המרכיבים ל־4 מנות:
- 2 כפות שמן קנולה
- 700 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות
- 2 שיני שום כתושות
- 1/2 פלפל אדום חריף, חתוך לפרוסות דקות
- 1/2 כוס מים
- מיץ מ־3 לימונים (כ־200 מ"ל)
- 3-2 כפות רוטב סויה
לקישוט:
- 2 כפות כוסברה טרייה, קצוצה או בצל ירוק, חתוך
ההכנה:
1. מחממים במחבת גדולה או בווק שמן ומטגנים את קוביות העוף כ־6-5 דקות מכל הצדדים, עד שהן מזהיבות מעט. מוסיפים שום ופלפל אדום ומערבבים מעט.
2. מסיטים את קוביות חזה העוף הצידה בתוך המחבת ומוסיפים לצד הריק תחליף סוכר לבן ותחליף סוכר חום. ממשיכים לחמם מעל הלהבה עד שנוצר קרמל בצדדים. מערבבים את קוביות העוף לתוך הקרמל, מוסיפים מים ולימון ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל כ־4-3 דקות על להבה בינונית, או עד להמסת כל הגושים ועד שהרוטב מעט מסמיך.
3. מוסיפים רוטב סויה ומערבבים.
4. מקשטים בכוסברה או בבצל ירוק ומגישים חם עם אורז לבן.
למידע נוסף היכנסו לאתר: https://www.truvia.co.il/why-truvia