אני אוהבת להכין סיר של כל מיני ירקות ממולאים. זה יפה וצבעוני, זה מאפשר לפנק כל אחד ואחת בירק שהם אוהבים וגם מעשיר את הרוטב בטעמים. אם יש צמחונים או טבעונים בקהל זו מנה עיקרית נהדרת ואפשר להחליף חצי מהאורז בעדשים כתומות לתוספת חלבון.
המרכיבים (10-8 מנות)
כ־10 ירקות למילוי (פלפלים, קולרבי, חציל, דלעת ערמונים, קישואים, תפוחי אדמה וכו')
למלית
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 בצל, קלוף וקצוץ
- 1 כוס אורז עגול, שטוף
- 3-2 שיני שום, קצוצות
- 2/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 3-2 כפות שמיר קצוץ
- 1 כפית מלח
לרוטב
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות (או 6 עגבניות טריות)
- 1 קופסה (100 גרם) רסק עגבניות
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית פפריקה חריפה או צ'ילי גרוס או 1/2 פלפל חריף קצוץ
- 4 כוסות מים
- אפשרות להגשה: פטרוזיליה קצוצה
ההכנה
1. מסירים את כיפות הירקות (אין בהן צורך) ומרוקנים את בשרם. מעבירים לקערה 1 כוס מבשר הירקות, למלית.
2. המלית: מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הבצל כ־7 דקות, עד הזהבה. מוסיפים לקערה עם בשר הירקות. מוסיפים את כל שאר מרכיבי המלית ומערבבים היטב.
3. ממלאים את הירקות במלית.
4. הרוטב: שמים בסיר רחב את כל מרכיביו ומביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים ומוציאים 1 כוס מהרוטב.
5. מניחים את הירקות הממולאים בסיר הרוטב (אם צריך, אפשר גם זה על זה). מזליפים את הרוטב ששמרנו לתוך הירקות. מכסים את הסיר ומביאים את הרוטב לסף רתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כשעה, עד שהאורז רך. מסירים מהכיריים (עד שלב זה אפשר להכין עד יומיים מראש ולאחסן במקרר).
6. מחממים את התנור ל־220 מעלות (אין צורך בטורבו).
7. אם צריך, מעבירים את הירקות והרוטב לתבנית מתאימה. מזליפים מהרוטב על מלית הירקות. אופים 30-20 דקות, עד הזהבה.
8. אם רוצים, מפזרים מעט פטרוזיליה. מגישים חם.
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.
פורסם לראשונה: 23:28, 19.10.24