שף
שף
סלט קוסקוס וירקות צבעוניים

סלט צבעוני, עוגת שזיפים ועוד מתכונים קיציים עם קוסקוס

הקוסקוס אהוב תמיד, אבל עכשיו, בחופש הגדול או בחום הגדול, הוא שימושי מאי פעם: סוגר בקלות כל ארוחה, משדרג ברגע כל מנה ולא דורש הרבה זמן הכנה (יש לנו פטנט לקיצור זמנים)

מיכל לוי־אלחלל
פורסם:

פטנט: קוסקוס ביתי מהיר בקלי קלות

1. שמים 2 כוסות סולת בקערה שמתאימה למיקרוגל. מוסיפים 4 כפות שמן ו־1/2 כפית מלח ומערבבים. מחממים 3 דקות. מוציאים ומפרידים־מפוררים את התערובת.
2. יוצקים 1/2 כוס מים רותחים על תערובת הסולת ומחממים עוד 3 דקות. מפרידים־מפוררים. חוזרים על הפעולה פעם נוספת (1/2 כוס, חימום, הפרדה). בפעם השלישית יוצקים 1 כוס מים רותחים ומחממים 4 דקות. מוציאים ומפוררים את התערובת.
3. מעבירים את הקוסקוס דרך מסננת (מומלץ ייעודית, אם יש, אבל גם ביתית תתאים). מוכן.
* הכמות המתקבלת (כ־800 גרם קוסקוס) מתאימה לכל מתכוני הכתבה (למעט העוגה).
* את הקוסקוס המוכן אפשר לשמור עד יומיים במקרר.

סלט קוסקוס וירקות צבעוניים

אז איך מתמודדים עם השרב? עם סלט שהוא בעצם ארוחה קלילה, בזכות הקוסקוס.

6 צפייה בגלריה
סלט קוסקוס וירקות צבעוניים
סלט קוסקוס וירקות צבעוניים
סלט קוסקוס וירקות צבעוניים
(צילום: דני לרנר, סגנון: נעה קנריק)

המרכיבים (4 סועדים)
  • 1 שקית (350 גרם) קוסקוס מהיר הכנה (אפשר ומומלץ קוסקוס מלא)
  • 2 עגבניות, חתוכות לקוביות קטנות
  • 2 מלפפונים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 7-6 צנוניות קטנות, חתוכות למקלות
  • 2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק
  • כ־1/2 כוס (כ־70 גרם) אגוזים לפי הטעם, קלויים וקצוצים גס
  • כ־1/3 כוס (כ־40 גרם) צימוקים בהירים קטנים
לרוטב
  • 6 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית חומץ בלסמי
  • מלח, פלפל שחור
ההכנה
1. מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן. מתבלים במלח ובפלפל. לאחר ההכנה, מאחסנים במקרר 10 דקות לפחות, לצינון קל (אפשר להכין עד 6 שעות מראש).
2. הרכבת הסלט והרוטב: מוסיפים לקוסקוס את כל הירקות. מוסיפים את מרכיבי הרוטב ומערבבים. מפזרים את האגוזים והצימוקים ומגישים.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.

פיש אנד צ'יפס בציפוי קוסקוס

פיש אנד צ'יפס היה הדרך שלי ללמד את בנותיי לאכול דגים. הגרסה הזו היא קיצית, מהירה וטעימה מאוד: הצ'יפס קלאסי, אבל הפיש, הדג, מצופה בקוסקוס מתובל. טיפ: מאחר שטיגון הדג מהיר מאוד, מומלץ להתחיל מטיגון הצ'יפס.

6 צפייה בגלריה
פיש אנד צ'יפס בציפוי קוסקוס
פיש אנד צ'יפס בציפוי קוסקוס
פיש אנד צ'יפס בציפוי קוסקוס
(צילום: דני לרנר, סגנון: נעה קנריק)

המרכיבים (4 מנות)
  • כ־3 תפוחי אדמה בינוניים־גדולים, קלופים וחתוכים למקלונים, או 400 גרם צ'יפס מוכן מוקפא
  • 800 גרם פילה דג לבן (מוסר, בורי, לברק, ברמונדי, ואפשר גם סלמון), ללא עור
  • מלח, פלפל שחור
לציפוי
  • 1/2 שקית (175 גרם) קוסקוס דק מהיר הכנה
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
לטיגון
  • כ־1/4 3 כוסות (כ־800 מ"ל) שמן קנולה
ההכנה
1. הציפוי: מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן. מצננים קלות (5–10 דקות במקרר). מוסיפים את הקורנפלור והפפריקה ומערבבים.
2. יוצקים את השמן לסיר ומחממים לכ־180 מעלות (בודקים: מכניסים קצה כף עץ. אם מיד נוצרות סביבה בועות – השמן חם).
3. מוסיפים את הצ'יפס (ללא ציפוי) ומטגנים על להבה בינונית עד הזהבה (כ־5 דקות לצ'יפס מוקפא, 8-7 דקות לתפוחי אדמה טריים). מוציאים ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
4. מניחים לשמן להתחמם מחדש ובינתיים חותכים את הדג לרצועות באורך כ־3 ס"מ וברוחב כ־1 ס"מ (אם הדגים מופשרים, סופגים מהם היטב שאריות מים ומייבשים ככל שניתן). מעבירים את הדגים לקערת הקוסקוס המתובל והופכים לציפוי מלא. מעבירים לצלחת ומוסיפים מלח ופלפל.
5. מעבירים את נתחי הדג לשמן החם ומטגנים 4-3 דקות, עד הזהבה (אם צריך, הופכים אותם בזהירות). מוציאים ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
6. מגישים חם, מומלץ לצד מטבלים וירקות חתוכים.
  • איך שומרים? עד יומיים, במקרר. להחזרת הפריכות, מחממים 10-8 דקות בתנור שחומם ל־160 מעלות.

צ'ילי קון קרנה עם קוסקוס

שידוך מושלם בין תבשיל בשרי עם רוטב עגבניות פיקנטי לבין קוסקוס שסופג את כל הטעמים בלי להכביד על המנה.

6 צפייה בגלריה
צ'ילי קון קרנה עם קוסקוס
צ'ילי קון קרנה עם קוסקוס
צ'ילי קון קרנה עם קוסקוס
(צילום: דני לרנר, סגנון: נעה קנריק)

המרכיבים (4 מנות)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 שיני שום, קלופות וחתוכות לרבעים
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • אפשרות: 1 פלפל חריף, פרוס דק
  • 1/2 ק"ג בשר טחון
  • 1 כוס מים
  • 1 קופסה (400 מ"ל) עגבניות מרוסקות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1/2 1 כוסות (כ־180 גרם) שעועית אדומה מבושלת (צוננת או מופשרת)
  • 1 שקית (350 גרם) קוסקוס מהיר הכנה
  • מלח, פלפל שחור
ההכנה
1. מחממים בסיר את שמן הזית. מוסיפים את הבצל, השום והפפריקה, ואם רוצים גם את הפלפל החריף, ומטגנים כ־2 דקות, להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי שמפוררים ומפרידים אותו, עד שצבעו משתנה (6-5 דקות).
2. מוסיפים את כוס המים, העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות והשעועית, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים ללא כיסוי עוד כ־25 דקות, עד שהשעועית רכה מאוד. מתבלים במלח ובפלפל.
3. בינתיים, מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן.
4. מחלקים את הקוסקוס לקערות ומוסיפים מהתבשיל. מגישים חם.
  • איך שומרים? את התבשיל והקוסקוס בנפרד, עד 3 ימים, במקרר.

מרק של קוסקוס

כשבנותיי היו צעירות, הן היו מתגעגעות בחופש הגדול ל"מרק של הגן" ומבקשות שאכין להן כמוהו. לכן אצלנו המרק הזה הוא דווקא מרק של קיץ (ברור שהוא נכס שימושי בכל עונה). טיפ: מומלץ להוציא את שוקי העוף, לחתוך מהם נתחים ולהוסיף למנה.

6 צפייה בגלריה
קוסקוס עם מרק עוף וירקות
קוסקוס עם מרק עוף וירקות
קוסקוס עם מרק עוף וירקות
(צילום: דני לרנר, סגנון: נעה קנריק)

המרכיבים (8 מנות)
  • 1 ק"ג שוקי עוף
  • 12 כוסות (3 ליטרים) מים
  • 1 בצל גדול, קלוף וחתוך לרבעים
  • 3-2 גזרים קלופים וחצויים
  • 3-2 ענפי סלרי, פרוסים
  • 1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך לחצי, לרוחבו
  • 1 עגבנייה, חצויה
  • אפשרות: 1 ענף תימין
  • 700 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 3 ס"מ
  • 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים (אפשר מהקפאה או משימורים)
  • 2 כפות רוטב סויה
  • אפשרות: 1 כפית כורכום ו/או 1 כף אבקת מרק
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 שקית (350 גרם) קוסקוס מהיר הכנה
ההכנה
1. מניחים את חלקי העוף בסיר גדול ויוצקים עליהם את המים. מביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מוסיפים את הבצל, הגזר, הסלרי, השורש והעגבנייה (והתימין, אם רוצים). מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ־50 דקות. מסירים את הקצף שמצטבר על הנוזל (כך המרק יתקבל צח).
2. מוסיפים את הדלעת והחומוס ומבשלים עוד 40-30 דקות, עד שהדלעת מתרככת.
3. מוסיפים את רוטב הסויה, ואם רוצים – גם את הכורכום (לתוספת צבע) ו/או אבקת המרק (לתוספת טעם). מבשלים עוד 15-10 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים וטעמי המרק מתחזקים. מתבלים במלח ובפלפל ומסירים מהכיריים.
4. מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן.
5. מחלקים את הקוסקוס לקערות ומוסיפים מהמרק. מגישים.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר (מומלץ לשמור את המרק והקוסקוס בנפרד).

עוגת קוסקוס ושזיפים

גרסה מפתיעה ומקסימה לטישפישטי, עוגה בלקנית נהדרת שמכינים באופן מסורתי עם סולת. השימוש בקוסקוס מוביל לעוגה עם מרקם מיוחד ומהנה במיוחד, כדאי לנסות.

6 צפייה בגלריה
עוגת קוסקוס ושזיפים
עוגת קוסקוס ושזיפים
עוגת קוסקוס ושזיפים
(צילום: דני לרנר, סגנון: נעה קנריק)

המרכיבים (תבנית בקוטר 24-22 ס"מ)
לעוגה
  • 1 כוס קוסקוס מהיר הכנה, רגיל או דק
  • כ־1/2 ק"ג (כ־10 יחידות) שזיפים
  • 2 כפות סוכר חום
  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • 100 גרם חמאה, מומסת
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) מיץ תפוזים
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה
  • 1 כוס (100 גרם) קוקוס טחון או שקדים טחונים
לסירופ
  • 1/3 כוס (70 גרם) סוכר
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ לימון
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). משמנים את התבנית.
2. מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן, ללא שימוש במלח או בתבלינים. מניחים בטמפרטורת החדר עד לשימוש.
3. חותכים את השזיפים לרבעים, מעבירים לקערה, מוסיפים את הסוכר החום ומערבבים. מניחים בצד עד להמשך השימוש.
4. שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר הלבן ומקציפים במהירות גבוהה כ־3 דקות, לבלילה בהירה ויציבה. מורידים את מהירות המערבל, מוסיפים את החמאה ואת המיץ ומערבלים למרקם אחיד. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והקוקוס (או השקדים) ומערבלים לעיסה אחידה. מוסיפים את הקוסקוס ומערבלים עד שהוא נטמע בעיסה. עוצרים, מוסיפים את השזיפים ומערבבים קלות לפיזור אחיד. יוצקים את העיסה לתבנית.
5. אופים 35-30 דקות, עד שהעוגה מתייצבת ומזהיבה.
6. בינתיים, מכינים את הסירופ: שמים בסיר קטן את הסוכר והמיץ, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שהסוכר נמס, מסירים מהכיריים ומערבבים. מאחסנים במקרר עד לשימוש.
7. כשהעוגה מוכנה, יוצקים עליה מיד את הסירופ ומברישים אותו עליה, לכיסוי אחיד. מצננים ומגישים כשהיא חמימה או קרה.
  • איך שומרים? 4-3 ימים, במקרר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button