ללא גלוטן: מוס רימונים
המנה המלכותית הזו מורכבת משלוש שכבות ואני מבטיחה שתופתעו מקלות ההכנה וגם מהטעם.
המרכיבים (6 מנות)
לשכבת הג'לי
- 1 שקית ג'לי תות
- 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) מיץ רימונים
- לשכבת המוס
- 1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ רימונים
- 1/2 1 מכלים (375 מ"ל) שמנת מתוקה
- 100 גרם אבקת סוכר
- 1/4 כפית תמצית וניל
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
- אפשרות: קמצוץ צבע מאכל ורוד
- לעיטור: גרגירי רימון
ההכנה
1. שכבת הג'לי: יוצקים את מיץ הרימונים לקערה ומחממים במיקרוגל במשך 30 שניות . מוסיפים חצי משקית אבקת הג'לי ומערבבים היטב להמסה מלאה ומרקם אחיד. יוצקים את הנוזל בין כוסות ההגשה ומאחסנים במקרר במשך שעה.
2. שכבת המוס: יוצקים את מיץ הרימונים לכלי מתאים ומחממים במיקרוגל 20 שניות. מוסיפים את יתרת אבקת הג'לי ומערבבים היטב. מניחים בצד.
3. שמים את השמנת המתוקה בקערת המערבל, מוסיפים את אבקת הסוכר ומקציפים לקצפת רכה. עוצרים, מוסיפים את תמיסת המיץ-ג'לי ואת קליפת הלימון ומקציפים רק עד שהקצפת מתייצבת.
4. יוצקים את המוס על שכבת הג'לי שבכוסות. מאחסנים במקרר שעתיים לפחות.
5. מפזרים בכל כוס גרגירי רימון ומגישים.
- איך שומרים? עד יומיים, במקרר.
קפוא וללא גלוטן: גלידת תמרים תפוחים וטחינה
ניתן להכין בתבנית אינגליש ופרוס למנות קינוח נהדר צונן מתוק ומעורר התפעלות.
המרכיבים
(8 מנות בתבנית שקעים או בתבנית אינגליש קיק)
- 1/2 כוס (כ-50 גרם) פקאן מסוכר
- 8 תמרי מג'הול, מגולענים
- 1 תפוח, קלוף (מומלץ מזן גרני סמית)
- 1 קופסה (400 גרם) חלב ממותק
- 4 כפות טחינה גולמית
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- אפשרות להגשה: תמרים צהובים, פקאן מסוכר
ההכנה
1. שמים בקערת מעבד המזון את הפקאן המסוכר וגורסים דק. מוסיפים את התמרים והתפוח ומעבדים לעיסה אחידה. מוסיפים את החלב הממותק ומעבדים למרקם אחיד. מוסיפים את הטחינה ומעבדים פעם נוספת. עוצרים.
2. יוצקים את השמנת לקערת המערבל ומקציפים לקצפת עדינה וחלקה. מוסיפים לקצפת את מחית התמרים־תפוחים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות למרקם קרמי אחיד.
3. יוצקים לתבניות או לתבנית ומאחסנים במקפיא 12 שעות לפחות (עד 4 ימים).
4. מחלצים את הגלידה מהתבניות. אם רוצים, מוסיפים זילוף דבש או סילאן, תמרים צהובים ואגוזי פקאן מסוכרים. מגישים.
- איך שומרים? עד שבוע, במקפיא.
חלבי או פרווה: שבלולי תפוחי עץ מהירים עם ריבת חבושים
מנה מהירה ומשגעת , אין לי ספק שהיא תשמש אתכם כל השנה. גם כאן , ניתן להכין את ריבת החבושים , אבל ניתן לרכוש את הריבה או כל ריבה אחרת וההכנה מתקצרת לרבע שעה. ניתן להחליף את הצק העלים החמאתי לבצק עלים פרווה ובעדיפות לבצק פילאס.
המרכיבים
(8 יחידות בתבניות מאפינס)
- לקימוח: מעט קמח
- 300 גרם בצק עלים, מומלץ על בסיס חמאה, מופשר
- 1/2 כוס ריבת חבושים, קנויה או ביתי (ראו מתכון בהמשך)
- 4 תפוחי עץ אדומים, בקליפתם
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. מקמחים קלות את התבניות.
2. חוצים את התפוחים ופורסים אותם לחצאי־עיגול דקיקים (בעובי כ־2 מ"מ).
3. מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים את הבצק, שיהיה דק יותר. חותכים את הבצק, במקביל לצלע הארוכה, ל־8 פרוסות ברוחב כ־8 ס"מ. מורחים ריבה על אחת הרצועות. מניחים מהתפוחים לאורך הצלע העליונה של הרצועה, כך שצידם הקמור, עם הקליפה, פונה מעלה ובולט מעל הבצק. מקפלים את חלקו התחתון של הבצק על התפוחים (כך שיהיה מיושר עם הבצק התחתון). מגלגלים את רצועת הבצק לצורת שושנה. מניחים בתבנית. מכינים כך את כל הרצועות.
4. אופים כ־20 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים ומצננים קלות. מברישים את המאפה בדבש, בנוזל ריבה או בסירופ סוכר, או שבוזקים מעט אבקת סוכר. מגישים.
- איך שומרים? עד יום בטמפרטורת החדר או עד שבועיים במקפיא (מעבירים לתנור שחומם ל־170 מעלות ומחממים כ־10 דקות)
ריבת חבושים ביתית
1. שוטפים היטב את החבושים. מבשלים כחצי שעה בסיר גדול ---- לא הבנתי איך מבשלים: בסיר עם הרבה מים? מביאים לרתיחה ואז מנמיכים ומבשלים חצי שעה? לכסות את הסיר? מוציאים, מצננים מעט, קולפים את החבושים ופורסים אותם או חותכים לקוביות. 2 מכניסים שוב את הקוביות לסיר מוסיפים סוכר ומבשלים תוך כדי ערבוב על אש נמוכה -- א. מתי מוסיפים את הסוכר? מבשלים בלי מים? לאחר שעה מוסיפים את הסוכר והקינמון, ופה מוסיפים את התיון?. לא לשכח להמשיך ולערבב . מבשלים לפחות כשעה וחצי עד שהריבה הופכת לאדמדמה. מסירים מהכיריים. שומרים במקרר עד שבועיים. לשימוש במאפה, מומלץ לטחון את הריבה, כך שתהיה נוחה למריחה.
טבעוני וללא גלוטן: כדורי תמרים ותאנים מצופים שוקולד מריר
המרכיבים (כ-35 יחידות)
- 15 תמרי מג'הול גדולים, מגולענים
- 250 גרם תאנים מיובשות
- 200 גרם אגוזי פקאן קלויים, גרוסים דק – אפשר להחליף באחרים?
- 1/2 כוס קוקוס טחון
- 1/2 כף אבקת קקאו
- 1/4 כוס דבש או סילאן
- 1/2 כפית קינמון טחון
לציפוי
- 200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
- 1 כף שמן
ההכנה
1. שמים בקערת מעבד המזון את התמרים והתאנים ומעבדים למחית אחידה. מוסיפים את האגוזים הגרוסים, הקוקוס, הקקאו, הדבש (או הסילאן) והקינמון ומעבדים למרקם אחיד. מעבירים את העיסה לקערה ומצננים במקרר כחצי שעה.
2. בידיים רטובות יוצרים מהעיסה כדורים קטנים. מניחים אותם בקופסה מתאימה, מכסים ומאחסנים במקפיא חצי שעה לפחות (עד שבוע).
3. אם רוצים, מכינים את הציפוי: שמים את השוקולד והשמן בכלי מתאים ומחממים במיקרוגל בהדרגה, עד שאפשר לערבב אותם לקרם חלק ומבריק.
4. מוציאים את הכדורים, טובלים בשוקולד ומחזירים לקופסה. אם רוצים, מזליפים עליהם את יתרת הקרם ואפשר גם לפזר סוכריות. מאחסנים במקרר לייצוב ומגישים.
- איך שומרים? עד כשבוע במקפיא או עד 4–5 ימים במקרר (עם ציפוי שוקולד – עד יומיים).
פרווה: עוגת דבש עם כתר מקדמיה
עוגת הדבש האייקונית שלי היא כזו שעוברת מאמא לבת, ועכשיו גם לנכדה.
המרכיבים
(תבנית בבקה בקוטר 24 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק)
לשימון: תרסיס שמן, מרגרינה או חמאה (לגרסה חלבית)
- 3 ביצים
- 3/4 כוס סוכר חום
- 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן (קנולה וכדומה)
- 1 כוס (360 גרם) דבש
- 1 כוס (240 מ"ל) מים חמים + 1/2 1 כפיות קפה נמס
- 1/4 2 כוסות (315 גרם) קמח
- 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
- 1 כף קינמון טחון
- קמצוץ ציפורן
- 1כפית ג'ינג'ר מגורר
אפשרות: כתר אגוזים
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה, צמחית או חלבית
- 1 כוס אגוזי מקדמיה לבנים טבעיים או אגוזי לוז, פקאן או מלך
לכתר האגוזים
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1 כוס אגוזי מקדמיה לבנים טבעיים או אגוזי לוז, פקאן או מלך
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־160 מעלות, מומלץ במצב טורבו. משמנים את התבנית (אם משתמשים בתבנית בבקה, חשוב לשמן אותה היטב, כדי שהעוגה תיחלץ בשלמותה).
2. שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר ומקציפים. כשהמקצפת מתחילה להבהיר, יוצקים פנימה באטיות, תוך כדי הקצפה, את השמן. מוסיפים את הדבש ומקציפים, עד שהוא נטמע בבלילה. עוצרים.
3. מערבבים את המים החמים והקפה (אין צורך לצנן). מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והתבלינים.
4. מוסיפים לקערת המערבל מחצית מכמות הקפה ומחצית מתערובת הקמח ומערבלים קצרות. מוסיפים את יתרת הקפה ותערובת הקמח ומערבלים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר. יוצקים לתבנית ומיישרים.
5. אופים כ־50 דקות, עד שהעוגה מתייצבת ומשחימה. מוציאים ומצננים חצי שעה לפחות. מחלצים את העוגה מהתבנית.
6. אם רוצים, מכינים את כתר האגוזים: מפזרים את הסוכר במחבת ומחממים על להבה בינונית, עד שהוא הופך לקרמל. מכבים את הלהבה ומוסיפים בזהירות את השמנת המתוקה תוך כדי ערבוב נמרץ (אם הרוטב מתקשה, ממיסים אותו על להבה בינונית). מוסיפים את האגוזים ומערבבים עד שהם מצופים היטב.
7. מניחים מיד את האגוזים על העוגה, לפני שהם מתקשים וכדי שהקרמל יזלוג על העוגה. מאחסנים בכלי סגור עד להגשה.
- איך שומרים? עד 4 ימים, בכלי סגור בטמפרטורת החדר.