שף
שף
עוגת אוכמניות בחושה בציפוי פירות יער

לא רק הדובדבן שעל העוגה: 5 קינוחים קייצים עם פירות יער

פירות היער בשיאם כרגע, וממש מתבקש לשלב אותם בקינוחים, בעוגות ובמנות מפתיעות. ומה נעשה עם המחיר? נלך במסלול העוקף: בכל המנות שלפניכם השתמשנו בעיקר בפירות קפואים

פורסם:
את כל המתכונים שבכתבה אפשר להכין עם פירות יער קפואים או טריים (למעט במקומות שבהם מצוין אחרת). אפשר להשתמש בתערובות של פירות או בסוג אחד, לפי החשק: אוכמניות, פטל אדום או שחור, דובדבנים וגם תותים.

עוגת אוכמניות בחושה בציפוי פירות יער

עוגת וניל ואוכמניות פשוטה וקלה להכנה, שבזכות הציפוי המקושט שלה, המורכב מהמון פירות יער חתוכים, תצא מרשימה ביותר ותקבל מחמאות מכולם! הכנו את העוגה בשתי תבניות בקוטר 15 ס"מ, כדי להבטיח תוצאה גבוהה ומרשימה. אפשר לוותר על הגובה ולאפות אותה בתבנית בקוטר 26-24 ס"מ או ב־2 תבניות אינגליש קייק.
6 צפייה בגלריה
עוגת אוכמניות בחושה בציפוי פירות יער
עוגת אוכמניות בחושה בציפוי פירות יער
עוגת אוכמניות בחושה בציפוי פירות יער
(צילום וסגנון: מילי אליהו)


המרכיבים (2 עוגות בתבניות בקוטר 15 ס"מ)
  • 4 ביצים
  • 2 כוסות (400 גרם) סוכר
  • 4 כוסות (560 גרם) קמח
  • 2 שקיקים (20 גרם) אבקת אפייה
  • 1 כוס (240 מ"ל) שמן (קנולה, חמניות או סויה)
  • 2 כוסות (480 מ"ל) חלב או משקה חלב צמחי
  • כ־2 כוסות (כ־300 גרם) אוכמניות טריות או מופשרות
לקרם
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה
  • 1 חבילה (80 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
לציפוי הפירות
  • כ־300 גרם תערובת פירות יער טריים
  • 10-8 עלי נענע
  • פרחים אכילים

ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (כדאי בתוכנית טורבו) ומרפדים את התבניות בנייר אפייה.
2. שמים בקערת המערבל עם בלון ההקצפה את הביצים והסוכר ומקציפים כ־2 דקות במהירות גבוהה. עוצרים. מנפים לתוך הקערה את הקמח ואבקת האפייה. מערבבים במרית לאיחוד חלקי ומקציפים עוד קצת, לאט, למרקם אחיד. מוסיפים את השמן והחלב ומקציפים קצרות, רק עד שהעיסה נעשית אחידה. עוצרים, מוסיפים את האוכמניות ומערבבים בעדינות. מחלקים את העיסה בין התבניות.
3. אופים 45-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון מלא (אפשר להכין עד יומיים מראש ולשמור במקרר).
4. הקרם: שמים בקערת המערבל את השמנת ומתחילים להקציף. מוסיפים את הפודינג וממשיכים להקציף להסמכה קלה. מוסיפים את החלב ומקציפים רק עד לקבלת קרם יציב.
5. מחלצים את העוגות מהתבנית. אם צריך, חותכים ומסירים את הכיפות שלהן. מניחים את אחת העוגות על צלחת הגשה ומצפים את פניה בשכבה עבה ונדיבה מהקרם. מניחים עליה את העוגה השנייה. מצפים גם את חלקה העליון בקרם ואת דופנות שתי העוגות. מאחסנים במקרר כ־10 דקות, לייצוב.
6. הפירות: פורסים את הפירות, לפי הצורך. מצמידים אותם לקרם בסגנון חופשי. במקומות שנותרים ריקים, משלבים עלי נענע ו/או פרחים אכילים. מגישים.
  • איך שומרים? עד יומיים, במקרר.
  • טיפ: העוגה שמתחת לכל היופי הזה מעולה כשלעצמה, בלי שום תוספת (ואפשר עם קצת אבקת סוכר).

גבינה אפויה עם פירות יער מבושלים

מנה אלגנטית שיכולה להיות פתיח או קינוח באירוח מפנק. אם רוצים, אפשר להשתמש במחבת שמתאימה גם לתנור ולחסוך את העברת הפירות לתבנית.
6 צפייה בגלריה
גבינה אפויה עם פירות יער מבושלים
גבינה אפויה עם פירות יער מבושלים
גבינה אפויה עם פירות יער מבושלים
(צילום וסגנון: מילי אליהו)

המרכיבים (תבנית בקוטר 24 ס"מ)
  • 600 גרם פירות יער קפואים (או טריים)
  • 1/4 כוס מים פושרים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כפות מיץ לימון
  • כ־250 גרם גבינת ברי או קממבר
  • להגשה: קרקרים או בגט קלוי
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו).
2. שמים את פירות היער הקפואים במחבת. מוסיפים את המים, הסוכר ומיץ הלימון ומבשלים על להבה בינונית־נמוכה תוך כדי ערבוב, עד שהפירות מתרככים והנוזל מצטמצם מעט (8-6 דקות). מסירים מהכיריים ומעבירים את תכולת המחבת לתבנית (אפשר להכין עד יומיים מראש, לאחסן במקרר ולחמם קלות לפני המשך ההכנה).
3. חוצים את הגבינה לרוחבה (כך שיתקבלו שני משולשים או שני עיגולים מכל יחידה, בהתאם לצורת הגבינה). מניחים אותם על פירות היער כשהחלק החשוף של הגבינה פונה מעלה.
4. אופים 25-20 דקות, עד שהגבינה נמסה ומבעבעת. מוציאים ומגישים חם, לצד קרקרים או בגט קלוי.
  • איך שומרים? המנה במיטבה כשהיא טרייה. שאריות אפשר לשמור עד יומיים, במקרר.

טבעוני וללא גלוטן: פודינג שוקולד, צ'יה ופירות יער

השילוב המתוק־חמוץ של שוקולד ופירות יער הוא קלאסי ואהוב במיוחד. כאן, במנה נהדרת שתשמח את כולם.
6 צפייה בגלריה
פודינג שוקולד, צ'יה ופירות יער
פודינג שוקולד, צ'יה ופירות יער
פודינג שוקולד, צ'יה ופירות יער
(צילום וסגנון: מילי אליהו)
השילוב המתוק־חמוץ של שוקולד ופירות יער הוא קלאסי ואהוב במיוחד. כאן, במנה נהדרת שתשמח את כולם.

המרכיבים (7-6 מנות)
  • 2 קופסאות (800 גרם) קרם קוקוס 17% שומן ומעלה
  • 2 כפות אבקת קקאו
  • 1/2 כוס זרעי צ'יה
  • 3 כפות סירופ מייפל
  • 300 גרם פירות יער קפואים (או טריים)
  • 2 כפות סוכר
  • 1/4 כוס מים
  • להגשה: פירות יער טריים

ההכנה
1. יוצקים לקערה רחבה את קרם הקוקוס. מנפים את אבקת הקקאו לקערה. מוסיפים גם את הצ'יה והמייפל ומערבבים במשך כ־2 דקות, עד שזרעי הצ'יה מתחילים לספוח נוזלים ולהתנפח. מכסים את הקערה ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות (עד יומיים).
2. שמים בסיר את פירות היער, מוסיפים את הסוכר והמים ומבשלים על להבה בינונית תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפירות מתרככים והנוזל הופך סירופי (8-6 דקות). מסירים מהכיריים ומניחים לצינון מלא (אפשר להכין עד 5 ימים מראש ולאחסן במקרר).
3. מחלקים את הפודינג לכוסות הגשה ויוצקים עליו מהפירות והסירופ. מוסיפים פירות יער טריים ומגישים.
  • איך שומרים? במקרר, בנפרד: את הפודינג, עד 3 ימים ואת הפירות המבושלים עד 5 ימים.

קראמבל פירות יער עם שקדים ותפוחים

גם בקיץ וגם בחורף זה הקינוח שתמיד עובד: פירות יער ותפוחים אפויים עם פירורי בצק חמאתיים שמשובצים בהם שבבי שקדים – זה טעים כשהכול חם ומבעבע מהתנור אבל גם בטמפרטורת החדר (ואפילו מהמקרר!), ובכל מקרה, גלידה תמיד מתקבלת בשמחה עם כל זה.
6 צפייה בגלריה
קאמבל פירות יער עם שקדים ותפוחים
קאמבל פירות יער עם שקדים ותפוחים
קאמבל פירות יער עם שקדים ותפוחים
(צילום וסגנון: מילי אליהו)
המרכיבים (תבנית בגודל 30X40 ס"מ)
לקראמבל
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
  • 100 גרם חמאה קרה מאוד, חתוכה לקוביות
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 100 גרם שקדים מולבנים
לפירות
  • 600 גרם פירות יער קפואים (או טריים)
  • 4 תפוחים בינוניים, מכל זן, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס סוכר
להגשה: גלידה בטעם שאוהבים

ההכנה
1. הקראמבל: שמים בקערה את הקמח, החמאה והסוכר ומעבדים בקצות האצבעות לפירורי בצק (אפשר לעשות זאת גם במעבד המזון, בפולסים). מוסיפים את השקדים המולבנים ומערבבים קלות, כדי שישתלבו בבצק. מאחסנים במקפיא לפחות שעה (אפשר להכין עד שבועיים מראש).
2. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו).
3. הפירות: מפזרים בתבנית את פירות היער הקפואים והתפוחים ומפזרים עליהם את הסוכר. מערבבים היטב.
4. אופים כ־20 דקות, שבמהלכן מערבבים את הפירות מדי פעם. מוציאים ולא מכבים את התנור.
5. מפזרים על הפירות את פירורי הקראמבל. מחזירים לתנור ואופים עוד כ־20 דקות, עד שהקראמבל מזהיב והפירות מבעבעים. מוציאים ומצננים כ־10 דקות לפחות.
6. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר, מומלץ לצד גלידה.
  • איך שומרים? עד יומיים, במקרר.

ללא גלוטן: עוגת גלידה עם מחית פירות יער

מקסימום רושם ושדרוג במינימום מאמץ: מרככים גלידות מוכנות, מכינים מחית פירות יער ומשלבים את הכול למקפא טעים ומרשים. טיפ: אפשר לגוון ולהחליף את טעמי הגלידה, לפי החשק, וגם להשתמש בגלידות עם תוספות מעניינות. בהתאם למוצרים שתבחרו, המנה תהיה פרווה או חלבית.
6 צפייה בגלריה
עוגת גלידה עם מחית פירות יער
עוגת גלידה עם מחית פירות יער
עוגת גלידה עם מחית פירות יער
(צילום וסגנון: מילי אליהו)

המרכיבים (תבנית אינגליש קייק רחבה)
  • 400 גרם גלידת שוקולד
  • 400 גרם גלידת וניל
  • למחית פירות היער
  • 600 גרם פירות יער קפואים (או טריים)
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/4 כוס מים
אפשרות להגשה
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה, חלבית או צמחית
  • 3 כפות סוכר
  • פירות יער טריים או מופשרים, עלי נענע

ההכנה
1. המחית: שמים במחבת את פירות היער הקפואים, הסוכר, מיץ הלימון והמים ומבשלים על להבה בינונית־נמוכה תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפירות מתרככים והנוזל מצטמצם (10-8 דקות). מסירים מהכיריים ומניחים לצינון מלא (אפשר להכין עד 5 ימים מראש ולשמור במקרר).
2. מוציאים את הגלידות מהמקפיא וממתינים שיתרככו קלות (כ־10 דקות).
3. מרפדים את התבנית בניילון נצמד, כך ששוליו יחרגו מעבר לדופנות התבנית. מניחים בתבנית מגלידת השוקולד ומורחים כך שתיווצר שכבה בגובה כ־2 ס"מ. יוצקים עליה את מחית פירות היער. מניחים עליהם את גלידת הווניל ומסיימים בשכבה נוספת מגלידת השוקולד. מכסים ומאחסנים במקפיא 3 שעות לפחות.
4. ההגשה: מוציאים את המקפא כ־5 דקות לפני ההגשה, לריכוך קל.
5. בינתיים מקציפים את השמנת והסוכר לקצפת יציבה.
6. מחלצים את המקפא מהתבנית ומניחים על צלחת הגשה. עורמים עליו את הקצפת, מקשטים בפירות יער ובעלי נענע ומגישים מיד.
  • איך שומרים? את המקפא, ללא הקצפת והפירות, עד שבועיים במקפיא.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button