קוביות עוף ברוטב לימון מתוק

בלי טיגון עמוק, עם פחות קלוריות והרבה טעם: עוף ברוטב לימון מתוק

שיר אלמליח מכינה קוביות עוף ברוטב מיוחד שמגישים לצד אורז לבן, וכל זה בחיסכון של 3 כפיות סוכר למנה (!) בזכות תחליף הסוכר לכל מטרה של טרוביה, מתוק ומתקרמל כמו סוכר, אבל בפחות קלוריות

מוגש מטעם טרוביה
מוגש מטעם טרוביה
פורסם:

לחצו לצפייה
(צילום: נוויל האריס, ירון שרון, אורי דוידוביץ')

2 צפייה בגלריה
קוביות עוף ברוטב לימון מתוק
קוביות עוף ברוטב לימון מתוק
קוביות עוף ברוטב לימון מתוק
(צילום: בועז לביא, סגנון: נועה קנריק)

המרכיבים ל־4 מנות:
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 700 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 פלפל אדום חריף, חתוך לפרוסות דקות
  • 3 כפות תחליף סוכר לכל מטרה של טרוביה
  • 3 כפות תחליף סוכר חום טרוביה
  • 1/2 כוס מים
  • מיץ מ־3 לימונים (כ־200 מ"ל)
  • 3-2 כפות רוטב סויה
לקישוט:
  • 2 כפות כוסברה טרייה, קצוצה או בצל ירוק, חתוך
ההכנה:
1. מחממים במחבת גדולה או בווק שמן ומטגנים את קוביות העוף כ־6-5 דקות מכל הצדדים, עד שהן מזהיבות מעט. מוסיפים שום ופלפל אדום ומערבבים מעט.
2. מסיטים את קוביות חזה העוף הצידה בתוך המחבת ומוסיפים לצד הריק תחליף סוכר לבן ותחליף סוכר חום. ממשיכים לחמם מעל הלהבה עד שנוצר קרמל בצדדים. מערבבים את קוביות העוף לתוך הקרמל, מוסיפים מים ולימון ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל כ־4-3 דקות על להבה בינונית, או עד להמסת כל הגושים ועד שהרוטב מעט מסמיך.
3. מוסיפים רוטב סויה ומערבבים.
4. מקשטים בכוסברה או בבצל ירוק ומגישים חם עם אורז לבן.

למידע נוסף היכנסו לאתר: https://www.truvia.co.il/why-truvia
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button