שף
שף
תרגול קצר וגם אתם תעשו זאת בקלות

לא תאמינו כמה זה קל: כל השיטות להפרדת ביצים

הפרדת ביצים יכולה להיות מאיימת (מודים, גם לנו לפעמים). הנה כל הדרכים שיעזרו לכם להפוך למאסטרים בהפיכת ביצים למקבצים של חלבונים וחלמונים. אחת מהן בטוח תתאים לכם

עדית חייט
פורסם:
הפרדת ביצי היא מיומנות שימושית מאוד כשמדובר בהכנת קינוחים ועוגות, וחבל לוותר על עולם שלם של טעמים רק בגלל החשש מהפעולה הקלה הזו. תרגול קצר - וגם אתם תעשו זאת בקלות.
שתי תזכורות לפני שמתחילים:
  • מפרידים ביצים כשהן קרות. חלמונים קרים עמידים יותר בפני תאונות ופציעות.
  • הידיים הן כלי עבודה מרכזי בתהליך - עבדו בידיים נקיות.

1. מתוך קערה

מיומנויות נדרשות: נכונות ללכלך את הידיים וזהירות בהוצאת החלמון מהקערה.
א'. מכינים שתי קערות - לחלבונים ולחלמונים. שוברים את הביצה בשלמותה לתוך אחת הקערות. מכניסים את היד לקערה ומרימים בעדינות את החלמון.
7 צפייה בגלריה
ביצים
ביצים
(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

ב'. מרווחים מעט את האצבעות ומניחים לשאריות החלבון לזלוג בחזרה אל הקערה. מניחים את החלמון בקערת החלמונים.
7 צפייה בגלריה
ביצים
ביצים
(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

2. בין הידיים

מיומנויות נדרשות: נכונות ללכלך את הידיים ועבודה זהירה וזריזה.
א'. מכינים שתי קערות - לחלבונים ולחלמונים. סודקים את הביצה במרכזה, מעל הקערה המיועדת לחלבונים, ומפרידים בזהירות בין חלקי הקליפה כך שהחלמון יישאר שלם באחד מהם. מעבירים את תוכן הביצה אל כף היד.
7 צפייה בגלריה
ביצים
ביצים
(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

ב'. מעבירים את החלמון בזהירות מיד ליד ומניחים לחלבון לזלוג בין האצבעות אל הקערה. מניחים את החלמון בקערת החלמונים.
7 צפייה בגלריה
ביצים
ביצים
ביצים
(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

3. בין הקליפות

דורשת מעט יותר מיומנות - בהעברה זהירה של החלמון בלי שייפגע.
א'. מכינים שתי קערות - לחלבונים ולחלמונים. סודקים את הביצה במרכזה, מעל הקערה המיועדת לחלבונים, ומפרידים בזהירות בין חלקי הקליפה כך שהחלמון יישאר שלם באחד מהם.
7 צפייה בגלריה
ביצים
ביצים
(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

ב'. מעבירים בעדינות את החלמון מקליפה אל קליפה, כך שהחלבון יזלוג כולו אל הקערה. מעבירים את החלמון לקערת החלמונים.
7 צפייה בגלריה
ביצים
ביצים
(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

ואפשר גם כך:
בחנויות לכלי בית ובחנויות מתמחות אפשר למצוא כלי להפרדת ביצים, שיעזור לכם לעשות את זה באופן נקי ובטוח. שוברים את הביצה לתוך המכשיר, מניעים אותו קלות, והחלבון זולג לקערה. מעבירים את החלמון לקערה שלו וממשיכים בהתאם למתכון.
טיפים:
1. טיפת חלמון זלגה אל החלבון? דוגו אותה בעזרת כפית או קליפת ביצה. אוספים את החלמון בכפית או בקליפה, מצמידים לדפנות הקערה ומושכים כלפי מעלה, אל סף הקערה והחוצה.
2. מפרידים כמה ביצים? כדי למנוע מצב שבו חלמון נוזלי אחד יהרוס לכם את כל החלבונים, כדאי להשתמש בשלוש קערות. שתיים להפרדה בין החלמון לחלבון, ושלישית שבה תאספו את החלבונים הנקיים לאחר כל הפרדה.
3. רוצים לשמור חלבונים או חלמונים? חלבונים מופרדים אפשר לשמור עד חמישה ימים, בקופסה סגורה במקרר. את החלמונים יש לכסות במים קרים, כדי שלא יתייבשו, ולשמור במקרר עד יומיים.

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button