שף
שף
סופגניות צמה אפויות

סופגניות צמה אפויות

בצק שמרים מתגלגל בקלות למאפה יפהפה, עם ציפוי סוכר ולב של ריבה  

פורסם:
המרכיבים (12 יחידות בתבנית שקעים)
לבצק
  • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח, מומלץ קמח ללחם + אפשרות לעוד קצת
  • 1 כף (10 גרם) שמרים יבשים או
  • 1/2 1 כפות שמרים טריים
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב + אפשרות לעוד קצת
  • 1 ביצה
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף דבש
  • קורט מלח
  • 30 גרם חמאה מומסת, לא רותחת
  • להברשה: 1 ביצה טרופה
לציפוי ולמילוי
  • 3 כפות סוכר
  • אפשרות: 1/2 כפית קינמון טחון
  • 20 גרם חמאה מומסת
  • כ־1 כוס ריבת תות חלקה
ההכנה
1. הבצק: שמים את כל מרכיביו בקערת המערבל עם וו הלישה (מקפידים שהמלח לא ייגע בשמרים). לשים כ־4 דקות במהירות נמוכה ובודקים את הבצק: אם הוא יבש מדי, מוסיפים עוד 2–3 כפות חלב, אם הוא רטוב מדי מוסיפים 2–3 כפות קמח. לשים עוד כ־8 דקות, עד שהבצק אחיד וגמיש. מכסים ומניחים להתפחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה).
2. מחלקים את הבצק ל־12 חלקים שווים (כ־65 גרם ליחידה). יוצרים מהם כדורים, מכסים וממתינים כ־10 דקות.
3. משמנים תבנית שקעים ומקמחים את משטח העבודה. מרדדים עליו כדור בצק לאליפסה באורך כ־12 ס"מ. חותכים אותה לשלוש רצועות כך שיישארו מחוברות באחד הקצוות. קולעים מהן צמה ומגלגלים את הצמה סביב עצמה לכדור. מניחים בשקע התבנית. מכינים כך את כל הכמות.
4. מכסים ומניחים להתפחה, עד שהבצק שוב כמעט מכפיל את נפחו (כ־45 דקות ואף יותר, אם קר).
5. מחממים את התנור ל־165 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו.
6. מברישים את הסופגניות בביצה הטרופה. אופים אותן כ־15 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומצננים כ־5 דקות.
7. הציפוי והמילוי: מפזרים את הסוכר בקערה. אם רוצים, מערבבים אותו בקינמון. מחלצים את הסופגניות החמות מהתבניות. מברישים אותן בחמאה ומגלגלים בסוכר. בעזרת שיפוד עבה יוצרים חור במרכז כל סופגנייה. ממלאים בריבה (מומלץ בעזרת שקית זילוף). מגישים.

  • משך ההכנה: 40–50 דקות (לא כולל התפחה ואפייה)
  • דרגת קושי: בינונית
  • איך שומרים? הסופגניות במיטבן באותו יום. אפשר לשמור עד יומיים
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button