השבוע יש לי יום הולדת, ואני ממש שמחה לחגוג אותו ב"לאשה". מתכוני יום הולדת הם המתכונים הנצפים ביותר אצלי בבלוג. למה? אני חושבת שזה בגלל שהם מעבירים את כל המסר שלי: אפשר לאפות קצת יותר בריא בלי להתפשר על הטעם. זה לא צריך להיות הכל או לא כלום, וקצת זה יותר מבכלל לא.
הפעם "הבראתי" את מאפינס השוקולד הקלאסי: החלפתי קמח לבן בקמח כוסמין מלא לתוספת סיבים תזונתיים, בחרתי בסוכר פחות מעובד והשתמשתי בשמן איכותי. לא ויתרתי על הסוכריות, כי בכל זאת - יום הולדת ;)
טיפים:
- ניתן להכפיל כמויות ולהכין כעוגה בקוטר 22 ס"מ
- ניתן להכין מראש ולהקפיא.
מאפינס יום הולדת מקמח כוסמין מלא
המרכיבים (6 מאפינס)
- 70 גרם שוקולד מריר איכותי
- 70 גרם (1/3 כוס) שמן זית
- 2 ביצים, גודל L
- 70 גרם ( 1/3 כוס) סוכר קנים
- 70 גרם (1/2 כוס) קמח כוסמין מלא
- 5 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
- קורט מלח
לקרם השוקולד
- 50 גרם שוקולד מריר איכותי
- 30 גרם (2 כפות) שמן זית
- לפיזור: סוכריות
ההכנה
1. מחממים תנור ל־170 מעלות בתוכנית טורבו.
2. בקערה מתאימה, ממיסים את השוקולד והשמן בפולסים של 10 שניות במיקרוגל, עד להמסה מלאה.
3. בקערה גדולה טורפים נמרצות את הביצים והסוכר בעזרת מטרפה.
4. לאחר צינון של השוקולד, מוסיפים אותו לבלילת הביצים (אם לא נחכה, השוקולד יבשל את הביצים). מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח וטורפים רק עד לאיחוד.
5. מעבירים את העיסה לתבנית מאפינס עם עטרות נייר. אופים 20-15 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא עם פירורים לחים בלבד (לא לחכות שהקיסם יהיה יבש, כי אז גם המאפינס כבר יהיו יבשים). מוציאים ומניחים לצינון.
6. הקרם: בקערה מתאימה, ממיסים את השוקולד והשמן בפולסים של 10 שניות במיקרוגל, עד להמסה מלאה. יוצקים על המאפינס ומפזרים סוכריות.
- אריאל בן חמו היא מתכונאית. אינסטגרם: barieli.ariel, אתר: barieli.com