שף
שף
סלט שזיפים וירוקים

מעוגה ועד עוף: מתכונים לוהטים עם שזיפים

הם כל כך מושלמים, השזיפים, שהם מצטיינים גם כשהם בסלט, גם כשהם במנה עיקרית וכמובן כשהם בקינוחים. עמית דונסקוי משתזפת

פורסם:

סלט שזיפים וירקות ירוקים

מה הסלט הזה יותר, מרשים או טעים? 100% גם וגם! אני ממליצה להגיש אותו בצלחת שטוחה וגדולה ככל האפשר – כך הוא נראה במיטבו.
המרכיבים (כ־5 מנות)
  • 5 שזיפים אדומים
  • 4 שזיפים צהובים
  • 2 מלפפונים, בקליפתם
  • 10 ראשי אספרגוס או 1 זוקיני חתוך למקלונים
  • 1/2 כוס סלרי אמריקאי קצוץ
  • 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ
  • 5 בצלי שאלוט, פרוסים לטבעות (אפשר להחליף ב־1 בצל סגול או לבן, בינוני)
לרוטב
  • 1 בצל שאלוט, קלוף ומגורר דק (או עוד כ־1/4 בצל סגול או לבן)
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 כפות חומץ בן יין לבן
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 2 כפות מיץ תפוזים
  • 1 כף דבש
ההכנה
1. פורסים את השזיפים ואת המלפפונים. מניחים את המלפפונים בצלחת ההגשה ועליהם את פרוסות השזיפים. ביניהם מפזרים את האספרגוס (או הזוקיני), הסלרי והבצל הירוק. מניחים על הסלט את טבעות הבצל (אפשר להכין עד 3 שעות מראש ולשמור במקרר).
2. הרוטב: מערבבים בכלי מתאים את כל מרכיביו (אפשר להכין עד יום מראש ולאחסן במקרר).
3. יוצקים את הרוטב על הסלט ומגישים.

שוקי עוף בשזיפים

לא המנה המוכרת של עוף בשזיפים מיובשים, אלא טוויסט עדכני וקיצי, עם טעמים אסייתיים מקפיצים.
5 צפייה בגלריה
עוף בשזיפים
עוף בשזיפים
עוף בשזיפים
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
המרכיבים (5 מנות)
  • 10 שוקי עוף
  • 1 כפית מלח
  • 8 שזיפים אדומים, חצויים ומגולענים
  • 8 שזיפים צהובים, חצויים ומגולענים
  • 6 שיני שום, קלופות
לרוטב
  • 5 כפות רוטב סויה
  • 1/2 כפית שמן שומשום
  • 1 כפית רוטב צ'ילי חריף
  • 1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
  • אפשרות: 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 4 כפות דבש
  • 1/4 כוס מים
  • לעיטור: 2 כפות בצל ירוק קצוץ
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו.
2. מפזרים את המלח על העוף ומשפשפים קלות בידיים, לפיזור והחדרה של המלח. מניחים את העוף בתבנית. מניחים בין נתחי העוף את השזיפים ואת שיני השום.
3. הרוטב: שמים בכלי מתאים את כל מרכיביו ומערבבים היטב. יוצקים על שוקי העוף והשזיפים.
4. אופים 15 דקות, מנמיכים את חום התנור ל־170 מעלות ואופים עוד כ־45 דקות, שבמהלכן הופכים את השוקיים פעמיים. צולים עד שנתחי העוף משחימים. מוציאים ומגישים חם.
  • איך שומרים? עד יומיים, במקרר.

סלט שזיפים ונבטים בתיבול אסייתי

ארוחת ערב קלילה או תוספת טעימה לארוחה גדולה יותר.
5 צפייה בגלריה
סלט שזיפים אסייתי
סלט שזיפים אסייתי
סלט שזיפים אסייתי
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
המרכיבים (5 מנות)
  • 150 גרם אטריות אורז
  • 5 שזיפים אדומים
  • 4 שזיפים צהובים
  • 1 קופסה נבטי עדשים (או נבטים אחרים)
  • 1 קופסה נבטי אפלפא
  • 1 כוס כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה)
  • 4 בצלי שאלוט, פרוסים לטבעות (אפשר להחליף ב־1/2 בצל סגול וגדול)
  • 3 כפות בצל ירוק קצוץ
לרוטב
  • 2 כפות חמאת בוטנים טבעית
  • 2 שיני שום, כתושות
  • אפשרות: 2 כפות מירין
  • 2 כפות חומץ 5%
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 1 כף דבש
  • 5 כפות מים
ההכנה
1. מניחים את אטריות האורז בקערה וגוזרים אותן במספריים למקטעים באורך הרצוי. יוצקים עליהן מים רותחים וממתינים כ־7 דקות, לריכוך. מסננים, שוטפים במים ומניחים לצינון במשך כ־15 דקות.
2. פורסים את כל השזיפים לפרוסות דקות. מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר מרכיבי הסלט. מניחים עליהם את האטריות ומערבבים.
3. הרוטב: שמים בכלי מתאים את כל מרכיביו ומערבבים היטב (אפשר להכין עד יומיים מראש ולשמור במקרר).
4. יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים מיד.

עוגת שזיפים של סבתות

מחווה טעימה מאוד לעוגות הקלאסיות והנצחיות, עם פירורי בצק למעלה שמכינים בקלי קלות.
5 צפייה בגלריה
עוגת שזיפים
עוגת שזיפים
עוגת שזיפים
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
המרכיבים (תבנית קפיץ בקוטר 22-20 ס"מ)
  • 3/4 1 כוסות (240 גרם) קמח
  • 5 כפות אבקת סוכר
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה, גודל L
  • קורט מלח
  • 1 כף מים קרים
  • לפירורי הבצק: 3 כפות קמח
לשזיפים
  • כ־15 שזיפים אדומים בינוניים
  • 4 כפות סוכר חום
ההכנה
1. שמים בקערת מעבד המזון (או בקערת המערבל עם וו הגיטרה) את הקמח ואבקת הסוכר ומערבלים. מוסיפים את החמאה ומעבדים לקבלת פירורים. מוסיפים את הביצה, המלח והמים ומעבדים קצרות (3-2 פולסים), רק עד שמתקבל בצק.
2. מוציאים את הבצק ומחלקים אותו לשניים:
2/3 מהכמות ו־1/3. את שליש הכמות מאחסנים במקרר עד להמשך השימוש. את החלק הגדול, שני השלישים, מעבירים לתבנית (אין צורך לשמן אותה) ומשטחים בשכבה אחידה. דוקרים את הבצק במזלג ומאחסנים במקרר 15 דקות לפחות (עד 24 שעות).
3. מחממים את התנור ל־170 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו.
4. חותכים את השזיפים לרבעים ומעבירים אותם לקערה. מפזרים עליהם את הסוכר החום ומערבבים. מניחים בצד למשך כרבע שעה, עד להמשך השימוש.
5. אופים את הבצק שבתבנית במשך כ־15 דקות (הוא מתייצב קלות אך נותר בהיר).
6. בינתיים מוציאים מהמקרר את שליש הבצק ששמרנו. מוסיפים לו את 3 כפות הקמח ומפוררים־ממוללים בידיים לקבלת פירורי בצק גסים.
7. מוציאים את התבנית מהתנור, מניחים את השזיפים על המאפה. מפזרים עליהם את פירורי הבצק. מחזירים לתנור ואופים עוד כ־45 דקות, עד שפירורי הבצק זהובים. מוציאים ומניחים לצינון. מגישים.
  • איך שומרים? עד יומיים בטמפרטורת החדר, עד שבוע במקרר.

לפתן שזיפים עם פטנט

אין כמו למזג את הבית ולשבת עם כוס גדולה ומרווה של לפתן שזיפים. כדי שיהיה לו צבע משגע וסמיכות נהדרת אני מוסיפה לו את הסוד שלי: שקית של ג'לי תות. כן, הוא מרוויח ככה גם ניחוח נוסטלגי.
5 צפייה בגלריה
לפתן שזיפים עם פטנט
לפתן שזיפים עם פטנט
לפתן שזיפים עם פטנט
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
המרכיבים (כ־2 ליטרים)
  • 1/2 1 ק"ג שזיפים (מכל סוג, לפי הטעם)
  • 5 כוסות (1/4 1 ליטרים) מים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 3–4 כפות מיץ לימון
  • 1 מקל קינמון
  • אפשרות: 2 כוכבי אניס
  • 1 שקית ג'לי תות
ההכנה
1. מגלענים את השזיפים וחותכים אותם לחצאים ו/או לרבעים (מומלץ לשלב). מעבירים לסיר גדול, מוסיפים את המים, הסוכר ומיץ הלימון ומערבבים. מוסיפים גם את הקינמון ואת האניס (אם רוצים).
2. מבשלים, ללא מכסה, על להבה גדולה, במשך 20 דקות. מורידים את עוצמת הלהבה לבינונית ומבשלים 20 דקות נוספות. מסירים מהכיריים ומוסיפים את אבקת הג'לי. מערבבים נמרצות, כדי שכל האבקה תתמוסס. מניחים לצינון מלא ומאחסנים במקרר עוד 3 שעות לפחות. מגישים.
  • איך שומרים? עד שבוע, במקרר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button