המרכיבים (8-6 מנות)
- 2 יחידות כרוב קטן, לבן וסגול
- לשימון התבנית: 2 כפות שמן
לרוטב
- 5 כפות דבש
- 4 כפות חרדל, רצוי עם גרגירים
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח, פלפל שחור
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־220 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים 2 תבניות תנור בניירות אפייה ומשמנים אותם היטב בשמן.
2. הרוטב: שמים בקערה קטנה את כל מרכיביו ומערבבים.
3. חוצים את הכרובים, מסלקים את הגזע וחותכים כל מחצית לאורכה ל־6-4 פלחים. מניחים את חלקי הכרוב בתבנית ומברישים היטב ברוטב.
4. אופים כ־20 דקות, עד שפלחי הכרוב מזהיבים. מוציאים ומגישים חם או קר.
איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. אפשר לחמם במיקרוגל.