השילוב של גבינה מתוקה, פיסטוקים מתובלים בדבש וקינמון ומעטפת בצק טעימה הוא ממש מדהים. כמובן שהמתכון מעולה כל השנה, לא רק בשבועות.
טיפים:
- אפשר להחליף חצי מכמות הפיסטוקים במלית באגוזי מלך.
- מומלץ להשקות את הבקלאוות במי הסוכר מיד כשהן יוצאות מהתנור. כך הן יספגו אותם ויתקבלו קריספיות יותר.
- את הבקלאוות המוכנות אפשר לשמור עד 5 ימים, במקרר.
גלילי בקלאווה אישיים ממולאים בגבינה
המרכיבים (כ־16 יחידות)
- 4 דפי בצק פילו, מופשרים
- 60 גרם חמאה, מומסת
- 100 גרם פיסטוקים טבעיים, קצוצים
למלית הפיסטוק
- 200 גרם פיסטוקים קלויים
- 50 גרם דבש
- 1 כפית קינמון טחון
- 30 גרם חמאה
למלית הגבינה
- 250 גרם גבינת מסקרפונה
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
- 3 כפות סוכר
- 1 כף אבקת פודינג וניל
למי הסוכר
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
ההכנה
1. נתחיל במלית הפיסטוק: נפזר בתבנית עם נייר אפייה את הפיסטוקים ונכניס לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות, ל־10 דקות, לקלייה. נוציא ונצנן (לא נכבה את התנור). נעביר למעבד מזון ונטחן לפירורים דקים. נוסיף דבש, קינמון וחמאה ונערבב.
2. נעבור למלית הגבינה: בקערה נניח את כל מרכיביה ונטרוף לאיחוד. נשמור במקרר עד לשימוש.
3. שכבת הבצק: נניח עלה פילו ונבריש בחמאה, עליו נניח עוד עלה ונבריש גם אותו, ונמשיך כך עם שאר הדפים. נגלגל את עלי הפילו על מערוך (או חפץ מתאים אחר). נחלץ ונחתוך ל־16 חתיכות. נפתח כל רצועה לגליל חלול ונעמיד על תבנית אפייה.
4. ההרכבה: נניח בבסיס כל גליל ממלית הפיסטוקים ונהדק היטב. עליה נזלף את מלית הגבינה, כך שתגיע לכ־2/3 מגובה הבצק. נפזר מהפיסטוקים הטבעיים. נבריש את שולי הבצק העליונים בחמאה. נאפה כ־50 דקות, עד שהבצק ישחים.
5. בינתיים, נכין את מי הסוכר: בקלחת, נביא לרתיחה סוכר ומים. נשמור במקרר עד שהבקלאוות יצאו מהאפייה.
6. מיד כשהתבנית יוצאת מהתנור, נשקה את הבקלאוות במי הסוכר. תיהנו!
- לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת #המשפיעניות של שף