המרכיבים (תבנית אינגליש קייק באורך 25 ס״מ)
- 2 כוסות (280 גרם) קמח (אפשר להחליף בקמח כוסמין)
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב צמחי או מים
- 200 גרם רסק תפוחים
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
- אפשרות: 2/3 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
- 1/2 כוס סירופ מייפל טבעי
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). משמנים את התבנית ומרפדים את הבסיס שלה בנייר אפייה.
2. שמים בקערה (או בקערת המערבל עם וו הגיטרה) את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והסודה לשתייה, את משקה החלב ואת רסק התפוחים וטורפים לאיחוד. מוסיפים את השמן וממשיכים לערבב רק עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר. יוצקים לתבנית ומיישרים. אם רוצים, מפזרים את האגוזים.
3. אופים 35–40 דקות, עד שהעוגה יציבה למגע. מוציאים. יוצקים את המייפל על העוגה החמה, בצורה אחידה. מניחים לצינון במשך 15 דקות לפחות. מגישים.
- משך ההכנה: כ־10 דקות, לא כולל אפייה
- דרגת קושי: קל
- איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר