מתכונים: שרית נובק, בעלת הבלוג miss petel
קסטה לוטוס על מקל
המצרכים ל-12 יח’:
- 24 עוגיות לוטוס מלבניות
למילוי:
- 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת להקצפה 38%
- 1/3 כוס חלב
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
- 1/4 כוס סוכר
- 250 גרם גבינת שמנת 25%-30%
- 1/2 כוס ממרח לוטוס, מחומם מעט במיקרוגל לריכוך (למשך כ-10 שניות)
אופן ההכנה:
1. מכניסים לקערת המיקסר שמנת, חלב, אינסטנט פודינג וסוכר ומקציפים לקרם יציב.
2. מוסיפים גבינת שמנת ומערבבים בעדינות.
3. מחלקים את התערובת ל-2 קערות, מוסיפים ממרח לוטוס מומס לאחת מהן ומערבבים בעדינות.
4. שופכים את התערובת הלבנה לתבנית בגודל 30x11 ס”מ מרופדת בנייר אפייה ומיישרים.
5. שופכים מעל את תערובת הלוטוס (התערובת הכהה) ומיישרים. מכניסים למקפיא להתייצבות.
6. אחרי שהתערובת קפואה, מחלצים מהתבנית וחותכים אותה לקוביות בגודל המתאים לעוגיות הלוטוס.
7. נועצים מקל באחת הדפנות של הקוביות ומצמידים שתי עוגיות לוטוס משני הצדדים.
8. טובלים את הדפנות בסוכריות צבעוניות ומכניסים למקפיא עד להגשה.
פאדג’ שוקולד לבן ולוטוס
המצרכים ל-30 יח’:
- 1 פחית (400 גרם) חלב מרוכז ממותק
- 400 גרם שוקולד לבן
- קורט מלח
- 1/4 צנצנת (100 גרם) ממרח לוטוס
- 15 עוגיות לוטוס מלבניות (100 גרם)
לקישוט:
- 5 עוגיות לוטוס
- סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה:
1. ממיסים במיקרוגל שוקולד לבן עם חלב מרוכז כ-40-30 שניות או עד לקבלת קרם חלק.
2. מוסיפים ממרח לוטוס ומערבבים מעט, רק לקבלת תערובת משויישת (לבנה עם פסים כהים).
3. שוברים את עוגיות הלוטוס, מוסיפים גם אותן ומערבבים בעדינות.
4. שופכים את התערובת לתבנית בגודל 30x11 ס”מ ומיישרים. מקשטים מלמעלה בעוגיות לוטוס שלמות ובסוכריות.
5. מעבירים למקרר למשך 5 שעות לפחות להתייצבות, חותכים לקוביות ומגישים.
עוגיות סקיפי, שוקולד צ’יפס ועדשים
המצרכים ל-30-35 יח’:
- 120 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן
- 1/3 כוס + 1 כף (100 גרם) סוכר חום
- 1/3 כוס (100 גרם) חמאת בוטנים סקיפי עם שברי בוטנים
- 1 ביצה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס (140 גרם) קמח
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- קורט מלח
- 1/2 כוס שוקולד צ’יפס
- 1/2 כוס סוכריות עדשים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. שמים בקערת מערבל חמאה רכה, סוכר לבן, סוכר חום וחמאת בוטנים ומערבלים במשך 3 דקות, עד להקרמה.
3. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומערבבים היטב.
4. מוסיפים קמח, סודה לשתייה ומלח ומערבבים בקצרה, רק עד שמתאחד לבצק.
5. מוסיפים שוקולד צ’יפס ומערבבים. מעבירים את הבצק להתייצבות במקרר לכשעתיים.
6. מוציאים מהמקרר, יוצרים מהבצק כדורים בקוטר כ-3 ס”מ ומניחים בתבנית במרווחים גדולים. מניחים מעל הכדורים סוכריות עדשים.
7. מכניסים לתנור ואופים כ-10 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות בקצוות ועדיין קצת רכות במרכז. מוציאים מהתנור, מצננים ומגישים.
לגיוון: מחממים במיקרוגל 3 כפות חמאת בוטנים סקיפי למשך 10שניות ומזלפים מעל העוגיות.
כדורי סקיפי מצופים שוקולד
המצרכים ל-20 יח’:
- 1/2 1 כוסות ממרח חמאת בוטנים סקיפי קלאסי
- 50 גרם חמאה רכה (בטמפרטורת החדר, לא מומסת)
- 1 כפית תמצית וניל
- 150 גרם ביסקוויטים, טחונים לאבקה
- 2 כפות אבקת סוכר
- 1/2 כוס שוקולד צ’יפס
לציפוי:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 1 כף חמאת קקאו (או שמן צמחי)
לקישוט:
- 3 כפות חמאת בוטנים סקיפי קלאסי
- סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה חמאת בוטנים, חמאה רכה, תמצית וניל, ביסקוויטים ואבקת סוכר לעיסה אחידה.
2. מוסיפים שוקולד צ’יפס ומערבבים.
3. מכניסים למקרר להתייצבות לשעתיים.
4. מוציאים את התערובת מהמקרר ויוצרים ממנה כדורים קטנים. מניחים בצלחת ומכניסים למקפיא לשעתיים.
5. הציפוי: ממיסים במיקרוגל או על בן מארי (קערה מעל סיר עם מים חמים) שוקולד עם חמאת קקאו ומערבבים היטב.
6. מוציאים את הכדורים מהמקפיא, נועצים קיסם בכל כדור, טובלים בשוקולד המומס ומניחים בצד להתקשות של השוקולד.
7. הקישוט: מחממים במיקרוגל חמאת בוטנים למשך כ-10 שניות. מכניסים לשקית זילוף קטנה וגוזרים חור קטן בקצה. מזלפים מעל הכדורים פסי חמאת בוטנים ומקשטים בסוכריות. שומרים במקרר עד להגשה.