שף
שף
עראיס מצות עם בשר טחון

המנה שסידרה אותי: ארבעה מתכונים מושלמים לפסח

פיקניק או אירוח, חברים או משפחה - מצאנו פתרונות כשרים לפסח לכל ארוחה. בתפריט: עראיס מצה עם בשר, מְחַמֵּר תפוחי אדמה, פשטידת אנטיפסטי וגבינה ופשטידת בצל וקרם קוקוס

צוות שף
פורסם:

פיקנטי: עראיס מצה עם בשר

מתכון של אלומה בליליוס.
המרכיבים (6 כריכים)
  • 6 מצות
לתערובת הבשר
  • 1/2 ק"ג בקר טחון, מומלץ מנתח צוואר (אפשר גם להוסיף שומן כבש)
  • 1 בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
  • 1/2 צרור כוסברה, קצוץ דק (או עוד פטרוזיליה)
  • 10 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
  • 1 ביצה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית בהרט
לבלילת הביצים
  • 4 ביצים
  • 2 כפות מים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • לטיגון: שמן קנולה
ההכנה
1. מרטיבים את המצות תחת זרם מים, מניחים אותן זו על זו ועוטפים במגבת נקייה. מניחים ל־10 דקות (המצות יתרככו ויהיה אפשר לחתוך אותן בקלות).
2. תערובת הבשר: שמים בקערה את כל מרכיביה ולשים למרקם אחיד ולא דביק.
3. מניחים מצה על משטח העבודה. חוצים אותה באלכסון, לשני משולשים. מניחים על אחד המשולשים ממלית הבשר ומיישרים. מכסים במשולש הנוסף ומהדקים היטב. מכינים כך את כל הכמות.
4. הבלילה: שמים בקערה את הביצים, המים והתבלינים וטורפים במזלג למרקם אחיד.
5. יוצקים למחבת בינונית־גדולה שמן בגובה כ־2 ס"מ ומחממים היטב על להבה גבוהה. טובלים כל כריך מצה משני צידיו בבלילה, מניחים במחבת ומטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד שהוא מזהיב היטב והבשר מבושל לטעמכם. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מטגנים כך את כל הכריכים.
6. מגישים, מומלץ עם סלט טחינה וסלסת עגבניות. אפשר לאכול קר או חם.
  • איך שומרים? עד יום, במקרר.

פרווה: מְחַמֵּר תפוחי אדמה

מתכון של עמית דונסקוי.
4 צפייה בגלריה
מחמר: פשטידת תפוחי אדמה מרוקאית
מחמר: פשטידת תפוחי אדמה מרוקאית
מחמר: פשטידת תפוחי אדמה מרוקאית
(צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
המרכיבים (תבנית קפיץ בקוטר 26 ס"מ)
  • 7 תפוחי אדמה
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 2 בצלים, קלופים וקצוצים
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 7 ביצים, מופרדות
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח תפוחי אדמה
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • 6 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות בצל ירוק קצוץ
  • 1/8 כפית אגוז מוסקט
  • 1 כפית כורכום
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות מיץ לימון
  • להגשה: פלחי לימון
ההכנה
1. קולפים וחוצים את תפוחי האדמה. מבשלים אותם בסיר עם מים, עד שהם מתרככים. מסננים ומועכים לפירה.
2. בינתיים מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
3. מחממים את התנור ל־170 מעלות ומשמנים את התבנית היטב.
4. מוסיפים לפירה את הבצל המטוגן, השום והחלמונים ומערבבים. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, הפטרוזיליה, הבצל הירוק, התבלינים ומיץ הלימון ומערבבים היטב.
5. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים במטרף ידני, לקצף קליל. מוסיפים אותו לעיסה ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
6. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כ־15 דקות. מנמיכים את חום התנור ל־160 מעלות ואופים עוד כ־35 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומצננים. מגישים קר עם לימון טרי בצד.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.

חלבית: פשטידת אנטיפסטי וגבינה

מתכון של יעל גרטי.
4 צפייה בגלריה
פשטידת אנטי פסטי וגבינות
פשטידת אנטי פסטי וגבינות
פשטידת אנטי פסטי וגבינות
(צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
המרכיבים (תבנית בגודל 30X20 ס"מ)
  • 3 פלפלים אדומים קטנים־בינוניים
  • 2 פלפלים כתומים/צהובים בינוניים
  • 4 זוקיני/קישואים בינוניים
  • 1 בצל סגול קטן־בינוני, קלוף
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 4 ביצים, גודל L
  • 1/3 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים גס
  • 60 גרם גבינה בולגרית או גבינת פטה 5% שומן, מפוררת
ההכנה
1. מחממים תנור ל־210 מעלות בתוכנית טורבו ומרפדים תבנית תנור שטוחה בנייר אפייה.
2. חותכים את הפלפלים ואת הזוקיני (או הקישואים) לקוביות בגודל 2 ס"מ. חותכים את הבצל לשמיניות. מפזרים בתבנית, מזליפים שמן זית, בוזקים מלח ופלפל. צולים כ־15 דקות. מערבבים בעדינות וצולים עוד כ־10 דקות, עד שנראים בירקות סימני צריבה. מוציאים ומנמיכים את חום התנור ל־175 מעלות. מניחים את הירקות לצינון של כ־5 דקות.
3. שמים בקערה גדולה את הביצים, מוסיפים כ־1/4 כפית מלח וטורפים. מוסיפים את הפטרוזיליה ופירורי הגבינה ומערבבים. מוסיפים את הירקות הצלויים ומערבבים בעדינות לכיסוי אחיד.
4. משמנים את התבנית המלבנית. יוצקים אליה את התערובת ומיישרים. מהדקים את התערובת כלפי מטה, כדי שבלילת הביצים "תתפוס" את הירקות.
5. אופים 35-30 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה ומתייצבת. מוציאים, מצננים קלות ומגישים.
  • איך שומרים? הפשטידה במיטבה כשהיא טרייה, אבל אפשר לשמור אותה עד 3 ימים במקרר. מחממים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.

טבעונית: פשטידת בצל וקרם קוקוס

מתכון של יעל גרטי.
4 צפייה בגלריה
פשטידת בצל טבעונית
פשטידת בצל טבעונית
פשטידת בצל טבעונית
(צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
המרכיבים (תבנית בגודל כ־25X20 ס"מ)
  • 4 כפות זרעי פשתן טחונים
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
  • שמן זית
  • 4 בצלים גדולים (כ־1 ק"ג), קלופים ופרוסים דק
  • 1 קרטון קטן (250 מ"ל) קרם קוקוס 17% שומן ומעלה
  • 1/2 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות קורנפלור
  • 2 כפות קמח תפוחי אדמה
  • לעיטור: כ־1/3 כוס צנוברים
ההכנה
1. משרים את זרעי הפשתן במים, מערבבים ומניחים בצד לכ־5 דקות, עד שהם סופגים את המים.
2. בינתיים מחממים את התנור ל־175 מעלות בתוכנית טורבו ומשמנים תבנית במעט שמן זית.
3. מחממים 3-2 כפות שמן זית במחבת עמוקה או בסיר רחב. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ־2 דקות. מנמיכים את הלהבה לבינונית־נמוכה ומטגנים עוד 10-8 דקות (מוסיפים שמן זית לפי הצורך), עד שפרוסות הבצל רכות וזהובות.
4. מערבבים את תערובת הפשתן עם קרם הקוקוס, המלח ומעט פלפל. מוסיפים את הבצל המטוגן, הקורנפלור וקמח תפוחי האדמה ומערבבים.
5. יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים. מפזרים את הצנוברים. אופים כ־30 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת ושוליה צרובים. מוציאים, מצננים קלות ומגישים.
  • איך שומרים? הפשטידה במיטבה כשהיא טרייה, אבל אפשר לשמור אותה עד 3 ימים במקרר. מחממים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button