחסלו. אפשר לגוון בטעמים של עשבי התיבול, אך מומלץ לא לוותר על האורגנו הטרי.

המרכיבים (כ־40 לביבות)
  • 5 עגבניות
  • 1 בצל
  • 1 שן שום, כתושה
  • 2-3 כפות גדושות ממרח עגבניות מיובשות
  • אפשרות: 2 ס"מ פלפל ירוק חריף, מגורר דק
  • 2 ביצים בגודל L
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 גביע (150 מ"ל) יוגורט 3% שומן ומעלה
  • 200 גרם גבינה לאפייה (כמו כנען, טוב טעם או תבור), מפוררת
  • 1/2 כוס (כ־50 גרם) מוצרלה מגוררת
  • 1/2 כוס תערובת עשבי תיבול טריים (אורגנו, נענע, בזיליקום), קצוצים
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • פלפל שחור גרוס
  • לשימון: מעט שמן זית
אפשרות לזרייה:
  • 1 כף פירורי פנקו
להגשה: עירית קצוצה או אורגנו טרי, שמנת חמוצה או יוגורט, 1 עגבנייה מגוררת

ההכנה
1. קולפים את העגבניות (בעזרת קולפן), חוצים אותן, מרוקנים מגרעינים ומנוזלים וקוצצים דק. מניחים בקערה. קולפים את הבצל, מגררים אותו על פומפייה גסה, סוחטים היטב ומוסיפים לקערה. מוסיפים את שאר מרכיבי הלביבות ומערבבים לעיסה אחידה.
2. מחממים את התנור ל־190 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומברישים אותו במעט שמן זית.
3. בידיים רטובות יוצרים מהעיסה לביבות ומניחים בתבנית. מזלפים או מתיזים עליהן מעט שמן זית. אם רוצים, זורים מעט פירורי פנקו.
4. אופים כ־30 דקות, עד שהלביבות מתייצבות. מוציאים ולא מכבים את התנור. הופכים את הלביבות בזהירות, מזלפים עוד מעט שמן זית, מחזירים לתנור ואופים עוד 5–10 דקות, עד שהן מתייצבות. מוציאים ומניחים לצינון ולהתייצבות במשך כ־10 דקות.
5. ההגשה: מפזרים על הלביבות מעט עירית קצוצה או אורגנו טרי. מגישים לצד שמנת חמוצה או יוגורט ועגבנייה מגוררת.
ואפשר גם לטגן: יוצקים למחבת שמן בגובה כ־2 ס"מ ומחממים. בידיים רטובות יוצרים לביבות, מחליקים לשמן החם ומטגנים על להבה בינונית כ־5 דקות מכל צד, להזהבה והתייצבות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומניחים לצינון קל. מגישים.
טיפ: אם יש זמן, מומלץ לערבב את כל המרכיבים ולתת לעיסה לנוח במקרר כמה שעות, להתייצבות.
איך שומרים? עד יומיים במקרר. מחממים בתנור לפני ההגשה.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button