כשהייתי ילדה, לא התחברתי לפלאפל. הייתי מריחה את הריח מהפלאפליות, אומרת לעצמי "זה מריח כל כך טוב!”, מזמינה חצי מנה ולא מבינה מה בעצם אכלתי. כיום, פלאפל מוצלח זה אחד הביסים הכי טעימים שיש מבחינתי, במיוחד בפיתה רכה, עם טחינה נכונה, חציל וסלט עם כמות לימון שלא מביישת את העץ.
גם השנה, כשיום העצמאות מרגיש מוזר, פלאפל הוא ביס נהדר: הוא מביא בחשבון את הצמחונים והטבעונים ונותן כבוד לחומרי גלם מקומיים ולאדמה שמאחדת את כולנו גם ביום הזה. אנחנו לא חייבים להסכים, לא כולנו אותו דבר, אבל יש לנו משהו במשותף. אז השנה במיוחד: אם כבר לחגוג, אז עם פלאפל.
המרכיבים (כ־45 יחידות)
- 500 גרם גרגירי חומוס יבש
- 1/2 צרור פטרוזיליה שטופה
- 1/2 צרור כוסברה שטופה
- 5 שיני שום, קלופות
- 1 בצל גדול (או 2 קטנים)
- 1/2 2 כפיות מלח
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1/2 כף פלפל שחור טחון
- 1 כף אבקת סודה לשתיה
- 1 כוס (70 גרם) פירורי לחם
לטיגון
- 1 ליטר שמן
- סנו סושי מגבות הפלא פרימיום 4 שכבות
להרכבת המנה
- פיתות, סלטים ותוספות לפי הטעם
ההכנה
1. שמים את גרגירי החומוס בקערה וממלאים במים קרים. משרים לפחות 12 שעות (מקסימום 24). במהלך ההשריה בודקים שהמים מכסים את הגרגירים ומוסיפים לפי הצורך. אפשר גם להחליף את המים (עד 3 פעמים). מסננים את הגרגירים ומניחים במסננת, לייבוש קל.
2. קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה (כולל הגבעולים) ושמים במעבד המזון. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ואת גרגירי החומוס. טוחנים בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית אחידה וטחונה דק. טועמים, מתקנים תיבול אם צריך.
3. מעבירים את התערובת לקערה ומכסים. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
4. לאחר הקירור, בעזרת כף גלידה קטנה או בידיים משומנות, יוצרים כדורי פלאפל. מניחים אותם על מגש מרופד בנייר אפייה.
5. הטיגון: מחממים בסיר או במחבת עמוקה את השמן, לטמפרטורה של 160–190 מעלות. מרפדים צלחת גדולה בריבוע של "סנו סושי מגבות הפלא פרימיום" (ריבוע אחד מספיק, יש לו ארבע שכבות).
6. מטגנים את כדורי הפלאפל עד שהם משחימים בצורה אחידה (אם צריך, הופכים אותם במהלך הטיגון). בעזרת כף מחוררת, מעבירים את הכדורים המוכנים אל הצלחת המרופדת.
7. מגישים עם פיתות וסלטים ובונים את המנה המושלמת. בתיאבון!
- ליאור משיח היא קונדיטורית ויוצרת תוכן, כותבת הבלוג "ליאורו'ש". בלוג: Lioroooosh.com, אינסטגרם: lioroooosh
- לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"